Борба против гениталното осакатување на жените ширум светот

• Креатор на темата Креатор на темата snegulka*
  • Време на започнување Време на започнување
Пиполс, жално е но што да се прави? Имаше на ББЦ кога оџи и попови заедно одат по селата кај затуцаните и ги молат и им објаснуваат да не се унаказуваат девојчињатано никој не ги ферма 2%, едноставно им велат дека отсекогаш така правеле и тоа е тоа.

Значи овој процес за да се смени се потребни децении минимум, можеби и повеќе. Таму уште јадат луѓе, убиваат свои деца заради жртвување, распарчуваат албино луѓе заради магии и слично така што овој грозен чин е само уште една гадна пракса.

Единствено решение за брзо време е геноцид. Праќа некој војска и ги треби систематски домородците кои ова го применуваат. Друг начин нема.
Ти ке пробаш да му црташ ДНК низови, да му објаснуваш за нервни завршетоци и слично а он ке ти каже џуџу духови каланга магумба, ке ме фати клетва ако не ја сецнам керка ми. Иди разбери се.

Ако некој има трет начин спремен сум да слушам.
Значи:
1. Градење школи, нормална економија, образување, организација на предавања, движења на жените цирка 70-80 годиниа. (Инаку потшо се работи за Африка шансите ова да се деси се помали отколку Македонија да победи на светско во фудбал со играчи со само една нога)
2. Геноцид на племињата кои ја практикуваат оваа гадост.
3..............................?

Хмммммммммммм............од стотиците феминистички здружениа низ светот кои имаат и пари и влијание во нивните средени западни држави да потегнеше нешто?
Али пак ке кажам, црнците никој не ги рачина за луѓе за жал така што ке си останат препуштени сами на себе.

Quite...
Само што не сум видел некој да се откаже од купување нов мобилен секоја година (или на неколку месеци) поради 5-те милиони мртви во Конго (екс-Заир), децата кои не гледаат бел ден по рудниците за Колтан и кинезите кои робуваат затворени во company towns за да “згрозените“ од нечовечност имаат телефонче со пичке-си-непотребне-материне можности за 999...или 1999 денари...

Ако архитектот на судбината тоа го решил, тогаш немало жените да се раѓаат со гениталии. Па ни мажите for that matter. Проблемот е што некој како што реков претходно со тешки комплекси и фрустрации, кој не знае да задоволи жена, му текнало ваква брилијантна работа, за жените да не осетат дека нивните љубени мажи едноставно не ги бива, затоа што им е мал.
И ако нешто не се случува во твојот двор, не значи дека не треба барем да сочувствуваш со нив. Треба да се замараме за туѓото патење, затоа што сме луѓе. Ама човештвото и онака е одамна отидено во к. така да не ме изненадуваат ваквите ставови.
Ама кога истите тие кои на се велат дека не се замараат само затоа што нив тоа не им се случува, ќе кажат дека нема веќе вредности во општеството, ми се оди да повратам. Истите тие придонесуваат општеството и светот да се вакви какви што се.

Не верувам дека на рандом црнчуга од Источна Африка му е мал па така искомплексиран поради тоа решил да го грабни ножот. Тоа е влијанието на нивната религија, а религијата нели по дифолт треба да се почитува. Нивниот бог ете...му требаат отсечени клиториси...
Кога сме кај придонесувањето...ти шо мобилен имаш, by the way...:)

Не верувам дека на рандом црнчуга од Источна Африка му е мал па така искомплексиран поради тоа решил да го грабни ножот. Тоа е влијанието на нивната религија, а религијата нели по дифолт треба да се почитува. Нивниот бог ете...му требаат отсечени клиториси...

Не мора да му е мал за да не го бива, има едноставно неспособни мажи. И тоа не го мислев буквално нели. Не верувам дека религијата го бара тоа, туку неспособни мажи кои мислат дека нешто постигнуваат со тоа.

А мобилен имам најобичен Самсунг, без никакви апликации.
А нема врска мобилниот со придонесувањето. Можеш на секаков начин да придонесуваш.

