Хороскоп, хороскопски знаци (општо)

Што сте во хороскоп


  • Вкупно гласачи
    1.373
R

Rock me Amadeus

Гостин
Dali imam inormacii a pritoa ne sum elokventna ili dali sum elokventna a pritoa nesposoba kratko i jasno da gi iznesam informaciite (tipa mnogu zboruvam malku kazuvam) - Toa ostanuvam za malku podocna,podocna se do onoj moment koga ke mi objasnis zosto mislis deka astrologijata e na granica pomegu psevdonauka (tuka se soglasuvam,Mile Dupor ima dobri izlaganja okolu ova) i SUEVERIE? Nema da nagagjam dali mrzata ke proraboti ili nedovolnata sposobnost kaj tebe - Bi sakala da dobijam odgovor,ako moze.

Seriozno,jas ednas otvoriv tema,za podlabinsko da se fatime za astrologija,bez da vlagame vo zbrki i pritoa gi objasnuvame istite-Mi ja zatvorija;Dovolna bila ovaa.
Temava glasi horoskopski znaci opsto...e ajde sega....Ali ako imam so kogo da raspravam,jas sum za da si "igrame" so natalni karti,zacetoci,bitni iminja vo astrologijata,konjunkcii,inkonjunkcii teorii na stepeni itd.
 
Член од
31 декември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
2
имам слушано многу за овие работи има нешто шо е точно
шо има логика да ти се случе верувам
ама не верувам поврзувањето со ѕвездите,планетите,месечината и тие ствари
 
G

galaxy

Гостин
Арно не те мрзеше да му провериш по што теми се врти :)

Да не бидем офтопик, ќе бидем баба Ванѓа, на 3ти Февруари оваа година, Нептун се враќа дома, прави транзит во Риби. Поради самиот транзит, но и поради сличните енергетски вредности кои ги имаат Нептун и Рибите, енергијата ќе биде многу поизразена отколку при било кој друг негов транзит.Енергијата на Нептун е бавна и многу често тешко приметна, но во случајов на глобално ниво транзитот укажува големи нешта поврзани со вода воглавно.

Значи на 3ти Февруари или некој ден подоцна. Очекувајте поплави, низ светот, од морињата, од океаните можеби излевања на реките, силни дождови, проблеми со водовод, внимавајте на кафето насабајле, а и на пивото навечер, секаде кај што има течност внимавајте. За уметниците ова е моментот за креација, седнете и правете го тоа како никогаш досега:) Можни се паранормални искуства, халуцинации, луцидни сонови :), се што е поврзано со подземјето дали музички, уметнички или дилање дрога, криминал, се што е под површината може да се случи или пак да излезе на виделина :) \m/
kitty.PNG

Проблеми со водовод
http://www.time.mk/read/NONE/b9abcfddc1/index.html
http://www.time.mk/read/NONE/f5b6673fda/index.html
http://www.time.mk/read/NONE/cbf4b3cb6a/index.html
http://www.time.mk/read/NONE/9434e86697/index.html

Поплави
http://www.time.mk/read/NONE/77b8ce016c/index.html
http://www.time.mk/read/NONE/f7e3e1fb8f/index.html
 
С

Сатори

Гостин
Само на ова ќе си дозволам да реагирам зашто во спротивно би бил баниран од темава, а тоа не го сакам, барем за сега, додека се уште чекам некој поелоквентен член да ми ја објасни целата збрка.
И јас сакам ти да бидеш елоквентен додека играме Peggle, па не си. Не се жалам јавно на тема. :icon_lol:
 
F

FallenHypaspist

Гостин
Update

http://www.tamworth.nsw.gov.au/Notices/Roads-affected-by-flooding---3-February-2012
http://guyaneseonline.wordpress.com/2012/02/02/guyana-floods-february-2012-updated-articles/
http://www.energybulletin.net/stories/2012-02-07/food-water-feb-7
http://share.nestle-waters.com/news/water-environment-main-events-in-february-2012-265637.html
http://5fm.com.mk/index.php/vesti/159-2012-02-03-15-26-53.html

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2H_jx_FuQzIJ:inpress.com.mk/?ItemID=DFFE4C9A521BF24CA74ED3F267E0646C+водовод+фебруари+2012&cd=5&hl=en&ct=clnk

http://megastar.com.mk/svet/balkanot-vo-chaos-foto

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ae2j24521vMJ:vesti.aladin.info/2012-02-06/1022277-bugarska:u-poplavi-poginulo-8-ljudi+poplavi+februari+2012&cd=3&hl=en&ct=clnk

http://www.lihnid.com/world-news/ohrid/9256-2012-02-03-14-54-07.html
http://www.lihnid.com/world-news/ohrid/9309-silen-vetar-krsese-granki-potopi-camec.html

http://www.plusinfo.mk/vest/32296/Kumanovo-srede-zima-ima-voda-samo-za-pienje

Итн,итн .. :)
 
М

Мартин`

Гостин
Како тоа сум гласал за Шкорпија дека сум а јас незнам :eek: инаку Јарец сум и по она пишувано по интернетот ми погодиле ..
 
