Борба против гениталното осакатување на жените ширум светот

• Креатор на темата Креатор на темата snegulka*
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.youtube.com/watch?v=86G9v70N1hU - дел од филмот desert flower каде што се раскажува како уствари го прават тоа.... нормален човек ваков обичај не би поддржал!
патем многу добар филм....мислам дека без разлика на тоа што не сме засегнати од овој проблем треба сите земји во светот да се вклучат кон искоренување на ови дивјачки зафати

многу загрижени за дејства и дејанија кои нема шанса да се случат на овие простори.....дајте некој проблем тука да решиме...

многу загрижени за дејства и дејанија кои нема шанса да се случат на овие простори.....дајте некој проблем тука да решиме...
без разлика жена сум и да ти кажам искрено кога читав и гледав видеа и слики за ова посакував да им ги искорнам очите на оние бездушниците....сочувствувам со сите жени низ светот без разлика што кај нас го нема тоа.

кажи ми една нормална причина поради која го подржуваш?
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 15:57 ---

И го сечат клиторисот и малите и големите срамни усни...и потоа ја шијат за да не може да има секс пред брак...и оставаат само дупче големо колку чкорчето на ќибритката за да може низ него да истекува крвта при менструација.
Болест

па причини има хиљаду на пример- си вдела сигурно како им ги сечат мадињата на некој кучиња( сите имаме видено барем еднаш) па нели жените сакаат исти права како мажите епа сеа коа нешто не им одговара плачат.... еее треба вие 100тици килограми поморанџи да изедете за да дојдете до ниво да барате еднакви права
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:27 ---
А така ли? Е па пошто живееме во општество со еднакви можности за мажите и жените, ако ова им се прави на жените, тогаш и мажите не треба да бидат лишени. Жените без гениталии, мажите без гениталии и ете така сите ќе си живееме среќно до крајот на животот. Што повеќе мажите заслужиле да имаат гениталии од жените?
А од тие гениталии сите сме излегле, дури и вие ооо толку возвишени машки суштества.;)

А што би било финтата ако му го исечат пенисот на некое машко? ;)

Инаку ова е страшно, но за да се искорени треба многу труд и време. Пред се, треба да се активираат феминистички движења во овие држави, но за да се активираат феминистичките движења во тие држави, прво треба да се создадат, како би можеле да се борат, но и да им даваат поддршка на оние кои веќе претрпеле таков хорор. Проблемот е што поголемиот дел од тие жени се учат уште од мали дека тоа така треба и голем дел од нив иако проаѓаат низ пекол, сепак тоа го прифаќаат како нешто што треба да се случи. Мора од внатре да почне револуцијата против вакви злосторства, инаку залудно би било се... Што ако е издадена книга која ќе ја читаме ние во држави кои не се засегнати од ова, т.е каде вакви работи не се случуваат? Во тие држави, ваквите книги со сигурност се забранети и тогаш значи дека книгата нема да ја постигне саканата цел. Потребно е кревање на совеста и безмилосна борба, за жал, којзнае колку генерации на жени пропрателе заради луѓе без мозок и душа. Е тука треба активистите за човекови права да се вклучат, а не на места каде речиси се е средено и кај што има само First World Problems. Лесно е да си борец за човекови права во развиена земја.

па мажите ако немаат генитали ке неможе да се создава сперма а со тоа и ке неможе да прават деца... прочитај малце билогија за 8 оделение(сеа излеа е 9ти пошто сега се со 9 разреди основните)
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:28 ---
ako kerkati bide prv ekspriment za secenje genitalii vo makedonija ke elaboriram da ne kasnime moze taka?

ако мене ми ги исечат гениталите ке неможе да имам керка, а ако на жената со која ке имам секс за да ја направам керками и ги исечат она пак ке може да роди така да што не ти е јасно и за тебе важи прочитај билогија за 8(или 9то со новиот образован систем)
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:29 ---
Дали ако еден ден имаш ќерка, ќе подржиш и таа да биде генитално осакатена и да остане со последици во текот на животот ???

тоа не е ништо страшно секојдневна рутина низ која треба сите да поминат

па причини има хиљаду на пример- си вдела сигурно како им ги сечат мадињата на некој кучиња( сите имаме видено барем еднаш) па нели жените сакаат исти права како мажите епа сеа коа нешто не им одговара плачат.... еее треба вие 100тици килограми поморанџи да изедете за да дојдете до ниво да барате еднакви права

па мажите ако немаат генитали ке неможе да се создава сперма а со тоа и ке неможе да прават деца... прочитај малце билогија за 8 оделение(сеа излеа е 9ти пошто сега се со 9 разреди основните)

ако мене ми ги исечат гениталите ке неможе да имам керка, а ако на жената со која ке имам секс за да ја направам керками и ги исечат она пак ке може да роди така да што не ти е јасно и за тебе важи прочитај билогија за 8(или 9то со новиот образован систем)

кучиња???човеку овде зборуваме за луѓе за мали девојчиња од 3 год па нагоре....виде и на видеото како изгледа тоа....ги сечат со што ќе дојдат...за какви права зборуваш ништо не те разбирам...кој е тој што има нормална причина да го одобрува ова ?
Ги наведов и компликациите кои можат да произлезат од тоа...стерилитет...инфекции на матката и самата Варис Дари се исповедува дека две нејзини сестри умреле за време на извршувањето на тој гнасен чин од премногу болка....дали ти воопшто знаеш за каква болка тоа станува збор?Страшно
Секојдневна рутина низ која сите треба да поминат???Треба?Зошто треба наведи ми причина

images

Фала ти за длабокоумното просветлување, не знам што ќе правев да не ми го кажеше ова, ќе останев длабоко во занданите на незнаењето. :coffee:

Браво бе.

