Македонија - Србија [25.01.2012 - 20:15 ч.]

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Искрено, пуштена утакмица едвај ја победивме. Ама како и да е - честито, коа Данска славеше што влезе со местена со Шведска, зашто да не славиме и ние за 5то место борба со местена!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.998
Поени од реакции
16.467
Meстена не местена, битно пак ме натераа да грицкам нокти.. ако воопшто има што да се грицка веќе.:unsure: (мада мислам да сакаа Србите да не победат, ќе не победеа, апла ни ја оставаа топката кога беа во напад, башка и судиите во неколку наврати требаше да им свирнат пасивна игра.. да не се фураме сеа и ние, сепак се гледаше дека ни е ова шестти меч на овој шампионат и дека физички сме премногу слаби веќе, а тоа се должи и на слабите подготовки кои ги имавме и веќе истрошените ракометари во поодминати години)

Иначе знам дека ни е потребна победа против Словенија за да избориме квалификации за ОИ и го заслужуваме тоа со оваа прикажана игра на ЕП, ама мора да признаеме дека и овој пласман помеѓу најдобрите 6 репрезентации во Европа е мноогу голем успех. И во рок од неколку месеци, прво со кошаркарите, а сега и со ракометарите, докажавме дека вредиме нешто и верувам дека после ова ќе не ценат повеќе другите репрезентации.

Тоа е тоа.

В

Вори

Гостин
Мило ми е што победивме,ама не можам да му се израдувам на победата како што треба.
Скандинавските земји од денеска имаат уште еден голем хејтер.Србија или Хрватска нека освојат,па и Шпанија.
Само гнасите дански да не освојат.
Мајмуни едни,па се виде колку апла си попуштаат.Во уста да им го начукам.

Србија колку-толку играше до крај,не ја даде толку лесно утакмицава за разлика од гнидите сонце што ги нема огреано во живот.
Толку сега,после петок ќе напишам едно поопширно мислење.
Само ќе кажам дека сум горд на момците и дека сакам за инает да ја стресеме Словенија и да се квалификуваме на ебаниот турнир.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
И после ќе серат за Србите, јес да има одредени испади, ама генерално најблиски сме со нив, не ме занима како другите на форумов се осеќаат, и зошто....за мене србите од секогаш биле нај фер спрема нас, испади на поединици/мали групи не ме занимаат.

Идеме на олимпијада!! :vozbud:

Член од
2 јануари 2008
Мислења
440
Поени од реакции
93
Еј дај престанете да глушите.. Наместена била онаква била србите не играле, не оставале и незнам што друго.. Победа како победа и на тоа треба да бидеме горди и да се радуваме! Сега само јако во петок и да го довршиме во стил ова европско..
МАКЕДОНИЈА :cuc::cuc::cuc:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
И после ќе серат за Србите, јес да има одредени испади, ама генерално најблиски сме со нив, не ме занима како другите на форумов се осеќаат, и зошто....за мене србите од секогаш биле нај фер спрема нас, испади на поединици/мали групи не ме занимаат.

Абе да не се лажеме најблиски на Македонците се... Македонците, а ние само може да ги почитуваме Србите за ваквиот гест но тоа не ги амнестира сите нивни националистички испади, сепак имаат уште многу да учат а за тоа сме ние Македонците тука - учители од памтивек. :)

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.297
Поени од реакции
568

а зошто да запинаат Србите ... не им требаше да се замараат, и други да беа во нивна позиција, против Македонија ќе играа резервирано ... па сите така прават, следат големи натпревари ... така да заслужено победивме ...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кој ги ебе србите кој ги ебе бугарите македонски име нема да загине :D
натпревар без интензитет, абе кога игравме против останатите репрезентации особено против данска и германија абе се сакав да исфрлам последните минути, интензитет како на контролен натпревар, сега се надевам жестоко и тактички против словенските батаци, да знаат чив е ајварот :)
МАКЕДОНИЈА !!!!

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.317
Поени од реакции
3.708
Па и треба :D
Tоа што воопшто не можам да сватам како една унгарија не успеа да победи со хрватска но можеби пак хрватите играа за словенија зошто во спротивно германија ќе беше втора што е без пласман за олимписки квалификации. Моментално ние сме со два џокера, еден да тепаме које е пореален и уште еден и да изгубиме (ни под разно) србија да е европски па ние да влеземе како втор тим после словенија како прв.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Никако неможам да и се израдувам на оваа утакмица, ај можеби против Словенија и можноста да играме квалификации за ОИ ќе ми ги залечи малку депресиите што ме мават од ова првенство и испуштената шанса за полуфинале.
А Шведите која педерана ...Србите се чуваа за нивниот натпревар и затоа поштедија неколку играчи, тоа дека намерно ни пуштиле затоа што сме некакви „браќа„ се чисти глупости и со Санта Луција или Барбадос да играа исто ќе се однесуваа.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.764
Поени од реакции
35.675
Вечерва Шундо ме изненади, ем го слушнав како зборува, ем како се лути и покажува емоции - ѕвер:vozbud: , а пред некој ден го искритикував дека слободно може да му дадат џогер и да почне да брише паркет.
Како и да е, сеуште мислам дека ни треба нов поасолен тренер, едноставно човечето не го бива и толку.
Секоја чест за момците, гладен е овој народ за победи, секоја победа е подеднакво драга, можеби ни е малку повеќе криво затоа што оставивме среќата да ни зависи од една Данска, ама победата ја имавме во рака, едноставно среќата не не послужи,
НО можеме да бидеме горди што оставивме ракометни нации позади нас, една Франција, Германија, Шведска,
Веќе го напуштивме синдромот ‘‘важно е да се учествува‘‘, па сега апетитите ни пораснаа и секое првенство репрезентациите ќе не гледаат со респект

Kajgana Shop

На врв Bottom