Токму така, нашите родители биле крпенковци, цепенковци и сиромашни сељаци(така да се изразам) кога дошле во Скопјево пред точно 50 год., ама ете ем имале желба, ем биле доста вредни, ем имало услови во тоа време за развој и ете успеале да стигнат до еден просечен/оптимален и солиден степен во општеството, првите две децении им биле тешки и макотрпни, но веќе после тие две децении овдека, си дошле на своето, па дури и во позитива ............. ама да ги оставиме нив, што со мене т.е. со нас !!!
Што ако на пр. јас ете имам некаков појдовен степен(имот), кој ми го овозможиле моите, кога јас од тој степен неможам да мрднам ни милиметар, можам само да пропаднам надоле !!!
ЧАРЕ, Никој незнае !!! ???????????????????????
Едноставно таква е државата и системот, не ти дава да просперираш понатаму, само до одреден степен(оптимум) и толку, повеќе не !!! Колку и да се труди човек толку !!!
Едноставно според мене денес е време во кое 10% од луѓето прават јака пара(политичари, бизнисмени...), а се останато 80-90% од народот живее од стара пара, печалена во 70/80/90 год. од мама, тато, дедо, баба и.т.н. па некако се тера, но кога ќе отиде и старата пара, е тек тогаш ќе се сликаме, а да се направи нова пара нема шанси денеска, барем за мене лично си зборам !!! ЈБГ