Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
За портава некој само од инат и од злоба може да каже дека не е убава.. башка локацијата,ама портата како објект е врв.
Мене не ми се допаѓа, и сеа шо, од инат зборам и од злоба?

Бт веј, кога ќе размислам, и не е прашањето околу допаѓање или не, него сметам дека е крајно дебилна и некорисна како чин.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Ме интересира за новите згради, уставен,архива,мнр и останатите што се градат, планиран е паркинг простор?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ме интересира за новите згради, уставен,архива,мнр и останатите што се градат, планиран е паркинг простор?
Планиран е подземен паркинг.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
200 милиони евра во 6 години (2008-2014), значи по 33 милиони евра годишно. Смешна сума, апсолутно никако не може да и помогне на нашата економија. Ќе бевме среќни доколку стварно ни беше до тие 33 милиони. Инаку од буџетот ни истекуваат по 450 милиони евра годишно за покривање на фондовите за здравство и пензионо. По 2 проекти Скопје 2014 годишно...
Твојот став е : Денес за денес.

Не се гради куќа од кров надоле , туку од темел нагоре.

Си слушнал кога се вели Недомаќинско трошење на пари , тоа важи за Скопје 2014.
Децата трпат за леб , а таткото купува скапи одела , часовници , парфеми и ракија , за да изгледа поубав пред женските и богатото друштво.

Исто и ние , 33% невработеност , а парите ги трошиме за разубавување , да им се прикажеме на германците и скандинавците како развиена земја , со богата историја и барок згради.

И онака не можеме да го спречиме овој проект , но јас би рекол барем да го забрзаме крајот , што поскоро да се заврши и да се фокусираме на реални проблеми и потреби , јас не можам да трпам уште 3 години главна тема да ни биде Скопје 2014 , по 3 месеца без прекин на МТВ1 да ми се прикаже сечењето на ленти на секој споменик поединечно , да ми го перат мозокот.

Дали знаеш дека 6 години од твојот живот поминале зборувајќи за Скопје2014 , 6 години ти сечеле ленти на споменици , за време на економска криза ... јас не можам да им го простам ова ...

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570

Децата трпат за леб , а таткото купува скапи одела , часовници , парфеми и ракија , за да изгледа поубав пред женските и богатото друштво.

Исто и ние , 33% невработеност , а парите ги трошиме за разубавување , да им се прикажеме на германците и скандинавците како развиена земја , со богата историја и барок згради.

И онака не можеме да го спречиме овој проект , но јас би рекол барем да го забрзаме крајот , што поскоро да се заврши и да се фокусираме на реални проблеми и потреби , јас не можам да трпам уште 3 години главна тема да ни биде Скопје 2014 , по 3 месеца без прекин на МТВ1 да ми се прикаже сечењето на ленти на секој споменик поединечно , да ми го перат мозокот.

Дали знаеш дека 6 години од твојот живот поминале зборувајќи за Скопје2014 , 6 години ти сечеле ленти на споменици , за време на економска криза ... јас не можам да им го простам ова ...
Ajде бегај бе, и тука ли те има.....
Не се секирај ќе има и 2-3 албански споменици, не се 25% ама ќе има.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277

Не се секирај. Ќе продолжат со Скендербег 2016 и сите среќни и задоволни. Инаку, крајот му се ближи, уште 2 години, па ќе треба да се најде нова тема. Веројатно фасадата на Владата ќе биде поважна од 400-те милиони евра годишно, кои одат за фондовите за здравствено и социјално. Темите на разговор ги избира опозицијата, а со ваква опозиција досадно е да бидеш власт.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Шо бе, крадат идеи овие од ВМРО а? :icon_lol:
Лопови тешки. :ROFLMAO: После ова може да заклучиме дека ВМРО е на власт, само со реализирање на идеите кои СДСМ не успеал да ги реализира кога владеел. Еве пред неколку дена се пофалија дека и „Купи куќа, купи стан“ била нивна идеа. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Уаа комуњаришта, значи виа ја почнавте „анти-квизацијата“ и заради вас грците ни ставија вето и не закочија во еурокремните интеграции, оставка БЦ:icon_mrgr:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
оставка БЦ:icon_mrgr:
Не бе, не може. Добар си е. Глеаш какви паметни проекти имала СДСМ во негово време. :D Дојде после Рада и све заеба, почна да ги слуша Секуловска и Геро ( :eek: ).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Не бе готово оставка давам не иде веќе :icon_lol:
Замисли ситуација, некој иден премиер од СДСМ носи странски државник во посета на Музејот на македонската борба (или на кафе на Триумфалната порта :cenzura: ), а вмровците се бунат. :D Битно никогаш не е досадно.

Kajgana Shop

На врв Bottom