па причини има хиљаду на пример- си вдела сигурно како им ги сечат мадињата на некој кучиња( сите имаме видено барем еднаш) па нели жените сакаат исти права како мажите епа сеа коа нешто не им одговара плачат.... еее треба вие 100тици килограми поморанџи да изедете за да дојдете до ниво да барате еднакви права
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:27 ---

па мажите ако немаат генитали ке неможе да се создава сперма а со тоа и ке неможе да прават деца... прочитај малце билогија за 8 оделение(сеа излеа е 9ти пошто сега се со 9 разреди основните)
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:28 ---

ако мене ми ги исечат гениталите ке неможе да имам керка, а ако на жената со која ке имам секс за да ја направам керками и ги исечат она пак ке може да роди така да што не ти е јасно и за тебе важи прочитај билогија за 8(или 9то со новиот образован систем)
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:29 ---

тоа не е ништо страшно секојдневна рутина низ која треба сите да поминат
Бог да чува ... луда фаца си , немаш памет чоек ептен си се мрднал :vozbud:

ццц википедиа коа ке ми каже некој ми иде да одам во веце ида серам... на википедие може било кој да стави информнации често пати неточни... не приемр може калина да стави на википедиа дека гениталното осакатување е застапено секаде, но таа ке може да ве излаже само вас, мене не
Последен пат те опоменувам ако не ти се допаѓа темава и ако мислиш дека е глупава тогаш немој воопшто да продолжуваш со глупави мислења кои немаат никаква врска.Ти изгледа живееш у некој свој свет па никој не е во право ама затоа па ти се знаеш...ццц имаш еден куп видеа,еден куп документарци..еденк куп информации кои се појавуваат и на интернет и во мноогу книги во врска со овој проблем кој го има и денес во 2012.Ама гледам дека бесцелно е да се дискутира со тебе зашто овде никој не е во право освен тебе.Да ги лажам ја луѓево и да ставам на википедија тоа и тоа боже свашта.....Не кога ќе остарам нема да им кажам на внуците мои дека јас сум ги спасила жените...за жал не можам колку и да сакам...а сакам многу...но ќе им кажам што се постои по светов ..и ќе ги учам да бидат благодарни што се родиле во колку толку слободна земја па да не мора да ги поминуваат овие гнасотии.Ајде сеа убав ден и не туку тропај безвезе на темава.

:facepalm: тебе ти треба историја за забавиште... се губиш во времето тоа било пред 100 години и сега не постои... или вие сте назат со времето па уште се борите со минатото и што сакате сега... да им ги вратат деловите од вагините на тие што им ги извадиле пред 100 години?
http://www.youtube.com/watch?v=-KDiwX9-d2Q&feature=results_main&playnext=1&list=PL33E06B3A6D19590F
хехе пријателе ајде погледни го видеово и пак врати се да ми кажеш дека ова се случувало пред 100 години а не и сега поздрав

Јас си ги сакам троловите, оти не се последни во "синџирот на исхрана" секако, форум wise. Уште има ГЛУПИ без цензура, луѓе кои им посветуваат внимание, но тоа понекогаш конструктивно придонесува кон дискусијата па е ок, ама кога ќе се појават амеби во стилот „brat facasi :pos: najsmesen u maalo pa te pratile od doma na forum lele ludo molivo :vozbud:“ ...

Koга се исповедувам, јас кој немам вагина, се осеќам повеќе згрозено од секоја со истата. НО, како ова ме прави помалку човек од вас? Како вие СО ЗБОРУВАЊЕ (леле НА ФОРУМ) помагате? Прочитав некаде, дека сме можеле да сториме нешто ипак, да зборуваме.. па фино лепо некој да ми објасни како може тоа да резултира позитивно при еволуцијата на некоја third world country? Kaко, во земја која едвај стигнала 2 класи погоре од хоророт, можете вие да сторите нешто, па одозгора со зборење, со ширење на веста, да се знаело што се случува.. Хипокризија. Полесно спиете, вие натчовеци, и го кажувам ова без сарказам. Алал да ви е.

Quite...
Само што не сум видел некој да се откаже од купување нов мобилен секоја година (или на неколку месеци) поради 5-те милиони мртви во Конго (екс-Заир), децата кои не гледаат бел ден по рудниците за Колтан и кинезите кои робуваат затворени во company towns за да “згрозените“ од нечовечност имаат телефонче со пичке-си-непотребне-материне можности за 999...или 1999 денари...

не не е ни до религијата...во видеото погоре што го постирав убаво е опишано....ако на бог му требале отсечени клиториси ќе сме се раѓале сите без клиториси..ама не тој ни ги дал,не создал такви...а зошто?Па за да можеме да уживаме сигурно ,да осеќаме,да се осеќаме живо.....

Не мора да му е мал за да не го бива, има едноставно неспособни мажи. И тоа не го мислев буквално нели. Не верувам дека религијата го бара тоа, туку неспособни мажи кои мислат дека нешто постигнуваат со тоа.

А мобилен имам најобичен Самсунг, без никакви апликации.
А нема врска мобилниот со придонесувањето. Можеш на секаков начин да придонесуваш.

Велиш не е до религијата? Чунки и жените се активни во сакатењето на своите ќерки. А и каква е таа неспособност, то је бре мажиште, наштанцал 10 деца...:icon_lol:
http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2007/04/woman_who_expos.html
http://bkherbert2.blogspot.com/2007/09/clitorectomy.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_female_genital_mutilation

Велиш нема врска мобилниот со Колтанот и company towns slavery? За да ние можеме да си дозволиме мобилен одвреме навреме тој мора да е ефтин. А за да биде ефтин мора и ресурсите од кои се изработува таа технологија да бидат ефтини. И работната сила да биде ефтина. На кој начин тоа се постигнува....well...
http://www.youtube.com/watch?v=3OWj1ZGn4uM
http://www.youtube.com/watch?v=4fLM0zvu-LA&feature=related

Каков е тој секаков начин?
Со постови на форум?!
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 16:22 ---
не не е ни до религијата...во видеото погоре што го постирав убаво е опишано....ако на бог му требале отсечени клиториси ќе сме се раѓале сите без клиториси..ама не тој ни ги дал,не создал такви...а зошто?Па за да можеме да уживаме сигурно ,да осеќаме,да се осеќаме живо.....

А ако сакаше да летаме ќе ни дадеше крила...читни ги линковите после размисли за мистериите на сунетот, пракса позната меѓу евреите и муслиманите. Ако сакаш и цитати од библијата и куранот каде се бара сечење на пенисот, не е проблем...:)

Бог.. го најде икс во равенката.
Душиче контрадикторно, чекаше ти брак за да осеќаш, уживаш повеќе во тоа бог што ти го дал?
Мешаш илузии како решение, кога истите се проблемот. :facepalm:

абе остај ти сунет.....тоа е сосема различно од ова..овде станува збор за сечење на нешто многу повеќе и многу поголем дел отколку што тоа се прави за време на сунетот.
Дај ми ти мене некаков извадок каде се бара осакатување на гениталиите кај девојките....мислам на сечење на клиторисот и срамните усни ајде дај ми таков извадок дека тоа го пишува во Библијата или Куранот.

Koга се исповедувам, јас кој немам вагина, се осеќам повеќе згрозено од секоја со истата. НО, како ова ме прави помалку човек од вас? Како вие СО ЗБОРУВАЊЕ (леле НА ФОРУМ) помагате? Прочитав некаде, дека сме можеле да сториме нешто ипак, да зборуваме.. па фино лепо некој да ми објасни како може тоа да резултира позитивно при еволуцијата на некоја third world country? Kaко, во земја која едвај стигнала 2 класи погоре од хоророт, можете вие да сторите нешто, па одозгора со зборење, со ширење на веста, да се знаело што се случува.. Хипокризија. Полесно спиете, вие натчовеци, и го кажувам ова без сарказам. Алал да ви е.
Не беше тоа муабетот, освен ако сум пропуштил нешто, чат-пат улетувам да видам што има. Работата е што често пати има членови кои ја доведуваат во прашање потребата од постоење на форум (иронично). Зошто сега пишувате за ова, што ќе промените, глупости... не е наша работа... итн. Многу јасно дека нема да промениме ништо, нема да ја спречиме ни Америка да го нападне Иран, ни да ја изгласаат ACTA нити па спречивме да му дадат Оскар на Hurt Locker... си правиме муабет што се случува по светов.

И да, don't feed the troll.

Quite...

Или кафе и чоколадо.
Се на робовска сила се заснова али ние не сакаме да знаеме чунко вкусни ни се..

Хммм, повеќе мислам дека е под влијание на пред-христијанските и пред-исламските обичаи кои се задржале или дури и развиле одтогаш пошто на пример во другите делови на светот ова го нема или е ретко. Мислам дека само во Африка е обичај.
Мада имаше еден христијански свештеник кој проценување кое дете е вештерка па родителите сами си ги убиваа.....................абе Африка...........

Не беше тоа муабетот, освен ако сум пропуштил нешто, чат-пат улетувам да видам што има. Работата е што често пати има членови кои ја доведуваат во прашање потребата од постоење на форум (иронично). Зошто сега пишувате за ова, што ќе промените, глупости... не е наша работа... итн. Многу јасно дека нема да промениме ништо, нема да ја спречиме ни Америка да го нападне Иран, ни да ја изгласаат ACTA нити па спречивме да му дадат Оскар на Hurt Locker... си правиме муабет што се случува по светов.

И да, don't feed the troll.
Мислам дека друга беше поентата... Глупаво е да се глуми морално супериорен само зошто го осудуваат актот кога реално на никого не му е вистински гајле за ова а и ништо не прават за да го променат, ќе се заборави темава за брз време, очигледно е. За другото се согласувам, освен за АКТА... имаш онлајн петиции, може колку-толку да се даде придонес. Вистината е дека луѓето единствено се замараат вистински со проблеми од кои се директно засегнати. Ова спаси ја Африка, спаси ги китовите, спаси ги овие оние, тоа е само глума.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom