Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И тоа 10 од тие во врвот од мрежата на брејк поени :rolleyes:

За лошата среќа нема ни да зборам, ептен немаше среќа, милион пати падна кај него топчето после удар во мрежа на било кој од двајцата, тоа во комбинација со 10000 грешки = очекуван резултат.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Можиме бе !? Можиме да го тепаме Џоковиќ ? А ? Јас имам верба !

Vamos Rafa !!! Vamos !

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Поздрав до сите членови кои предвреме го отпишаа Надал, уште еднаш докажа дека е најголем борец.

Ајде сеа нек дојде тоа српско гојдо, доста е заебанција!!!

С

сашенко

Гостин
Можиме бе !? Можиме да го тепаме Џоковиќ ? А ? Јас имам верба !
Vamos Rafa !!! Vamos !
На Мајами и Индиан Велс надал играше феноменално и во финалето изгуби од Џокович.Во Мадрид и во Рим им држеше лекции на сите по ред како се игра тенис на земја, во финалињата и на двата турнира немиен го изеде од Новак.На Роланд Гарос играше феноменално и којзнае шо ветувал на светци или богови таму :pos: и Новак загуби во полуфиналето па извади гз против Федерер и дојде до титула.На Вимболдон бев милион посто сигурен дека ке ја освои титулата (играше неверојатно самоуверено цел турнир) во финалето се загуби против Новак.На УС опен искрено се надевав дека конечно ги преболел сите порази и дека конечно ке видиме машка борба и победа над Новак, ама.....несакам да се потсеќам на тој меч сега :facepalm:

Епа сеа види ти друже колкави се шансите во недела Надал да го победи Новак :D.Ако стварно успее да го победи ке славам како јас лично да сум го освоил турнирот:pos:ама јас би се радувал и во 5ти сет само ако успее да го догурка мечот.Паѓа психички пред Нолета и се губи целосно.На 18 години играше посамоуверено против Федерер отколку сега како зрел тенисер против Новак.Факт, неможеме да се преправаме дека не е така.Ама надежта последна умира, ќе го бодриме во недела па ке видиме што ке се деси.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.964
Поени од реакции
16.323
Не го прогласувајте пред време Новак за противник на Надал во финалето. Психата на Мареј му е на завидно ниво.:гик:
Не прајте малер.:icon_lol:

С

сашенко

Гостин
Не бе никој не се сомнева во психата на Мареј, шо збориш?:pos: Ние само пробувавме да направиме мала анализа за тоа кои се шансите на Надал против Новак во финалето.Дали оваа игра е на доволно високо ниво за да се справи со пцовките и викањето по терен на Новак во недела:D.Обично Надал тешко наоѓа концентрација кога брчат хеликоптери, огнометот денес на пример или кога игра со Новак на кого устата му лае побрзо од брзината на движење на топчињата.Ако не успее првата смислена тактика, мрчење по теренот и деконцентрирање на противникот увек ама усвек успева..

Пред некој ден кога правевме маубет за Бердих и неговото неспортско однесување некој тука рече тенисот е елегентен и незз таму каков спорт (не ми текнува зборот сеа :pos:) се прашувам ако тој потег на Бердих не доликува за тенисер, тогаш дали викањето и урлањето по терен и стилот на славење на Новак е ок? Неколку такви будали имало во историјата на тенисот и супер се прифатени од публуката ама не сваќам како нешто како тоа на Бердих не доликува за тенисот, а некои вакви работи доликуваат? Немора да враќате, да не отвораме стари рани се шалев со ова (нормално)..ама сепак интересно

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Поздрав до сите членови кои предвреме го отпишаа Надал, уште еднаш докажа дека е најголем борец.

Ајде сеа нек дојде тоа српско гојдо, доста е заебанција!!!
По кој пат истиот муабет, за после плескање од страна на Ноле да ве снема од под-форумов до следниот гренд-слем кој "со сигурност е ваш"!?

Секоја чест на исклучоци.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.964
Поени од реакции
16.323
Ако тенисот е елегентен спорт. Незнам колку жените се елегентни во него.
Како на пример Шарапова, Серена Вилијамс, Азаренка и да не набројувам.
Верујте дека тие се бетер од Бердих, и еве да речиме Новак.. да не зборите дека го одбегнувам, само незнам што тоа толку ви смета.

С

сашенко

Гостин
Не смета, ама ако на Бердих тоа му пречело на некого само го поставив прашањето дали некој и тоа на Новак го зема во предвид? Мада Новак се има променето доста, морам да забележам.Ама многу повеќе ми се допаѓаат тенисери како Федерер на пример или пак Надал кој иако се понаша како мајмун со тоа славењето често пати, не сум слушнал вулгарности од него на терен до сега.Тенисот се навикнав да го гледам таков и некако ми ја грди сликата за спортов тоа што некои се понашаат како од планина да се симнале (не дека нема такви:pos:)...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
По кој пат истиот муабет, за после плескање од страна на Ноле да ве снема од под-форумов до следниот гренд-слем кој "со сигурност е ваш"!?

Секоја чест на исклучоци.
Ја сум тука цело време и после пораз и после победа, секогаш пишивам у фан-клубот на Надал.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Надал се претвара во алтер его на Федерер кога игра вс Џоле, истата ментална блокада која ја има Федерер ја има и Надал во дуелите со Џоле, во глава му влезе.

С

сашенко

Гостин
^Да, ама Надал е млад, ќе има време да го надмине тоа.Кога тогаш ќе успее.Или тој ке го крене нивото на игра или Новак поради некоја причина ке падне и ке искористи овој.За жал Федерер нема да има уште многу вакви можности како овој меч денес против Надал.Нека игра до 33, и до 35 нека игра ако сака ама тешко дека дури сега ке го надмине тоа.До лани верував дека Надал го најде начинот на игра против Федерер, тој никогаш не го направил тоа.Сега кога го гледам Новак како игра против Надал, сваќам зошто Федерер можеше да ги скрши сите на терен а само против Надал имаше тешкотии.Тоа е во нивната глава, во психата.Таа ментална блокада како што викаш ти.Федерер ја имаше против Надал кога игра, и Надал ја има сега против Новак....

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Мареј има нов тренер Лендл, и од кога соработуваат ова е 1 дуел со некој од големата четворка, така да не се знае со каква тактика ќе излезе Мареј.
Јас навивам за Мареј и се надевам на 1 Гренд Слем титула.
Иначе Новак е нешто настинат, носот му течел и затоа имал проблеми со дишењето на мечот со Ферер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кој сака нека му биде тренер, ќе го јаде утре. Познат шиткач е Мареј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom