Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.481
Поени од реакции
114.415
Уште кога ја видов измената на полувреме јасно ми беше дека ќе ни се задеси нешто, пишав поназад да даде Господ да изгубиме, ради гомново лузерско и стварно изгубивме. Искрено и јас нејќев 1-1 да заврши, така ќе им скиневме 2 бода на Новара.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.737
I TIFOSI IN CORO: "Grazie Moratti, ora vattene!"

или да преведам кратко...Фановите на глас: Фала ти Морати, а сега ...
Нека си иде од клубов, ја искрено сум за вакво сценарио, нит стадион да се гради нит ништо, нека останат укотвени тука и навивачите да го добијат она што го заслужуваат, гнасен Интер, ко што беа гнасни 30 години по заминувањето на неговиот татко па се до доаѓањето на синов кога беше освоена Серија А само 3 пати.

5 скудета по ред, тројна крујна, пуна капа, убедливо најтрофеен претседател е во 100 и кусур годишната историја на клубот а по него е татко му, од големо влијание беше при Калчополи скадналот, влијание без кое Јуве никад немаше да бидат фатени ... доволно направи, нека си тера бизнис со нафта у голем ќар ќе е и онака, без Интер ко терет ќе стане еден од најбогатите на планетава со оглед дека има огромни загуби ради тимов.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.303
1. Да не се можело да се создаде шанса против Новара е катастрофа.
2. Центаршутевите тиња, ги погодуваа играчите на новара.
3.Ранко не го коментирам и неговите измени.
4.Најдобро ќе биде да си испаднеме од Лш.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Нека си иде од клубов, ја искрено сум за вакво сценарио, нит стадион да се гради нит ништо, нека останат укотвени тука и навивачите да го добијат она што го заслужуваат, гнасен Интер, ко што беа гнасни 30 години по заминувањето на неговиот татко па се до доаѓањето на синов кога беше освоена Серија А само 3 пати.

5 скудета по ред, тројна крујна, пуна капа, убедливо најтрофеен претседател е во 100 и кусур годишната историја на клубот а по него е татко му, од големо влијание беше при Калчополи скадналот, влијание без кое Јуве никад немаше да бидат фатени ... доволно направи, нека си тера бизнис со нафта у голем ќар ќе е и онака, без Интер ко терет ќе стане еден од најбогатите на планетава со оглед дека има огромни загуби ради тимов.
Не ги разбирам луѓево, како Морати НАМЕРНО да сака да не победи Интер... Секој греши зашто да не му се дозволи грешка на Морати кога (како што кажа @Syn Интер бил најтрофеен во негова ера) секој тим има успони и падови, само никој не очекуваше толку брзо да паднат. Играчите се "дотраани" треба да си отидат, а на нивно место да дојдат млади. Јас мислам дека сум единствениот што го оправдува Морати.
Треба да се прави чистка, да. Ама не се прави чистка преку ноќ. Со таква чистка ќе отиде се у курац. Таква грешка правеше пред 10 години, немаше стандардни играчи, секоја година носеше по 10. И играчите не можат да се уиграт. Сега се погоди смена на генерации, мора да носи по 2-3ца секоја година, и за 2-3 години да биде повторно јак.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484

Искрено, не сакам Морати да го продаде клубот, но во краен случај доколку не успее да воспостави ред, да направи ГОЛЕМА ЧИСТКА и да донесе квалитетни засилувања... е тогаш може слободно да го продаде. Не знам колку е лесно, но едноставно мора да го чисти џубрето во Интер...повеќето играчи НЕ ЗАСЛУЖУВААТ да го носат дресот на Интер.
Голема...најголема благодарност до Деки, Камби, Кордоба, Самуел, Киву и останати над 30год. за СЕ што придонесоа за Интер и освоените титули заедно со Триплета, но нивното време заврши и редно е да се донесат нивни достојни замени.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.545
Поени од реакции
4.434
Овој Капело слушам отказ си дал од англиската репрезентација :)

N

Nicky Santoro

Гостин
да неможиш да тепаш едно село е стварно срамота.
Се молам да испаденеме од марсеј.недајбоже да поминиме која ебанка ќе ни е дај во 1/4 финале барса/реал/било кој .
Што има врска ако не се пласираме во лш? помали приходи? нема морати пари и сеа ќе го жалиме ние ? Немој сеа Syn да ми вратиш милијарда потрошил за клубов или морати бил таткото на клубот.Нема корист тој од интер а? онака од кејф си фрла 900 милиони? не пери пари тој со клубов ич, така? уствари не ме ни интересира тој дали има корист или не од интер, ако нема пари да купува играчи нека го продај ,барем ќе знаеме на што сме.
И да, ние сме далеку од Европскиов крем. Да се мочам во политикава од морати и компанија,наместо да земи 2ца од по 20милиони играчи (што ни се потребни),тој ми зема 10 по 3милиони посрани некој.Ги купивме сите ''таленти''. зошто? секако кој и да дојди станко капенатов го играме , неможи без него.Сеа фали уште чезена да не исплеска и таман сите идни Сериа Б тимови да не исплескаат.
Не дека раниери нешто јако се покажа денеска,ама да читам глупости овде ради него сме губеле бла бла е ептен глупо мислење.Само со раниери вака игравме? се сменија 100 тренери , како чорапи ги менуваме и пак иста песна.Значи не е до тренерот , и убаво си кажа иосоно погоре вакво село треба и без тренер да го победиш.ама џабе си седиме овде ние и го потиме со муабети ова требало она требало кога Морати го боли цевката за интер.
Му се смеевте на Јонзе,ама тој секогаш беше во право.СЕКОГАШ!
Да навивавте за друг тим имаше да се газите од смеење за играчи како нагатомо , станко, пацини.ЕЈЈЈ да се задоволиш со нагатомо треба да си поголем лузер и од ранко.Со него бе Лш и сериа А ќе освојме? Џабе се нервозите,очигледно не му се фрлаат пари на нашиве , и ко ги боли нив кур за тимов ,мене уште помалце....

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
После ова денеска,Боаш одвај чекам да дојде во Интер. :facepalm:
Боаш? Мики ја се молам Барези да ни биде тренер а камо ли па Боаш... барем соработување со Мурињо и тука може да очекуваме нешто повеке.

Жал ми е за вечниот асистент, редно време е да стане на чело на екипата.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
До кога мене не ми е јасно ќе ги гледаме Станкович и киву во екипата???..до кога ќе ги гледаме Занети и Камбиасо??..до кога Милито и Пацини??..зарем со ваков кадар можиме нешто да направиме?????????...па и капа на се и тренерот ни е за никаде!

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Нема многу што да се коментира.
Еден поздрав мили мои Интеристи со песнава:

H

HoT IcE

Гостин
Дечки, се извинувам што влетувам како падобранец во дискусијава за Боаш.
Немојте да очекувате многу од Боаш, се изгуби во Челзи, потполна немоќ над играчи, никаква контрола, дисциплина, чудни измени, немање карактер кога се во прашање млади играчи, тука вика ќе ги играм во прв тим, тука не, сетоа ова лично е потрвдено од него преку изјави.
Можеби е добар тренер за Порто, но за Челзи и Интер, има уште да расне и да се кали, дефинитивно.
Челзи и Интер се во слична, незавидна ситуација, во која мора да се бира помеѓу Хидинк и Капело, и двата тима да се у профит. Потребен е менаџер со карактер, со принципи, со искуство пред се.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
ако сака интер да се бори за место во лш треба под итно раниери да се отпушти, а на негово место да дојди капело!!! човеков се изгуби оти!!!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.737
ако сака интер да се бори за место во лш треба под итно раниери да се отпушти, а на негово место да дојди капело!!! човеков се изгуби оти!!!
La Curva Nord è chiara: "Capello non lo vogliamo"

Toa е таа фантастична навивачка група која го упропасти Кварезма и која го укопа Пандев лани. Не го сакале Капело, они го сакаат Мурињо, да дојде на 2 години и пак да ги батали ко крпа што ќе ја закачи некаде и после 2-3 години ќе збори колку истата му значела и колку ја сака а овие да се пуваат низ интернетов и со банери и дресови со неговото име.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.779
Поени од реакции
49.631
La Curva Nord è chiara: "Capello non lo vogliamo"
Си имал Капело некои несогласувања со Морати, а и Интер цо целина. Читав негово интервју пред некое време во кое вика дека на времето, како играч бил пред траснфер во Интер ама на Морати стариот го откажал во последен момент. Плус нешто збореше дека како бивш тренер на Милан тоа не би му било природно бла бла (што нормално нема везе). Ја мислам дека најголема причина зошто не би идел во Интер е дека е огорчен од времето во Јуве и Калчополи...
Плус да не збориме дека едно скудето или Лига Шампиони плус, него не му мењаат ништо, пошто има за извоз, сеа му требаат парите од Анжи и тоа е тоа со него до крајот.

А тоа на Интер трибината ми е енигма цел живот, како може така да сфиркаат и да деморализраат играчи, уште од Виери навака кој утне два зицера, они маст му вадат, кој им дал таква моќ и зошто не ги спастри некој не ми е јасно.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.737
Си имал Капело некои несогласувања со Морати, а и Интер цо целина. Читав негово интервју пред некое време во кое вика дека на времето, како играч бил пред траснфер во Интер ама на Морати стариот го откажал во последен момент. Плус нешто збореше дека како бивш тренер на Милан тоа не би му било природно бла бла (што нормално нема везе). Ја мислам дека најголема причина зошто не би идел во Интер е дека е огорчен од времето во Јуве и Калчополи...
Плус да не збориме дека едно скудето или Лига Шампиони плус, него не му мењаат ништо, пошто има за извоз, сеа му требаат парите од Анжи и тоа е тоа со него до крајот.

А тоа на Интер трибината ми е енигма цел живот, како може така да сфиркаат и да деморализраат играчи, уште од Виери навака кој утне два зицера, они маст му вадат, кој им дал таква моќ и зошто не ги спастри некој не ми е јасно.
Kaпело рече дека судбина му било да не дојде во екипава, али никогаш категорично не одбил евентуален премин во овој тим. Летото 2010 да добиеше отказ од Англија по автоматизам ќе прејдеше во Интер, веќе и се преговараше со дел од неговите соработници ама последниот збор го имаше федерацијата на Англија а сите беа убедени дека ќе добие отказ по слабото СП ( некои медиуми веќе го преселија во Интер ), него приоритет му беше да има успех и на репрезентативно ниво па чекаше да види дали ќе добие и втора шанса од нив па тек потоа да седне на преговарачка маса со Интер во случај истата да не ја добиеше, мада тоа формалност ќе беше, на Морати он му е една од оние неотстварени желби за тренер па мислам дека лесно ќе го убедеа да потпише за нив.

Рафа остана вториот избор на екипата, односно, втората опција и бидна тоа што бидна.

А за навивачиве си има фракции, ова е една од оние најдебилните кои со години повеќе носат штета за тимов отколку што даваат некаква подршка, само не се единствени вакви во Италија, и Милан и Јуве имале проблеми со вакви навивачи, исто и Рома и Лацио.

Kajgana Shop

На врв Bottom