R

Rock me Amadeus

Гостин
Само тогаш? А поплави има секоја година, преку целата година, секаде во светот. Или има и други позиции кои предизвикуваат поплави?
Da.Togas posleden pat bese neptun vo ribi i eve sega pak vleze...Inace neptun vo globala,da,ima vlijanie na vodite,ali ne samo na vodite...Glavnata simbolaka na ribite ne e samo voda,tuku i tajni,muzika,lekovi,drogi,iluzii...
Da receme isto i Pluton vo Jarec.
 
R

Rock me Amadeus

Гостин
" Nijedna oblast nije toliko zloupotrebljavana kao ova, iz prostog razloga sto ne znamo, a strasno bi to zeleli, sta smo bili u proslom zivotu. Sve nase vrline i mane su, zapravo, nekadasnji uspesi i neuspesi: dobri i harmonicni aspekti u horoskopu govore o evoluciji naseg duha, a losi ukazuju na greske iz proslosti, na iskusenja kojima nismo odoleli


U horoskopu pojedinca se vidi ne samo njegov sadasnji zivot, posao, karijera, ljubav, deca, zdravlje, vec horoskop govori i o starosti ljudske duse, koja kroz reinkarnacije putuje iz zivota u zivot, prolazeci kroz razne civilizacije: drevnu Egipatsku. Anticku Grcku ili Rim. U mnogim natalnim kartama sam video i zivot u civilizaciji Maje i Inka ili, pak, na samom Tibetu. Nijedna oblast nije toliko zloupotrebljavana kao karmicka astrologija iz prostog razloga sto ne znamo, a strasno bi to zeleli, sta smo bili u proslom zivotu. Ali ima i onih koji znaju, kroz secanje na inkarnacije ili klinicku smrt. Za ovih sedamnaest godina, koliko se bavim astrologijom, toliko ljudi mi je ispricalo svoje proslosti: put od astralne projekcije pa do krstaskih ratova, Francuske ili Oktobarske revolucije, turskih harema, renesanse ili baroka.


UNUCIMA ZUBI TRNU


U velikoj muci i malodusnosti, savremeni covek pokusava da dobije odgovor na egzistencijalno pitanje koje ga svakim danom sve vise opseda: „ Zasto se sve ovo bas meni dogadja, sta sam ja to Bogu zgresio“ ? Religija, astrologija, pa cak i astrogenetika mu ne daju odgovore koji bi ga zadovoljili, a kamoli utesili. Praroditeljski greh ili prokletstvo nasledjeno od predaka covek tesko prihvata. „ Kada dedovi jedu kiselo grozdje, unucima zubi trnu „ –kaze stara narodna mudrost. –„ Ali, sto sam ja kriv za grehe moga dede i zasto da sada ja ispastam, a ne on „ – buni se covek u coveku, ne znajuci da su on, u nekoj prosloj inkarnaciji, i njegov deda, zapravo bili „braca blizanci“ i da on otplacuje svoj karmicki dug otelovljen u vidu blizeg ili daljeg pretka.

Astrogenetika i zakon karme su kosmicki povezani i medjusobno uslovljeni. Kakvo je poreklo, takva je i karma!
Na primer, Bik i Vaga najcesce predstavljaju egipatsku civilizaciju. Mesec u Biku je vezan za navodnjavanje zemlje iz Nila, dok Saturn u Vagi predstavlja egipatske piramide. Stelijum planeta u Biku i Vagi nam govori o mnogo inkarnacija u starom Egiptu, ali za tumacenje karmicke astrologije i proslih zivota, tri stvari uvek moramo imati na umu:

1. Mesec, kao pokazatelj starosti duse
2. Juzni mesecev cvor ili rep zmaja
3. Dvanaesto polje i planete u njemu, sa posebnim naglaskom na sam vrh tog polja.

Recimo, covek koji je u proslom zivotu nastradao u brodolomu ima Mesec u Ribama (more), u opoziciji sa Plutonom (masovne nesrece). Rep zmaja mu se isto tako nalazi u Ribama, u 12 polju (prosli zivot) u konjukciji sa zvezdom Skeat, koja se nalazi na 28 stepeni i 45 minuta Ribe, a poznata je po nesrecama na moru i potonucu brodova. I vrh 12. polja se nalazi u Ribama, pa se ista simbolika tri puta ponavlja. Ukoliko vrh 12. polja uzmemo kao ascedent (podznak) proslog zivota, dobicemo sledecu sliku.
Ascedent Ribe – moreplovac; vladalac Neptun na vrhu 8. polja u Skorpionu nosi opasnost od davljenja, sto samo potvrdjuje Mesec u Ribama u 12 polju (okean), u opoziciji sa Plutonom u Devici u 6 polju (losi aspekti izmedju Meseca i Plutona govore o masovnim stradanjima i smrti velikog broja ljudi).


Putovanje kroz proslost

Svaki znak je srodan odredjenoj istorijskoj epohi, imperiji, gradu. Kao sto su Bik i Vaga srodni Egiptu iz doba faraona, isto tako je Devica srodna antickoj Grckoj, a Lav Rimskom carstvu. Mesec, Merkur i Venera u Devici govore o Atini u vreme najveceg procvata grcke civilizacije. Jupiter u Devici opisuje drevna, anticka pozorista, dok Mars u Devici u konjukciji sa Plutonom i u opoziciji sa Mesecom u Ribama govori o samoj bici u Termapilskom klancu i stradanju. Sunce u Devici, u konjukciji sa Plutonom i mArsom u Lavu, u trigonu sa Saturnom u Ovnu nam opisuju pravog pravcatog Spartanca iz proslog zivota.

Stelijum planeta u Lavu nam neodoljivo docarava sliku iz Bertolucijevih filmova: pred nama je citavo Zapadno rimsko carstvo. Sunce u Lavu u konjukciji ili trigonu sa Jupiterom daje patricije, a ponekad i samog imperatora.
Mesec u Lavu u trigonu sa Marsom u Ovnu daje neustrasivog legionara, bas kao i Mars u Blizancima, u 12. polju, u sekstilu sa Mesecom u Ovnu. Rimljani su imali najjacu flotu, a trigon izmedju Marsa u Lavu i Neptuna u Strelcu, govori o osvajanju Kartagine.
Time smo samo otskrinuli vrata karmickom nasledju...


Energetski vampirizam

Saturn uvek govori o karmickom dugu, kao i retrogradne planete. Tri najsurovija, najbrutalnija aspekta koja smo nasledili iz proslih zivota su aflikcije izmedju Marsa i Saturna, Marsa i Plutona i Saturna i Plutona.
Po surovosti i snazi je najjaci kvadrat, potom opozicija, pa kvinkus, mada i konjukcija, narocito izmedju Marsa i Saturna, cesto govori o neumoljivom sadisti. Ubica iz proslih ziv0ta obicno postaje zrtva u ovom, pa se cesto nadjemo u cudu kada vidimo da miran, skroman i povucen covek ima u horoskopu kvadrat izmedju Marsa i Saturna
Biti zrtva ne znaci samo biti bukvalno ubijen, tj., skoncati nasilnom smrcu. Danas ima duhovnih, tzv. psiho-ubica, nego kriminalaca i osvetnika. A profil zrtve, ma koliko bio suprotan profilu ubice, na neki nacin mu i odgovara. Oni predstavljaju jedinstvo, tako da se u praksi cesto mucitelj i zrtva nadju i u braku.

Takva zajednica dugo traje, a ubistvo je na mah zamenjeno „energetskim vampirizmom“.
Ova kategorija ljudi uvek ima Neptuna u kvadratu ili opoziciji sa Saturnom ili Marsom, a najcesce Neptuna u prvom polju.
Energetski vampirizam se genetski nasledjuje (i roditelji obicno imaju iste aspekte), ali i karmicki. Jer, covek zivi kao vampir, hraneci se energijom drugih ljudi, iz zivota u zivot, sve dok svesno ne odluci da prekine svoj vampirizam. Zrtve se menjaju, dok pritajeni dzelat ostaje isti, pa sve vise opterecuje svoju karmu. Bez obzira na izuzetno jak upliv Neptuna, ovakve osobe, po pravilu, imaju jedan od ova tri kvadrata: Mars i Saturn, Mars i Pluton ili Saturn i Pluton. Ili opoziciju.


Nacista se radja

Kvadrat izmedju Marsa i Plutona cesto govori, recimo o nacisti iz proslog zivota. Ovi ljudi mogu biti placene ubice (u ovom zivotu), pogottovo ukoliko im se Mars u Skorpionu u 8. polju nalazi u kvadratu sa Plutonom u Lavu. Na ove aspekte treba obratiti posebnu paznju, jer su siguran pokazatelj teske i opterecene karme.

U horoskopu jednog intelektualca, pisca i avanturiste, najvise 30 posto aspekata ima svoju dinamiku kroz koju covek zivi, radi, stvara, putuje... Sta onda tek reci za neku domacicu, domara, barmena ili bogatog razmazenog naslednika, koji, u sustini, i ne zivi svoj zivot ?
Ako neko u svom horoskopu ima Merkura u Vodoliji u trigonu sa Uranom u Blizancima, a ne bavi se astrologijom, to ne znaci da se njome nije bavio u proslim zivotima i to vrlo uspesno. Zatim, mladic sa Saturnom u 10. polju se ne bavi politikom, ona mu se cak i gadi, jer je u jednoj od proslih inkarnacija bio na prestolu, visoko je leteo, a nisko pao... Zena sa Venerom u Blizancima u trigonu sa Jupiterom u Vagi (isti aspekt ima Djordjo Armani) nije modni kreator, ali ko sme da tvrdi da to nije bila u proslom zivotu ?

Horoskop govori, na prvom mestu, o starosti ljudske duse, pa ne postoji ni jedan aspekt koji covek nije proziveo u proslosti, u starom Egiptu ili u Francuskoj burzoaskoj revoluciji, svejedno. Ako horoskop na taj nacin posmatramo i sam covek, ali i mikrokosmos, bice nam mnogo jasniji, jer je dusa uvek starija od tela, a nauka kojom se bavimo ne potice od Haldejaca, vec od Atlantidjana.