Причината за бедата во која се наоѓа тој дел од светот е токму обесправеноста на жената и доминацијата на мажот врз неа. Ако жените таму имаа права и се почитуваше нивниот глас, ќе немаше неконтролирано раѓање и милиони гладни усти за хранење. Само кога жената нема да биде роб кој треба да ја чисти куќата и да раѓа деца, ќе се мрднат од мртва точка, дотогаш ќе останат суеверни и игнорантни.

69520680-7f02-497a-806c-11fdbdbd9c75.jpg

Секојдневна рутина низ која сите треба да поминат???Треба?Зошто треба наведи ми причина

Човековата неограничена глупост.
Таа е една и единствена причина за голем дел од нечовечностите што се прават низ светов.
Да не беше човекот како таков, толку глуп, туп и неупотреблив, немаше да живееме во ваков грозен свет, каде милион мали девојчиња умираат од инфекции, затоа што на некоја исфрустрирана будала со комплекс на мал пенис му текнало дека жените не треба да имаат задоволство од сексот и што сакаат да ги направат објекти без емоции. И нема да постојат мали момчиња кои уште од 4 години ги киднапираат и ги обучуваат да бидат герилци. Нема да постојат бомбаши-самоубици, кои не само што се убиваат себе (нивен живот, нивен избор) туку уништуваат и други луѓе и цели семејства во црно обвиваат.

И да, може не се случува тука, но тоа не значи дека нема да сочувствувам и дискутирам за тоа. Јас, а и верувам голем број од луѓето не можат да останат рамнодушни на вакви грозоморни и нечовечки постапки. За некој што спомна дека и мажите им ги отсекуваат пенисите. И тоа е грозоморно, ама барем не им го отсекле од чиста мира, пошо така му текнало на некој. Не велам дека треба да се прави тоа и на мажите, тоа беше саркастична забелешка на човекот кој тврди дека тоа треба да биде секојдневна рутина. СЕКОЈДНЕВНА РУТИНА??? :facepalm: Само човек опериран од секакви емоции, како прво, а како второ опериран од здрав разум може да помисли, а камо ли на глас да оправдува вакви работи. И да, јас ќе се замарам за тие девојчиња иако се на другата страна од планетата, затоа што и тие се човечки суштества, а ниеден човек не смее да биде СЛЕП и ГЛУВ на туѓата несреќа. Можеби не можеме многу да сториме, ама барем да се зборува за тоа, да се знае што се случува. Јас не можам да седам мирно и да се правам дека не ме тангира. Ме тангира, не како жена, туку како човечко суштество, знаејќи дека веројатно во овој момент многу девојчиња умираат од инфекции или моментално им се врши таа операција. И што, сега треба да отворам вицотека и да си читам вицови? Па срамота е. Срамота е било кое човечко суштество да се малтретира само затоа што некој таму има комплекс на мал пенис.

Човековата глупост - прв и единствен причинител на деструкција и создавање на вакви штеточини кои немаат ниту грам милост, ниту трошка душа во себе. Затоа што не знам човек кој има срце да прави вакви работи.

кучиња???човеку овде зборуваме за луѓе за мали девојчиња од 3 год па нагоре....виде и на видеото како изгледа тоа....ги сечат со што ќе дојдат...за какви права зборуваш ништо не те разбирам...кој е тој што има нормална причина да го одобрува ова ?
Ги наведов и компликациите кои можат да произлезат од тоа...стерилитет...инфекции на матката и самата Варис Дари се исповедува дека две нејзини сестри умреле за време на извршувањето на тој гнасен чин од премногу болка....дали ти воопшто знаеш за каква болка тоа станува збор?Страшно

лолшотие? темава тие глупа како прво, тоа ти е како да отвараш тема за борба против нацизмот(и да ставиш видео од хитлер како убива евреи) значи твоево и тоа се одамна завршени незнам што ти е поентата, ако веке ти се отвара теми отври за борба против семејно насилство и нешто што е актуелно а не за борба против нешто што не постои односно одавно е завршено...

Да не беше човекот како таков, толку глуп, туп и неупотреблив, немаше да живееме во ваков грозен свет, каде милион мали девојчиња умираат од инфекции, затоа што на некоја исфрустрирана будала со комплекс на мал пенис му текнало дека жените не треба да имаат задоволство од сексот и што сакаат да ги направат објекти без емоции.

Јас од видеата на јутјуб, а и од тој филмот како што видов претежно жени се тие кои помагаат или целосно учествуваат во овој чин. Така да и тие не треба да бидат поштедени доколку се превземат конкретни мерки за истребување на овој настан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom