Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
јас грешка направив со сликите. ок те сватив.
не ми е јасно што ти требаше 6 да земиш, ама што е тука е.
а внатре како е, ѕидовите покрај пламенот. црни се, или имаат белузлава боја?
мислам општо внатрешноста на печката. внатре се е црно и полно со гареж или ??
ок ајде утре види ја температурата и кажими.
знаеш како се гледа, мислам дека ти имам напишано порано.
и прати ми пп да не ја тупиме тука, ова занает е:)
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 23:08 ---
денес бев во битола. од сите со кои требаше да се видам (од тука од форумот) само со мкдвладе остварив контакт и седнавме на лапање во буре...
е не ќе си играме играчки(y)

повеке марки имаш... секако, ако сакаш јака гаранција за квалитет ке земеш или АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ. и едните и другите се со солидни гаранции за издржливост, плус се емајлирани од внатре...
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 22:36 ---

денес бев во битола. од сите со кои требаше да се видам (од тука од форумот) само со мкдвладе остварив контакт и седнавме на лапање во буре... еден не беше во можност да дојде, спречен од раб. обврски и другите едноставно не одговараат на телефон... значи, телефонот служи за кога ке те побара некој да одговориш а не да го фрлиш во фиока и да велиш дека има телефон а никој да не те добие... или има и втора варијанта, а тоа е дека не сакаа да се видат со мене... мада сумњам дека е ова второво..

сакам да кажам дека, ако пак доагам во битола (што нема ниет за да се деси брзо) ке ве побарам повторно, во спортивно имате наш телефон и јавете се слободно сите што сакате... ова го пишав на темава за да не пишувам посебно по ПП...

Јас оставив телефон во ПП али денес не добив никаков повик!!!

јас грешка направив со сликите. ок те сватив.
не ми е јасно што ти требаше 6 да земиш, ама што е тука е.
а внатре како е, ѕидовите покрај пламенот. црни се, или имаат белузлава боја?
мислам општо внатрешноста на печката. внатре се е црно и полно со гареж или ??
ок ајде утре види ја температурата и кажими.
знаеш како се гледа, мислам дека ти имам напишано порано.
и прати ми пп да не ја тупиме тука, ова занает е:)
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 23:08 ---

е не ќе си играме играчки(y)
владе ..работиш со ова печкиве на пелети???

повеке марки имаш... секако, ако сакаш јака гаранција за квалитет ке земеш или АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ. и едните и другите се со солидни гаранции за издржливост, плус се емајлирани од внатре...
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 22:36 ---

Како се движат цените?

Дечки дајте ве молам некое ваше мислење за овие два инвертер климатизери:

- Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA цена околу 800-850 еур
- Fujitsu General ASYG 12 LEC цена 700 еур

Дали некој од вас ги користи и како се имаат покажано овој период.

Позз,
Јас го имам Fujitsuto, за искуството побарај ги моите постови неколку страници наназад, да не се повторувам.

Дали некој знае како се движат цените на АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ радијаторите.

Дали некој знае како се движат цените на АКЛИМАТ или од групацијата на ФЕРОЛИ радијаторите.

требаше да пишеш дека се работи алумински ребра...

зависи од висината на реброто од 8,7 евра по ребро до 32 евра по ребро... висини има од 50 сантими до 1,8 метри
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 22:16 ---

требаше да пишеш дека се работи алумински ребра...

зависи од висината на реброто од 8,7 евра по ребро до 32 евра по ребро... висини има од 50 сантими до 1,8 метри + завршни елементи+ држачи (се вкупно помеѓу 15 и 20 евра сет по радијатор) + раб. рака за монтажа од 15 до 45 евра по грејно место...
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 22:21 ---
премногу реклама во темава ...
а па тролањето па ич не е пожелно во ниедна тема

Дечки, ќе ви кажам еден начин кој можеби го знаете. Значи се зема обична клима за просторот, нели кубикажа ова она. Се грее нормално. Е сега кога ќе паднат температурите, нели не исклучува климата.
ЕЕЕ, ме следите? Зимаш од оние малите радиаторчиња од 1.5 киловати, оние на нафта-струја. Го уклучуеш на послабо и го тураш под клима, чисто колку да ти исклучуе климата. Така си помагаат. РАБОТИ КАО СОН. Ете ти ИНВЕРТЕР, за џабе пари. Нека не ве чеша џебот да даате пари за што све не! Ја така се греам и ми иде околу 1500 месечно за 40 квадрата.

Дечки, ќе ви кажам еден начин кој можеби го знаете. Значи се зема обична клима за просторот, нели кубикажа ова она. Се грее нормално. Е сега кога ќе паднат температурите, нели не исклучува климата.
ЕЕЕ, ме следите? Зимаш од оние малите радиаторчиња од 1.5 киловати, оние на нафта-струја. Го уклучуеш на послабо и го тураш под клима, чисто колку да ти исклучуе климата. Така си помагаат. РАБОТИ КАО СОН. Ете ти ИНВЕРТЕР, за џабе пари. Нека не ве чеша џебот да даате пари за што све не! Ја така се греам и ми иде околу 1500 месечно за 40 квадрата.

како бе не исклучува климата?

како бе работи како сон?

Шо има бе врска греењето на внатрешната единица со работата на климата на минус?

Каква врска има инверторот со минус температурата (освен таа што сите клими што знаат да се самоодмрзнуваат и се предвидени за топлење се со инвертер - заради начинот на работа на инвертерот и неговото штедење на енергија). Инверторот служи само за климата да не се гаси/пали, туку да работи на повеќе/помалку. Си видел сијалица со потенциометар? Е тоа ти е инвертер.

како бе не исклучува климата?

како бе работи како сон?

Шо има бе врска греењето на внатрешната единица со работата на климата на минус?

Каква врска има инверторот со минус температурата (освен таа што сите клими што знаат да се самоодмрзнуваат и се предвидени за топлење се со инвертер - заради начинот на работа на инвертерот и неговото штедење на енергија). Инверторот служи само за климата да не се гаси/пали, туку да работи на повеќе/помалку. Си видел сијалица со потенциометар? Е тоа ти е инвертер.
ХАхахахаха. Се фати за инвертер џиберишот. Брат, јас зборам од лично искуство и од искуство на повеќе луѓе за заштеда на греење. Не за спецификации на клими.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 04:37 ---
Кога е еве да речеме -10 надвор, не постигнуе климата и работи нон-стоп. Со радијаторчето ја л'жеш дека е постигната температура, за да исклучи и да не работи со години и па да не постигне температура. Ако нешто уште не ти е јасно, неможам 100 прашања да ти одговорам.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 04:41 ---
У случајов, потенциометар за климичката ти е парненцето. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom