Авто новости

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Фелиција нечини така?

И ти се разбираш од авто. :tapp:
Е не бе добра е, троши ко лада, квалитет невиден скапува, плин иде во стандардна опрема
што има добро освен што можеш да ја купиш за околу 1000 евра?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Е не бе добра е, троши ко лада, квалитет невиден скапува, плин иде во стандардна опрема
што има добро освен што можеш да ја купиш за околу 1000 евра?
Кажи едно авто што не троши.

многу се 1000 има и за 100 еура за тебе ќе најдам. и тројка има за 1000 ама каков ќе биде.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Кажи едно авто што не троши.

многу се 1000 има и за 100 еура за тебе ќе најдам. и тројка има за 1000 ама каков ќе биде.
Фала не ми треба фелиција ни за 100, него ај да не ја тераме на кавга, секој со својот вкус и размислување

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
дачијата ЗА ТИЕ пари е сосем ок.ако некому не му се бендисува, нека заработи доволно за bmw x5 и нека си го купи.за некого дури и на тоа bmw x5 ќе му најде мана па ќе го споредува со некој жежок модел на Ssangyong пример STAVIC 3.2-9 SEATER LUXURY EDITION :) на луѓето не може да им се погоди ништо, ако е ефтино, не чини, ако е скапо, оти е скапо не можам да го купам :) .за 9.500 евра, такво теренче друго НЕМА!! од друга страна, кому му треба баш offroad, тогаш нека купи лада нива. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Луѓе за 9240 евра колку што се нуди сегашниов базни модел е добра опција.Туку што се однесува до коментарите.Проверени се моторите бидејќи тие биле од рено,Нисан итн.

Е тука е најголемата грешка.Дачиите 1.5 дци кои се со мотор од рено нема ни 10 % здрави останато.На крај испаѓа дека токму моторите кои се од рено да ја зафркнат работата.Така да тие сметам дека тие коментари и мислења дека работите од рено се проверени и сигурно ќе издржат многу погрешни.Зарем некој смета дека баш истиот мотор се става во дачија логан дизел и рено меган.Па онда оти е реното толку поскапо.

П.С А и рено какви делови имаат.Да не даде господ да се прават.Цените им се плафон.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
кога искочи читав многу позитивни коментари за дастеров , а најмногу го фалеа во однос на цена/перформанси. Искрено мене ми изгледа добро јас ги преферирам пониско буџетниве возила , но за 16к евра фул опремена, 4х4 и со дизел мотор (бар толку беше кога гледав ценовник кога почна да се продава во македонија) јас мислам дека е вреди :)
инаку ако несакате да си пукате во слепоочница земете си бмв х6 за 100к основна верзија (без раткапни и совозачко седиште) и нема да имате мака :pos:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Проверени се моторите бидејќи тие биле од рено,Нисан итн.
Е тука е најголемата грешка.Дачиите 1.5 дци кои се со мотор од рено нема ни 10 % здрави останато.На крај испаѓа дека токму моторите кои се од рено да ја зафркнат работата.
Сакаш да кажеш дека моторите на рено се неквалитетни или дека моторите кои се во Дачиа се со понизок квалитет?Второто е релативно точно само што моделите на Дачиа се еден вид пилот проекти и тестирање на опрема која подоцна би се употребувала во Рено.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
кога искочи читав многу позитивни коментари за дастеров , а најмногу го фалеа во однос на цена/перформанси. Искрено мене ми изгледа добро јас ги преферирам пониско буџетниве возила , но за 16к евра фул опремена, 4х4 и со дизел мотор (бар толку беше кога гледав ценовник кога почна да се продава во македонија) јас мислам дека е вреди :)
инаку ако несакате да си пукате во слепоочница земете си бмв х6 за 100к основна верзија (без раткапни и совозачко седиште) и нема да имате мака :pos:
Да бе без раткапни и совозачко, што тропаш си видел опрема? ко прво не ни има со обични бандажи X6ка, основниот може нема да има екрани на наслоњачи ама дека е без опрема тоа види баш

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255
Ова би требало всушност да е некој вид наследник на Мултипла која се појави 50-ите години, а беше на база на Фиат 600, http://it.wikipedia.org/wiki/File:Fiat-600-d-multipla.jpg
Под истото име се Фиат произведуваше уште едно возило, мислам крајот на 80-ите или 90-ите, но тоа возило беше чисто промашување на Фиат.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Да бе без раткапни и совозачко, што тропаш си видел опрема? ко прво не ни има со обични бандажи X6ка, основниот може нема да има екрани на наслоњачи ама дека е без опрема тоа види баш
целта ми беше колку пари толку музика не дека сакам да го подценам бмвто напротив :)
инаку за таа цена можеш да купиш 7 дастери и секој ден со различна да се возиш а од кусурот да ти останат пари за гориво за наредни 2-3 години да не излезеш од нив :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
.... моделите на Дачиа се еден вид пилот проекти и тестирање на опрема која подоцна би се употребувала во Рено.
ова се обидувам да им го појаснам на лугево еден подолг период ама не свакаат.. дачија е во рено, шкода е во фолксваген и слични такви трипер комбинации...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
ti ovoa ozbilno komentarov na slobbo go svati posle ovoa aj malku na svezh vozduv na planina so X6-ta.....i samo kolku da znaesh toa e tolku nedefinirano vozilo chudo edno., nitu e sposoben za 10cm sneg a ne e ni za na avtopat 200km churuk BMW za sistem gledajte me chudete se i mislete kolku sum tezhok e tolku vredi X6-kata za razlika od site drugi modeli na BMW nit e terenec nit e trkach ednostavno kako shto e koncepciski postaven ne vleguva vo nieden segment.....ajt na svezh vozduh....:LOL: i tochno nema dovozachko sedishte nitu pp-aparat:ROFLMAO:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
ова се обидувам да им го појаснам на лугево еден подолг период ама не свакаат.. дачија е во рено, шкода е во фолксваген и слични такви трипер комбинации...
Значи, Рено и ФВ намерно ставаат помодерна опрема од онаа што ја имаат во своите модели во “послабите“ марки за да видат како функционира? Ајде да поверуваме во таа логика. Конкретно што е тестирано во Шкода/Дачија?
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:20 ---
Инаку, Дастеров, барем за мене, нема некоја смисла. Како теренец е послаб од далеку поефтината Лада Нива; како “кросовер“ - ајде, нека е и поспособен на терен (дискутабилно!) од останатите 10тина илјади поскапи кросовери - пак е далеку зад нив по возните својства на “нормален“ пат, по квалитетот на ентериерот итн... Нелогичен компромис, и јас не гледам зошто би го купил.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:22 ---
Бај д веј, дизајнот (од надвор барем) не е лош.

Kajgana Shop

На врв Bottom