Toecutter
Biafran Baby
Пиполс, жално е но што да се прави? Имаше на ББЦ кога оџи и попови заедно одат по селата кај затуцаните и ги молат и им објаснуваат да не се унаказуваат девојчињатано никој не ги ферма 2%, едноставно им велат дека отсекогаш така правеле и тоа е тоа.
Значи овој процес за да се смени се потребни децении минимум, можеби и повеќе. Таму уште јадат луѓе, убиваат свои деца заради жртвување, распарчуваат албино луѓе заради магии и слично така што овој грозен чин е само уште една гадна пракса.
Единствено решение за брзо време е геноцид. Праќа некој војска и ги треби систематски домородците кои ова го применуваат. Друг начин нема.
Ти ке пробаш да му црташ ДНК низови, да му објаснуваш за нервни завршетоци и слично а он ке ти каже џуџу духови каланга магумба, ке ме фати клетва ако не ја сецнам керка ми. Иди разбери се.
Ако некој има трет начин спремен сум да слушам.
Значи:
1. Градење школи, нормална економија, образување, организација на предавања, движења на жените цирка 70-80 годиниа. (Инаку потшо се работи за Африка шансите ова да се деси се помали отколку Македонија да победи на светско во фудбал со играчи со само една нога)
2. Геноцид на племињата кои ја практикуваат оваа гадост.
3..............................?
Хмммммммммммм............од стотиците феминистички здружениа низ светот кои имаат и пари и влијание во нивните средени западни држави да потегнеше нешто?
Али пак ке кажам, црнците никој не ги рачина за луѓе за жал така што ке си останат препуштени сами на себе.
Quite...
Само што не сум видел некој да се откаже од купување нов мобилен секоја година (или на неколку месеци) поради 5-те милиони мртви во Конго (екс-Заир), децата кои не гледаат бел ден по рудниците за Колтан и кинезите кои робуваат затворени во company towns за да “згрозените“ од нечовечност имаат телефонче со пичке-си-непотребне-материне можности за 999...или 1999 денари...
Ако архитектот на судбината тоа го решил, тогаш немало жените да се раѓаат со гениталии. Па ни мажите for that matter. Проблемот е што некој како што реков претходно со тешки комплекси и фрустрации, кој не знае да задоволи жена, му текнало ваква брилијантна работа, за жените да не осетат дека нивните љубени мажи едноставно не ги бива, затоа што им е мал.
И ако нешто не се случува во твојот двор, не значи дека не треба барем да сочувствуваш со нив. Треба да се замараме за туѓото патење, затоа што сме луѓе. Ама човештвото и онака е одамна отидено во к. така да не ме изненадуваат ваквите ставови.
Ама кога истите тие кои на се велат дека не се замараат само затоа што нив тоа не им се случува, ќе кажат дека нема веќе вредности во општеството, ми се оди да повратам. Истите тие придонесуваат општеството и светот да се вакви какви што се.
Не верувам дека на рандом црнчуга од Источна Африка му е мал па така искомплексиран поради тоа решил да го грабни ножот. Тоа е влијанието на нивната религија, а религијата нели по дифолт треба да се почитува. Нивниот бог ете...му требаат отсечени клиториси...
Кога сме кај придонесувањето...ти шо мобилен имаш, by the way...