GENETSKI KOD

Sve nase vrline i mane su, zapravo, nasi uspesi i neuspesi iz proslih zivota. Dobri i harmonicni aspekti govore o evoluciji naseg duha, o zadacima i iskusenjima koja smo sa uspehom savladali. Losi aspekti ukazuju na nase greske iz proslosti, na iskusenja kojima nismo odoleli. Osoba sa trigonom izmedju Marsa i Saturna ce se lakse zrtvovati za druge, s obzirom da je to vec cinila i u proslim zivotima, nego ona sa kvadratom ili opozicijom izmedju ove dve planete, koja ce tu lekciju morati da nauci u ovom, ili u nekom od sledecih zivota.

Kvadrat izmedju Marsa i Venere u necijem horoskopu uvek govori o nekom nasilju koje je pocinio muskarac nad zenom, u Turskoj, Italiji ili u starom Egiptu, kao sto je otac maltretirao i vredjao majku u najranjijem detinjstvu. Konjukcija izmedju Meseca i Saturna u Skorpionu ne predstavlja samo dedu, koji je tukao babu do iznemoglosti, vec i tiranina koji je u proslom zivotu mucio iizgladnjivao Jevreje u doba Nabukodonosora u Vavilonu, ili za vreme nacizma u Nemackoj.


O STAROSTI DUSE

Devojka ciji horoskop gledamo, rodjena je u znaku Riba sa ascedentom u Lavu i Mesecom u Lavu u 12. polju. Znamo da Mesec i 12. polje uvek govore o proslim zivotima, a Lav o Francuskoj ili Rimskom carstvu. Kvinkus (aspekt od 150 stepeni) izmedju Marsa i Urana, oznacava neku veliku revoluciju i stradanje u njoj ( Kepler je ovaj aspekt nazvao – aspektom smrti ), bas kao i opozicija izmedju Venere i Urana. Mars u Biku se nalazi u konjukciji sa Saturnom, a obe planete u opoziciji sa Jupiterom u Skorpionu, pa je jasno da je ovo slika Francuske burzoaske revolucije. Mesec u Lavu ( mase u Francuskoj ) se nalazi u kvadratu sa Marsom i Saturnom u Biku i Jupiterom u Skorpionu. Opozicija izmedju Marsa i Jupitera govori o hapsenju, u kvadratu sa Mesecom u Lavu –naroda (Mesec) i aristokratije ( Lav), jednom recju, svih onih koji su bili proglaseni za neprijatelje Revolucije.

I ova devojka je stradala, jer konjukcija izmedju Marsa i Saturna uvek govori o nekoj teskoj kazni, a u opoziciji sa Jupiterom ( sud ) u Skorpionu – smrtnoj kazni.
Bik vlada vratom, dakle – vesanje ili giljotina, jedina je dilema. Zanimljivo je napomenuti da se baba ove devojke obesila o drvo ( u ovom zivotu ), dok je ona, sudeci po horoskopu, bila giljotinirana u proslom zivotu, u Francuskoj ( konjukcija Marsa i Saturna u Biku je u 18. i 19. veku nosila opasnost od giljotine ).
I jos nesto: ova devojka je volela istoriju, imala odlicne ocene, jedino NIKADA nije mogla da uci o Francuskoj revoluciji. Pri samoj pomisli na nju osecala je veliku odbojnost i gadjenje. Svakako, ne bez razloga !

Uvek moramo imati na umu da je horoskop slika starosti ljudske duse, njenih uspona i padova, a ne samo ovog zivota i karaktera koji odredjuje sudbinu. Kvalitetan horoskop jasno govori o stepenu evolucije ljudskog duha, pri cemu su jaki aspekti istovremeno mesavina dobrih i losih uticaja.

Volfgang Amadeus Mocart je imao trostruku konjukciju Sunca, Mekura i Saturna u Vodoliji i bio je genije. Veliki duh i stara dusa !

Mnogi ce se upitati, kako u horoskopu prepoznati staru dusu, a kako mladu ?
Polozaj Meseca je svakako od velikog znacaja. Posebno Mesec u trigonu ili sekstilu sa Saturnom i Mesec u znaku Skorpiona, Vodolije i Riba.


ISPUNITI KARMICKI ZADATAK

Naglasili smo da su astrogenetika i karmicka astrologija nerazdvojne sto znaci da se nasi karmicki dugovi iz proslog zivota cesto manifestuju kao genetsko prokletstvo – teret nasledjen od predaka.
Dusa menja samo telo i po zakonima kosmosa bi trebalo da evoluira.
Cesto se, medjutim, desava sasvim suprotno: svojim losim delima ( i gresima ) covek samo opterecuje svoju ionaku vec opterecenu karmu, a posle krivi Boga, lisen svesti o tome da je za sve sam kriv. Greske koje smo pocinili u proslom zivotu cesto ponavljamo i u ovom, mada je nas karmicki zadatak da ih ispravimo i da zlo i stare greske vise nikada ne ponovimo !
Sve dok to ne uradimo, ponovo cemo se radjati sa istim, losim aspektima u horoskopu koji nas primoravaju da, kroz borbu sa samim sobom, promenimo i evoluiramo.

Recimo, osoba koja u svom horoskopu ima kvadrat izmedju Jupitera i Saturna, opoziciju izmedju Meseca i Saturna i kvadrat izmedju Sunca i Neptuna, najverovatnije se obesila u nekom od proslih zivota. U sledecoj inkarnaciji ona se radja sa suicidnim genima nasledjenim od predaka ( gde se, verovatno, i baba obesila), a njen karmicki zadatak je da nistavilo i besmisao, koji je u jednom periodu zivota moraju obuzeti, savlada snagom volje i zameni ih ljubavlju, smislom i kreativnoscu. Ukoliko u tome uspe, sto zavisi od njene snage, ubuduce se nece radjati sa ovim losim aspektima. Losa karma se uvek nasledjuje, bas kao i genetika, koja nije nista drugo do pokazatelj nase dobre ili lose karme, kao i starosti duse...

mysty:
Kakav je uticaj cetvrte kuce na nase karmicko poreklo ili - ko smo bili, gde i s kim smo ziveli, da li smo bili srecni i voljeni i zasto smo u ovom zivotu, mozda, nevoljeni...


Znak u kome se nadje vrh 4. kuce moze nam ukazati na to koliko je vremena proslo od poslednje do ove inkarnacije. Takodje, ova kuca govori o karmickom genetskom nasledju, kao I okolnostima u kojima smo u prosloj inkarnaciji ziveli.

Ukoliko je 4. kuca u nekom vatrenom znaku, a pogotovo u Ovnu (kardinalan), znci da smo vrlo brzo rodjeni posle svoje smrti. Strelac (promenjiv) govori a je to takodje bilo brzo ali ne kao kod Ovna. Lav, kao fiksni znak, u ovoj grupi je najsporiji, ali I on upucuje na brzu inkarnaciju. Obicno se ovakva rodjenja desavaju najvise godinu dana posle smrti.

Druga grupa po brzini su vazdusni znaci. Prvi I najbrzi medju njima je Vaga (kardinalni), zatim Blizanci (promenjiv), pa Vodolija (fiksni(. Oni govore o rodjenju koje se desava nekoliko godina nakon smrti.

Vodeni znaci su dosta sporiji, a medju njima je najbrzi Rak (kardinalni) Ribe (promenjiv), pa Skorpija (fiksni). Oni govore o inkarnacijama koje slede nakon desetina godina.

I na kraju dolaze zemljani znaci koji su najsporiji, pa samim tim govore o velikim vremenskim razmacima, vise stotina godina, a mozda I duze. Najbrzi medju njima je Jarac (kardinalni), zatim Devica (promenjiv), pa onda Bik (fiksni).

Na osnovu mojih istrazivanja, 4. kuca moze da govori o uslovima u kojima smo ziveli I iz kakve karmicke price dolazimo, ali ne mora nuzno da govori o nasem tadasnjem zanimanju, odnosno cime smo se u proslom zivotu bavili. To se u nekim horoskopima vidi kriz 12. kucu. Obicno je 4. kucom opisano okruzenje, zemlja I atmosfera u kojoj smo ziveli, dok planete u njoj daju dopunsko objasnjenje.

Posto se pored astrologije bavim I regresijom (vracanje u prosle zivote), dosao sam, dakle, do zakljucka da 4. kuca govori o karmickom nasledju I zivotnim okolnostima. Cesto se desava da vrh cetvrte kuce pocinje u jednom znaku a nastavlja se u drugom. To znaci da je osoba u tom periodu promenila mesto boravka, I to u periodu koliko drugi znak zahvata 4. kucu. Ako, na primer, vrh 4. kuce pocinje na 15. stepenu Skorpije I nastavlja se do 15. stepena Strelca, mozemo shvatiti da je ona na polovini zivotnog veka promenila zemlju ili mesto gde je boravila, ili su se neke druge okolnosti u toj simbolici promenile.

U ovakvom slucaju, ta osoba je mogla biti rodjena u teskim zivotnim uslovima, negde blizu reke, u vreme kriza, ratova (Skorpija), dok joj se u drugoj polovini zivota situacija menja. Ona odlazi u inostranstvo, obrazuje se I uspeva da poboljsa svoj status (Strelac).

U jednoj od sensi, osoba mi je u toku regresije pricala da sebe vidi na Tibetu, okruzenu planinskim vrhovima I Manastirima. Njena 4. kuca nalazi se u znaku Vage (Tibet), u kojoj stoji konjukcija Saturna (planinski vrhovi) I Neptun (M
anastiri).
U drugom slucaju, osoba sebe u regresiji vidi na obali mora kako se bavi ribarenjem, a posle toga odlazi u rat, a po njegovom zavrsteku se seli na drugo mesto I pocinje potpuno novi zivot. I zaista, 4. kuca ovog coveka pocinje u znaku Riba, (more, ribar) a nastavlja se u Ovnu, koji predstavlja I rat, a kasnije I potpuno novi pocetak.

Jedna devojka sebe u regresiji vidi kako skromno zivi na obali jezera. Negde oko dvadesete godine upoznaje mladica visokog roda koji se u nju zaljubljuje I posle toga se seli kod njega. On je iz plemicke porodice, pa samim tim ona pocinje da zivi u raskosi. Medjutim, ona ga kasnije vara, ni manje ni vise, nego sa njegovim ocem. Napusta ga I udaje se za njegovog oca, koji je bio na izuzetnom visokom polozaju.

Tim cinom na sebe navlaci izuzetno losu karmu, jer je ostavila coveka koji ju je voleo, a u isto vreme je razorila brak njegovog oca. Kako se to vidi u njenom horoskopu ?

Njena 4. kuca pocinje u znaku Raka (jezero), a kasnije se seli u mnogo bolje uslove zivota (Lav), jer se 4. kuca nastavlja u ovom znaku. U njenoj 4. kuci se nalazi Mars u Lavu, koji upravo predstavlja onog maldica koji se pojavio. Posle Marsa se nalazi Mesec, sto znaci da sa njim sklapa porodicu.Sta se desilo kasnije govori dispozitor, a to je Sunce. Ono se nalzi na 29. stepenu lva, bas na Regulusu, kraljevskoj zvezdi, pa samim tim simbolizuje starijeg coveka na polozaju. Vidimo da su Sunce I Mars povezani kroz dispozitora, iz cega se zakljucuje da su ono bili povezani. Bili su otac I sin. Tu je stvorila sebi tesku karmu koju ce morati da ispasta u ovom zivotu.

Zato sada ima mnogo problema u svojoj porodici.
Roditelji joj se stalno svadjaju. Tu su tuce, lomovi I sve ono sto daje konjukcija Meseca I Marsa u 4. kuci. Retrogradni Saturn u 12. kuci opominje na veliki dug koji je ostao u proslosti, a Juzni mesecev cvor u znaku Vage govori da je neka rvnoteza (vaga) bila narusena I to kroz odnose koje opet simbolizuje Vaga. Ovaj aspekt govori I o upetljavanju u neciji brak.

 
R

Rock me Amadeus

Гостин
Iz ovoga zakljucujemo da ce njen brak biti jako los, odnosno da sigurno nece dugo trajati.
U 7. kuci se nalazi Neptun u inkonjukciji sa Saturnom koji ce joj dati iskrivljenu sliku partnera. On ce zbog Neptuna biti maskiran, I ona ga nece prepoznati.
Naime, Neptun dolazi iz 12. kuce, koja zbog Saturna govori o nekom dugu iz proslosti, pa ce se sresti upravo sa onim koga je ostavila. Vladar 7. kuce Pluton ima konjukciju sa Uranom, sto govori o naglom gubitku bracnog partnera, a suvladar 7. kuce ima konjukciju sa Mesecom koja govori o velikoj dusevnoj povredi, upravo kroz brak. S obzirom d Mars takodje dolazi iz 12. kuce, a I dispozitor je retrogradnog Saturna, razumnljivo je to koliko sve to ima veze sa onim sto je nekada uradila.

I eto kako se samo na osnovu par planeta moze pronaci uzrok njenih problema u ovozemaljskom emotivnom zivotu. I sama njena venera, njen vladar, nalazi se u Devici u padu, u konjukciji sa Plutonom I Uranom. Ovo govori o vrlo velikim problemima u ljubavi zbog duga iz proslosti.
Medjutim, slicne stvari se mogu videti I kroz 12. kucu, koju smo ovde pominjali, a o kojoj cemo kasnije vise pricati.

Cetvrta kuca, pored okolnosti, moze govoriti o predelima ili zemljama u kojima smo ziveli.

Tako ce Ovan govoriti o nekoj ratnickoj zemlji, agresivnim narodima, ili o onima koji su nekada osvajali kao sto su Nemacka, Engleska, Japan I sl.

Bik ukazuje na ravnicu, sumu, njivu, zivot na selu, mestu gde je klima povoljna za sve sto se uzgaja na zemlji. Zemlje su Holandija, Kipar, Bliski istok I sl.

Blizanci su znak vazduha, pa samim tim govore o predelima gde su cesti lagani vetrovi, intelektualni I komunikativni narodi, oni koji brzo pricaju I koji su po prirodi veseli.
Zivot je bio okruzen intelektualnim ljudima, bracama, sestrama, a vrlo cesto se I putovalo, mozda kuca na tockovima I sl. Zemlje koje su pod ovim uticajem su Italija, SAD, Belgija I dr.

Rak ukazuje na mesta sa puno vode, pogotovo jezera, ali I na lepe predele I bogatu prirodu, na gradove kao sto su Venecija ili Istambul.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 08:45 ---
Lav se vezuje za mesta sa suncanom klimom I velika carstva kao sto je bilo Rimsko. To su obicno bogate zemlje sa visokim standardom, kao sto je Kalifornija, Francuska, grad Rim itd.

Devica predstavlja obale, pa samim tim u pitanju su zemlje koje izlaze na more I koje imaju mnogo lepih, peskovitih plaza. Takodje, veoma vredne nacije I zemlje. Pod odvim znakom to moze biti Svajcarska, Grcka, grad Pariz I dr.

Vaga ce govoriti o mestima sa umerenom klimom, o umetnickom okruzenju u zivotu, o skladu u kome smo ziveli. Od zemalja to su Madjarska, Kina, Egipat, Libija, Austrija, a gradovi Bec, Budimpesta, Prag, Beograd I dr.

Cetvrta kuca u Skorpiji govori o mestima gde se ratovalo, gde je bilo puno stradanja, o teskim zivotnim okolnostima punim borbe, preokreta, svadja I sukoba. To su predeli sa opasnim, otrovnim zivotinjama, zmijama, skorpijama, paucima I opasnim ljudima. Od zemlaja to su Sicilija, Albanija, Sahara, Kosovo, a gradovi Beograd, Stutgart…

Strelac na vrhu 4. kuce govori o bogatim zemljama. Mozda je zivot bio u okruzenju obrazovanih ljudi, filozofa, svestenika, profesora I sl. Zemlje koje se povezuju sa Strelcem su Madjarska, Spanija, Malta I druge.

Jarca povezujemo sa planinama, golim brdima, mestima sa velikim stenjem I kamenjem, hladne oblasti. Ovo govori I o siromasnim uslovima zivota, bedi kojoj je osoba mogla biti izlozena I o teskoj sudbini. Indija, Srbija, Sibir, Avganinstan su pod uticajem ovog znaka.

Vodolija predstavlja oblasti sa jakim vetrovima, uraganima, hladnom klimom. To su mesta gde je vladao jak rezim komunizma, gde su bile velike revolucije, preokreti, zemlje kao sto su Rusija, Svedska I druge.

Ribe na vrhu 4. kuce ukazuju na zivot na moru, ostrvima, brodu, tamo gde je morska klima ali I pustinja, zatim na udaljena mesta, necivilizovane krajeve, dzungle.
Ovo moze biti I zivot u Manastiru, Hramu ili nekoj religioznoj ustanovi. Zemlje su Tahiti, Portugalija, Panama, Rusija I druge
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Постирање на српски не е дозволено - нареден пат пробај да преведиш барем дел од постираното. (y)
 
R

Rock me Amadeus

Гостин
Знаците и симболите се наследени од древните народи,воглавно египќани,а и ден денес се во употреба во календарите и астрономијата.Кратениците се воведени во ново доба од западните астролози како би се олеснило пишувањето,изразувашето по графички пат,и заштедил простор.
Звездените јата носат кратенки по латинските имиња:
AR-Aries (Овен) LI-Libra (Vaga)
TA-Taurus(Bik) SC-Scorpio (Skorpija)
GE-Gemini(Bliznaci) SA-Sagittarius(Strelec)
CA-Cancer(Rak) CO-Capricornus(Jarec)
LE-Leo(Lav) AQ ili AM-Aquarius(Vodolija)
VI-Virgo(devica) PI-Pisces (Ribi)

Тоа се добро познатите звездени јата,се бројат од овен па натака,и сеуште ги имаат своите стари симболи пиктограмски животни,што сеуште се наогаат во некои календари.

Полињата или астролошките куќи се обележуваат од 1 до 12,почнувајќи од полето 1-AS ili ASC асцедентот или подзнакот.
За начинот,методите на работење,историјата итн.ке пишам подоцна.Сега ке ги напишам другите поосновни кратенки и терминологијата.

AS ili ASC= Ascedent; MC=Medium coeli; Z=Zenit; sol=solaren horoskop; rx=radix horoskop; rm=ragjanje masko; sign=potentna planeta; MO=mutual dispozition; lum= Svetlo sonce-mesecina; ben=dobri planeti; egz=egzaltacija; disp=vladetel na znakot; DE ili Desc=Descedent; IC= imum coeli; N=nadir; lun=lunaren horoskop; dir=direkcii; rw-ragjanje zensko; prom=latentna planeta; R=retrogradno dvizenje ili od; DR=mesecevi cvorovi; mal=losi planeti; afl=aflikcija,lediren; dom=vo svoe sedishte; apl=dopolnuvacki aspekti; pov=povolni uplivi; stat=stacionarna planeta; h,min,sec=vremensko merilo; ST=sideralno vreme; LT=lokalno vreme; sep=odvojuvacki aspekti; nep=nepovolni aspekti,uplivi; f=za idnina; GT=granicko vreme; M,E,P,V= Materija,energija,prostor,vreme.

4-1b85b5e14a.jpg

5-36f952da8b.jpg
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 08:35 ---
Легендарен зодијак

"Pod koja ste zvezda rodeni?
-Jarec.
Nemate brada?" :) I dobro procueni avtori,kako Alan Leo,nastojuvale da ja priblizat covekovata vrsta do zodijackite znakovi.Odamna,sozvezdijata se podeleni spored 20 stepeni juzno i severno od ekvatorot ,so simbolicni iminja slicni kaj site narodi.Grcite gi sistematizirale site predanija,da se pravata prvicna dlabocina pomutila.So ovie iminja na sozvezdijata se vrzani MITOVI.
Oven-poradi krznoto na ovnite zavojuvale Agronauti na Kolhida i imeto navodno doslo od tamu.
Tuka se zvezdite:Kasiopeja,andromeda,pegaz,kit,kefej,perzej..site se grcki mitoloski iminja.
Bik-Zevs se pretvara vo bik kako bi ja zavel Europa dodeka sobirala cvekinja.Simbol na proletta.Europa gi kiti so cvekinja rogovite na bikot.
Bliznaci-Kastor i Poluks(Sinovi na zevs)
Rak-Zagonetno sodzvezdie,kade sto ima najmalku zvezdi.Egipcanite stavale kuka,a aleksandriskata skola rak(kako bi go pretstavile sodzvezdievo)
Lav-Vo Argolida Herakle go ubiva nemejskiot lav,toa e edno od 12-sette junacki dela,i Juona navredena,go stava lavot na neboto.
Devica-Premnogu dlaboka legenda za devicata koja go raga spasitelot.Grcite ne znaele uredno da go prevedat ova.
Vaga-Naprava koja ja izmislil egipetskiot kral Mohos,kako bi gi izmeril denot i nokta.
Skorpija-Faeton se isplasuva od skorpijata,vozejkji sonceva kola.Go griznal Oreon,koga sakal da stasa do Dijana.Egipcanite go prikazuvaat so Skarabeja.
Jarec- Nimfa ili Koza na Amateja.Kruna na prestol.
Vodolija-Deuklalion,sin na Prometej i Pandora,koj ja nosi Helena od Azija.Po potopot se spasuvaat Pira i Deuklalion,i po prorostvoto gi zemaat i gi frlaat koskite od svojata majka,kako bi se stvoril nov rod.
Ribi- Orljas Tifon gi zaplasuva Venera i Kupidon,i tie se frlaat vo Eufrat kako bi se spasile.

"Sto horoskop moze: Vo 100% od slucaevite moze da se utvrdi karakter na licnost ili lik,osobeno vo markanten horoskop,i dokolku karakterot poradi okolinata pretrpel mnogu jaki promeni. Da se oznacat mnogu kriticni periodi vo zivotot,osobeno vo horoskopi so jaki aspekti,da se oznaci harmonicnost ili neharmonicnost pomegju 2 osobi,sklonost kon bolesti na odredeni organi,jacina strast,asketizam,dar hipnoza,perverzija,organski slabosti,uspesi,neuspesi...

Vo 99% posto od slucaevite,horoskopot nema da pokaze krvna grupa,koncizna dolzina na zivotniot vek,na koj nacin nekoi situacii go smenile zivotniot tek...subinata ne mozes da ja izbegnes,mozes samo da ja ublazis."

Nekoi se prasuvaat,ako se zracenjata tolku silni,pa sto bi bil saatot na ragjanje tolku biten? Zarem tie ne se dovolno jaki i zarem kako sto se uci,ne vlijaat i preku utrobata na majkata? Odgovorot e kratot: Deteto pred da se rodi,pred da zeme vozduh kako individua ne postoi,ne postoi samostojno,kako organizam.

Sto se desava vo kosmosot,za pocetok. Primer. Mars go odbiva crveniot del od sonceviot spektrum i sija so nekoja "ratna" boja.Dali zaradi toa go dobila imeto planeta na vojnatA? Ne! Povrsinata na mars e sostaven od pogolem del na zelezo,a zelezoto ja emitira crvenata boja.Bojata na nasata krv e crvena,zaradi toa sto ima hemoglobin,Fe-2.Slabokrvnosta se leci preku medikamnti koi sodrzat zelezo.Crvenite lugje go imaat visok(generalno)....sportisti,dobro se podgotveni,po povolen upliv na mars.Samo sonceto praka okolu 2 milijarditi del od svojata energija. Biosferata crpi 2 osnovne energii:Soncevi zraci i radioaktivnost.
Insektite ispustaat valovi,peperugata po niv go naoga svojot cvet,zivotnite gi cuvstvuaat olujite i zemjotresite.A kaj covekot toa e transformirano vo bozanski intelekt.Sve e vo sklop so dikretni energii:kauzitet na karakterot,sudbina(koja ja naglasuvaat Heraklit,platon,aristotel,kant,hume,indijskata Darma,i natpis vo Delfima Gnoti). Karekter,indeks na branovi dolzini,sklop promeni,apcisa na vremeto...idat raka uz raka; A nenadajniot proboj na planetarnite vlijanija,astrofizikata,makrokosmosot i nukleofizikata i bezbrojniot broj atomi.Eden gen ima lancano vrzani 1 000 000 atomi i pri zracenjeto go usmeruvaat ponatamosnoto organiziranje na keliite.

Vo prv red,Sonceto vlijae na celiot razvoj,pa i na formiranje na svesta.Koga se ispravil zavrsno cicachot,i bil sposoben da gi nabljuduva neboto,pocnal da zapazuva fenomeni. Granulite na sonceto mu budele veselba,cuvstvo na ubavina,prolet (sto pokasno ke objasnam,proletta i ovie cuvstva,svojstvata na materijata pod ovie zracenja i odredeni aspekti,simbolicno se povrzuvaat so Bik i Venera)
Zalezot na sonceto,purpurot,oddavalo taga,strav,rusenje,zivotni opasnosti (odgovara na mars potocno negoviot simbol,skorpija)
22-0c4c4932ee.jpg
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 08:36 ---
k.jpg




...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom