Помош: Барам еден филм!

Борче

Мадридиста
Член од
9 октомври 2010
Мислења
216
Поени од реакции
290
Патнички авион влегува во бура и најголемиот дел од патниците исчезуваат, овие другите кога ќе слетаат на аеродромот ќе откријат дека се во друга димензија и дека се сами, други луѓе не постојат. Филмов одамна го гледав на ТВ, мислам дека беше во 2 дела, односно 2 филма.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:36 ---
Барам и два СФ филма, исто одамна ги имам гледано и не се сеќавам нешто многу на содржината....
Едниот беше некаква мисија со брод насочен кон Сонцето за негово спасување, трбаше мислам да се активира нуклеарна бомба но некој ја саботира мисијата.
Другиот филм дејствието е исто така во вселенски брод, некој ги убива членовите на екипажот.
Првиот ?
Вториот ?

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
За првиот, да тој е, фала многу. Вториот не е Event Horizon, некој друг беше но и не се сеќавам нешто многу , скоро ништо, само некои сцени што ги памтам, така да тешко дека ќе го најдам.
http://www.imdb.com/title/tt1188729/ ?
Чудно, пред само неколку години, колку пониски критериуми сум имал, ми се допаднал филмов.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Го барам новиот српски филм ,парада' ама некако слабо ми оди барањево :)

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Не е Алиен, не беше со чудовишта филмот колку што се сеќавам, но беше нешто СФ не се сеќавам добро, вселенски брод, се враќа на земјата можеби нешто андроиди имаше...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Едниот беше некаква мисија со брод насочен кон Сонцето за негово спасување, трбаше мислам да се активира нуклеарна бомба но некој ја саботира мисијата.
Dark Star? Не е баш Сонцето, не е ни спасување, туку уништување, али има бомба, а бога ми и саботажа. Како и да е, тој или не-тој, филмов е кршотека - мора да се гледа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Sunshine (2007)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
На алфа го даваа пред некој ден.Се работи за млад брокер кој со измами добива пари на берза во јужна кореја но среката наеднаш му се врти и ја банкротира националната банка на англија

Kajgana Shop

На врв Bottom