Прво ,честито пласман...
Играта на Барселона воопшто не ме импресионираше,дозволивме реал да диктира темпо на Камп Ноу...Дербито ме натера да помислам и да сватам една работа.Барселона очигледно не знае да се брани и да држи резултат(се покажа против милан,арсенал во два дуела,еве сега Реал,со помалите да не ни спомнувам).Со Реал иако формацијата беше напаѓачка,излеговме да држиме резултат а ние тоа во моментов не умееме.Затоа и Реал и наметна игра,почна паника во целиот тим , играчите се загубија низ теренот....
Влегоа психолошки да бранат резултат и тоа се деси,Реал беше супериорен...Инаку , гледам Мадриѓаниве се дигнаа на нозе,мислат дека тоа е тоа и дека Барса ќе се сруши после ова ел-класико...но јас ќе одговорам:Барса е најсилна кога треба да победи,Барса е најсилна кога напаѓа,следното класико Барса повторно ќе го сломи Реал но овој пат мислам дека ќе биде многу машки ломење(немојте да се чудите ако повторно се случат 5:0).
Инаку , купот е приоритет да се освои,кога дојдовме до полуфинале,два меча со Валенсија не верувам дека нешто посебно ќе ги измори играчите(навикнати се на такво темпо низ годиниве)....
Поз