Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Никаде во Библијата не пишува колку е стара Земјата..ова се само нечии "домашни размислувања"...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кој е шеф на пеколот?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Баш ме интересира,што е со предбиблиските времиња?
Што е со времето на диносаурусите,како во Библијата се објаснува времето кога уште не постоеле суштества со доволно развиена свест,која би им овозможила да си создадат божества?
Офтопик е ова,ама баш ме интересира,па ако сака некој да ми објасни...

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Баш ме интересира,што е со предбиблиските времиња?
Што е со времето на диносаурусите,како во Библијата се објаснува времето кога уште не постоеле суштества со доволно развиена свест,која би им овозможила да си создадат божества?
Офтопик е ова,ама баш ме интересира,па ако сака некој да ми објасни...

Истото и јас го поставив но не добив никаков одговор .
Или ќе ти одговорат дека Христијанството не се занимава со вакви работи или ќе постират некој двослмислен стих од Библијата , кој успат може да се интрепретира на милион начини ...

Не ја прифаќаат еволуцијата ,која треа милиарди години , а го прифаќаат мислењето дека Светот и Универзумот и се во нив настанела за само 6 дена !!:helou:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Да рајот за мене представува чиста совест,а пеколот кога чуствувам грижа на совеста.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Или ќе ти одговорат дека Христијанството не се занимава со вакви работи или ќе постират некој двослмислен стих од Библијата , кој успат може да се интрепретира на милион начини ...

Не ја прифаќаат еволуцијата ,која треа милиарди години , а го прифаќаат мислењето дека Светот и Универзумот и се во нив настанела за само 6 дена !!:helou:
And still no answer...:pos2::pos2::pos2:
У право си.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Бенедикт во книгата 7 денови на Апокалипсата го опишува рајот како паралелен свет на Земјата што постои сега и овде, луѓето имаат еден вид астрално тело кое што може да прави се што и материјалното со тоа што не е зависно од ништо, од храна, вода... а пак може да ги вкуси. Сите се на 30 годишна возраст, никој повеќе не старее... Таму се сите само со добра намера, нема зли, а и да има не би можеле никакво зло да направат. Вечна убавина. Пеколот го нема опишано.
А Мајкл Пек (RIP) во книгата На небото како и на Земјата слично пишува со тоа што човек изгледа по возраст онака како што се чувствува. Мртви да бидеме па да видиме.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
офф-топик:

Хм..
Нема никој денес во религија ...
Изгледа ја прифатија еволуцијата ..:vozbud: :pos2: :pos2:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
haaaaaa raj i pekol ne ne en enennennenennene prasaj te go dante aligieri toj niz site sali pominal

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Бенедикт во книгата 7 денови на Апокалипсата го опишува рајот како паралелен свет на Земјата што постои сега и овде, луѓето имаат еден вид астрално тело кое што може да прави се што и материјалното со тоа што не е зависно од ништо, од храна, вода... а пак може да ги вкуси. Сите се на 30 годишна возраст, никој повеќе не старее... Таму се сите само со добра намера, нема зли, а и да има не би можеле никакво зло да направат. Вечна убавина. Пеколот го нема опишано.
А Мајкл Пек (RIP) во книгата На небото како и на Земјата слично пишува со тоа што човек изгледа по возраст онака како што се чувствува. Мртви да бидеме па да видиме.
Да не ја имаш книгава во е-формат,да ми ја пратиш?
Или па,може ли да се најде во библиотека?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Да не ја имаш книгава во е-формат,да ми ја пратиш?
Или па,може ли да се најде во библиотека?
Ne se zamaraj be brat so toa sto pishal nekoj tip sto bil na pecurki dodeka pishuval. Od kaj znae on (Benedict) deka site se na 30 godini i ostali gluposti od slicen vid. Tresenje zeleni bezveze.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131

Може ли јас да добијам одговор....Еве според еволуцијата Земјата е стара околу 4.6 милјарди години...Научниците староста ја утврдуваат по пат на радиометриски датирања...т.е. преку на распаѓањето на радио-изтопите..Можеш ли ти мене да ми докажеш дека во текот на тие 4.6 мил.години не се случило ништо во историја што би го пореметило нормалното распаѓање, а со тоа и точноста нас Земјината старост...
Староста на Земјата неможе да се докаже..На една страна ја имаме верата на другата, претпоставки на научници..Јас веќе пишував за еволуцијата...после толку постови би било глупо да се враќаме пак таму...
Во секој случај за мене подобро е да му верувам на Господ отколку на човек..па макар и научник..
Ај назад на темата..

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Може ли јас да добијам одговор....Еве според еволуцијата Земјата е стара околу 4.6 милјарди години...Научниците староста ја утврдуваат по пат на радиометриски датирања...т.е. преку на распаѓањето на радио-изтопите..Можеш ли ти мене да ми докажеш дека во текот на тие 4.6 мил.години не се случило ништо во историја што би го пореметило нормалното распаѓање, а со тоа и точноста нас Земјината старост...
Староста на Земјата неможе да се докаже..На една страна ја имаме верата на другата, претпоставки на научници..Јас веќе пишував за еволуцијата...после толку постови би било глупо да се враќаме пак таму...
Во секој случај за мене подобро е да му верувам на Господ отколку на човек..па макар и научник..
Ај назад на темата..
Радиоактивното распаѓање на елементите не зависи од дејството на природата, може под вештачки создадени услови и тоа во микро количини.
Да претпоставиме дека е точно тоа што си го напишал.....да имало некоја аномалија, но земајки во предвид дека се работи за милијарди години, и грешка од неколку стотини илјади години е занемарлива.
Гледам се фаќате за диносаурусите....па и неколку стотини милиони години пред диносаурусите имало живи видови со нивна па и поголема големина.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ne se zamaraj be brat so toa sto pishal nekoj tip sto bil na pecurki dodeka pishuval. Od kaj znae on (Benedict) deka site se na 30 godini i ostali gluposti od slicen vid. Tresenje zeleni bezveze.
Па не значи дека ако ја прочитам книгава,се шо пишуе во неа ке го земам за точно.
А не значи и дека ке го земам здраво за готово.Можеби има нешто интересно во неа,посебно па ако типот шо ја пишувал бил на печурки.:)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Погрешно гледате кон пеколот.

Замислете си четири ѕида 2x2,вие затворени у нив и бесмртни.
И така цела вечност.

Kajgana Shop

На врв Bottom