Breaking Bad

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Вака како што стојат работиве се некако ми се чини дека е превише на крај да има хепи ендинг.Од друга страна пак, патетично би било Волт да заврши зад решетки, а клише би ми било да умре. Мора да најдат некој " разумен " компромис :D. Уште кај не ја пикнаа камерата, секоја чест за креативноста:cuc:И сезонава просто се воодушевувам на чуството за цепкање на дејствието до излудување на гледачот. Моментите на трансформација на Волт до хистеришање али уште повеќе т.н џанак моменти на Џеси проследени со самодеструкција. И пази дури на моменти серијава ми се чини е дрска со Џеси ( или продуцентите како год). Која симболика и каква сцена...

Дури и сурови на моменти ми се чини. Лабилен, па и не би рекол. Колку само реално е сликана неговата криза на идентитет, неговиот фајт со самиот себе, неговата очајна потрага по вредности у живот и на крајот на краиштата неговата еволуција од себично улично копиле до човек со став за нештата ( или барем блиску до тоа). Ликот на Џеси е дефинитивно најкомплициран и пука од симболика.

За трансформацијата на Волт едноставно нели е залудно да се збори - од банана фризура професор до блади бастерд енд мадафакер кој ја презема контролата во свои раце (спојлери фри)...

И тоа е тоа. И се препотував, и плачев, и се смеев сезонава и тоа не само теоретски. Дури и ме инспирираат. Уствари секогаш ме инспирираат. Мојата опседнатост со уметноста, ми покажа дека не сум единствен. Џеси и Валт почнаа да пердашат и таму (се почесто ги среќавам)...

Или па Andre Pessel и ...

Cara Thayer и Louie Van Patten

Некогаш и на улиците...

И некако логичен завршеток на постов ми е ова :cuc::cuc::cuc:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Серијава ако ја опишувам со смајли тоа е ова :vozbud: Ја изгледав во еден здив а последната епизода беше ААААААААААААААААААААААААААААА

Туку ми текна на ова :pos:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Конечно ја изгледав и јас серијава. Ми се свиде и тоа многу. Ми требаа дури месец ипол да ја изгледам, најверојатно поради бавното движење на дејствието. Како и да е, супер серија. Во исчекување сум на почетокот на 5-тата сезона.:)

Има некакво инфо кога би почнала со прикажување 5-та сезона?

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Наидов на фотки у стил " Зад сцената ". Се мислев дали да ги споделам ( имам фобија од објавување на слики ради RocknRolaa), али тестисите у рака и мечка страВ,мене не ме страВ. Еве ѕирнете, држ :

ep1-2.jpg

ep2-2.jpg

ep3-1.jpg

ep3-2.jpg

ep4-1.jpg

ep4-2.jpg

ep5-1.jpg

ep5-2.jpg

ep6-1.jpg

ep6-2.jpg

ep7-1.jpg

ep7-2.jpg

ep8-1.jpg

ep9-1.jpg

ep9-2.jpg

А oваа ми е ( па ајде да ја наречам) мај фејворит:

Attachments

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Факинг брилијант, серииште у пм, а колку само се мислев дали да ја почнувам...
Што да се каже....Бајаги нешто поразлично и оргинално. Ја изгледав у еден здив, ептен се заразив. Ја почнав у саботата а сега ја завршив, за скоро неполна недела ги излеав сите 4 сезони.

Имаше буквално се што треба за една од најдобрите серии евр, ептен епик сцени, од смешни и интересни ... до сцени со огромна драматичност, тензичност и емотивност, и се тоа убаво спакувано со одлични карактери, ликови и дијалози, абе лудило.....Секоја чест за креаторите на серијата и за глумците.

Какво само беше финалето на 4 сезона :vozbud:, а 15 минути пред финалето сцената со Хектор и Хенк :pos: , серијава изобилуваше со многу добри и моќни сцени, не ни можат да се бројат у пм, буквално у секоја епизода.

А каква само спојка беа Волтер и Џеси човече, каков пар, каква само хемија владееше меѓу нив, 90% од дијалозите им беа епик, поготово кога се контраа за нешто. Уште се смеам на сцената со мувата и дијалогот кој следеше пропратно помегу Волтер и Џеси...:icon_lol:

Глумата на високо ниво, то ест не високо, туку феноменално, посебно Волтер и Џеси, а тука негде беа и Гус, Гудман и Скајлер.

А какви само ликови и појави беа Гудман и Хектор..awesome.. У ствари кога ќе се види, буквално скоро сите беа појави на свој начин, дури и Мајк. :)

Ништо, само :cuc: за серијава !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ма нека идат у п*чку материну бре !!! :D

Откако ја изгледав 4тата сезона, а скоро беше, неам почнато серија да глеам. Пет серии имам спуштено, само се канам дека ќе почнам да гледам некоја, не иде... Од една страна уште ме држи возбудата од BB, од друга има уште помалку од еден месец до Game of Thrones !!! :vozbud: У каков расчекор сум !!!

и пред некој ден глеам HIMYM, и кога го видов Saul таму се скинав од смеење иако не беше ништо смешно сцената... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom