Борба против гениталното осакатување на жените ширум светот

• Креатор на темата Креатор на темата snegulka*
  • Време на започнување Време на започнување
Пиполс, жално е но што да се прави? Имаше на ББЦ кога оџи и попови заедно одат по селата кај затуцаните и ги молат и им објаснуваат да не се унаказуваат девојчињатано никој не ги ферма 2%, едноставно им велат дека отсекогаш така правеле и тоа е тоа.

Значи овој процес за да се смени се потребни децении минимум, можеби и повеќе. Таму уште јадат луѓе, убиваат свои деца заради жртвување, распарчуваат албино луѓе заради магии и слично така што овој грозен чин е само уште една гадна пракса.

Единствено решение за брзо време е геноцид. Праќа некој војска и ги треби систематски домородците кои ова го применуваат. Друг начин нема.
Ти ке пробаш да му црташ ДНК низови, да му објаснуваш за нервни завршетоци и слично а он ке ти каже џуџу духови каланга магумба, ке ме фати клетва ако не ја сецнам керка ми. Иди разбери се.

Ако некој има трет начин спремен сум да слушам.
Значи:
1. Градење школи, нормална економија, образување, организација на предавања, движења на жените цирка 70-80 годиниа. (Инаку потшо се работи за Африка шансите ова да се деси се помали отколку Македонија да победи на светско во фудбал со играчи со само една нога)
2. Геноцид на племињата кои ја практикуваат оваа гадост.
3..............................?

Хмммммммммммм............од стотиците феминистички здружениа низ светот кои имаат и пари и влијание во нивните средени западни држави да потегнеше нешто?
Али пак ке кажам, црнците никој не ги рачина за луѓе за жал така што ке си останат препуштени сами на себе.

Едукација на жените. Само они се тие што можат да се спасат. Преплашени се со религии и авторитети од страна на таткото или мажот, затоа не се бунат. Има случаеви со жени на кои им се отсечени делови од телото поради покажување непослушност кон таткото или мажот, собираат храброст и бегаат. Само ретки се... Каде се тие феминистки со пари, јас да ги спастрам? :)

Едукација на жените. Само они се тие што можат да се спасат. Преплашени се со религии и авторитети од страна на таткото или мажот, затоа не се бунат. Има случаеви со жени на кои им се отсечени делови од телото поради покажување непослушност кон таткото или мажот, собираат храброст и бегаат. Само ретки се... Каде се тие феминистки со пари, јас да ги спастрам? :)

Ај објасни ми, како ќе ти помогне тебе дипломата, каква сака нека е, докторат нека е, ако ја, како маж во куќа, кој те рани, кренам рака на тебе?

Ај објасни ми, како ќе ти помогне тебе дипломата, каква сака нека е, докторат нека е, ако ја, како маж во куќа, кој те рани, кренам рака на тебе?
Па ако има диплома можеби нема да чека некој да ја рани?

абе имате ли вие 2 грама мозок ова било пред 100 години и више значи минато е, ај не ми изиггравајте борци за права на жените

Јас искрено мислам дека глуми лудило. Некоја страна претходно, го спореди ова со Евреите и Хитлер, тврдејќи дека нема што да се дискутира на темата, пошто тоа било завршено и не постои веќе. Искрено мислам дека само трола и дека се зафркава, зашто во спротивно тоа би било тажно.

Не е ова само за права на жени. Тоа девојче е човечко суштество, кое чувствува болка, умира од инфекција, затоа што има луѓе без трошка мозок и душа. Кога би станувало збор за машки, реакцијата кај сите би била повторно иста со гадење. Но, тука станува збор за мали девојчиња, кои ништо не му згрешиле на овој грд и бездушен свет.
Што се однесува до болдираното - Европа не е целиот свет. Географија за 5то одделение. ;) Го немало ова никаде. :facepalm:

:facepalm: тебе ти треба историја за забавиште... се губиш во времето тоа било пред 100 години и сега не постои... или вие сте назат со времето па уште се борите со минатото и што сакате сега... да им ги вратат деловите од вагините на тие што им ги извадиле пред 100 години?

абе имате ли вие 2 грама мозок ова било пред 100 години и више значи минато е, ај не ми изиггравајте борци за права на жените

Морон.
Ова се дешава сега.
Денес.
Баш денес на некоја и ја сечат пичката, на некоја раката, на некоја дојката. На некоја и сечат џокер насмевка на фаца за да биде "по убава", и тако даље.

Морон.
Ова се дешава сега.
Денес.
Баш денес на некоја и ја сечат пичката, на некоја раката, на некоја дојката. На некоја и сечат џокер насмевка на фаца за да биде "по убава", и тако даље.

дегену. ова не се дешава денес се дешавало прет 100 години

дегену. ова не се дешава денес се дешавало прет 100 години

Ај може да изглеаш барем едно од видеата пастирани па да коментираш?
Пошо ја како што глеам, снимани се со колор камери.
Колор камери преТ 100 години немало.

Ќе имам доволно развиена свест, ќе бидам доволно самосвесна, дека заслужувам повеќе од некоја кретенчина која не може да се справи со проблемите освен со шлаканица.
Ќе ме удриш, од наредниот ден нема никогаш да ме видиш, затоа што нема да дозволам комплетно да зависам од тебе.

Ај може да изглеаш барем едно од видеата пастирани па да коментираш?
Пошо ја како што глеам, снимани се со колор камери.
Колор камери преТ 100 години немало.

ццц и филмот за спарта бил снимам прет 10 години во колор а уствари дејствието пред 1000 и кусур години така да your argument is invalid

Јас го подржувам Гениталното осакатување на жените и сум за да се прошири насекаде во светот америка, европа па ако даде господ и кај нас пошто ние увек касниме

Ти си ментално - ретардирана и пореметена личност, и најверојатно си единствениот кој ја подржува оваа глупост ! ... тоа ќе му дојде исто како да ти ја отсечат едната рака и да викаат демек ќе ти биде 5 пати појака другата , а ти нормално да не сакаш па да фатат со сила да те унаказат !!!:tapp: ... мисли малку :(

:facepalm: тебе ти треба историја за забавиште... се губиш во времето тоа било пред 100 години и сега не постои... или вие сте назат со времето па уште се борите со минатото и што сакате сега... да им ги вратат деловите од вагините на тие што им ги извадиле пред 100 години?

Дечко, ти си единствен што збори дека ова не се дешава денес, ме потсеќаш на луѓето што тврдат дека холокаустот никогаш не се случил.
Значи ДЕНЕС, во ОВАА СЕКУНДА, додека ти удобно седиш дома и си гледаш како врне снег, некое девојче веќе го губи животот заради сепса.
Страшно е, дај малце отворете очи, барем бидете свесни за тоа што се случува во СВЕТОТ. Не - Европа. Не - Америка. СВЕТОТ.

Ќе имам доволно развиена свест, ќе бидам доволно самосвесна, дека заслужувам повеќе од некоја кретенчина која не може да се справи со проблемите освен со шлаканица.
Ќе ме удриш, од наредниот ден нема никогаш да ме видиш, затоа што нема да дозволам комплетно да зависам од тебе.

Немаш од кого да зависиш, затоа што пиеш крв од коза за да примаш доволно течности и пиеш една чашка млекце во ден, измешано со оривче, ако е празник.
И нема само да кренам рака на тебе, не се праи тоа така.
Те млатам дур не станеш онака вкрај свесна дека иако знаеш да пишуваш и читаш, можам да ти го одземам животот чисто од миле воље. Па не само што нема да ти текне да избегаш (немаш кај да бегаш муци, кај ќе идеш? Кај друг во селото? Во друго село? Во град ќе идеш? Како ќе стигнеш до град? Пешки преко планиње?) туку и нареден пат коа ќе ме погледнеш накосо само ќе ти кажам - Немој да се разбуди змејот. И се ќе ти биде јасно.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 15:15 ---
ццц и филмот за спарта бил снимам прет 10 години во колор а уствари дејствието пред 1000 и кусур години така да your argument is invalid

Обрати се тука.

Дипломата не е доказ за едукација. Еманципирана жена нема да дозволи да заврши со маж кој ја тепа, а уште помалку финансиски да зависи од некој таков, исто како што еманципиран маж не би завршил како папучар и да дозволи некоја физички да се изживува на него, нели? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom