Баш ме интересира,што е со предбиблиските времиња?
Што е со времето на диносаурусите,како во Библијата се објаснува времето кога уште не постоеле суштества со доволно развиена свест,која би им овозможила да си создадат божества?
Офтопик е ова,ама баш ме интересира,па ако сака некој да ми објасни...
And still no answer...:pos2::pos2::pos2:Истото и јас го поставив но не добив никаков одговор .
Или ќе ти одговорат дека Христијанството не се занимава со вакви работи или ќе постират некој двослмислен стих од Библијата , кој успат може да се интрепретира на милион начини ...
Не ја прифаќаат еволуцијата ,која треа милиарди години , а го прифаќаат мислењето дека Светот и Универзумот и се во нив настанела за само 6 дена !!:helou:
Да не ја имаш книгава во е-формат,да ми ја пратиш?Бенедикт во книгата 7 денови на Апокалипсата го опишува рајот како паралелен свет на Земјата што постои сега и овде, луѓето имаат еден вид астрално тело кое што може да прави се што и материјалното со тоа што не е зависно од ништо, од храна, вода... а пак може да ги вкуси. Сите се на 30 годишна возраст, никој повеќе не старее... Таму се сите само со добра намера, нема зли, а и да има не би можеле никакво зло да направат. Вечна убавина. Пеколот го нема опишано.
А Мајкл Пек (RIP) во книгата На небото како и на Земјата слично пишува со тоа што човек изгледа по возраст онака како што се чувствува. Мртви да бидеме па да видиме.
Ne se zamaraj be brat so toa sto pishal nekoj tip sto bil na pecurki dodeka pishuval. Od kaj znae on (Benedict) deka site se na 30 godini i ostali gluposti od slicen vid. Tresenje zeleni bezveze.Да не ја имаш книгава во е-формат,да ми ја пратиш?
Или па,може ли да се најде во библиотека?
Може ли јас да добијам одговор....Еве според еволуцијата Земјата е стара околу 4.6 милјарди години...Научниците староста ја утврдуваат по пат на радиометриски датирања...т.е. преку на распаѓањето на радио-изтопите..Можеш ли ти мене да ми докажеш дека во текот на тие 4.6 мил.години не се случило ништо во историја што би го пореметило нормалното распаѓање, а со тоа и точноста нас Земјината старост...Истото и јас го поставив но не добив никаков одговор .
Или ќе ти одговорат дека Христијанството не се занимава со вакви работи или ќе постират некој двослмислен стих од Библијата , кој успат може да се интрепретира на милион начини ...
Не ја прифаќаат еволуцијата ,која треа милиарди години , а го прифаќаат мислењето дека Светот и Универзумот и се во нив настанела за само 6 дена !!:helou:
Радиоактивното распаѓање на елементите не зависи од дејството на природата, може под вештачки создадени услови и тоа во микро количини.Може ли јас да добијам одговор....Еве според еволуцијата Земјата е стара околу 4.6 милјарди години...Научниците староста ја утврдуваат по пат на радиометриски датирања...т.е. преку на распаѓањето на радио-изтопите..Можеш ли ти мене да ми докажеш дека во текот на тие 4.6 мил.години не се случило ништо во историја што би го пореметило нормалното распаѓање, а со тоа и точноста нас Земјината старост...
Староста на Земјата неможе да се докаже..На една страна ја имаме верата на другата, претпоставки на научници..Јас веќе пишував за еволуцијата...после толку постови би било глупо да се враќаме пак таму...
Во секој случај за мене подобро е да му верувам на Господ отколку на човек..па макар и научник..
Ај назад на темата..
Па не значи дека ако ја прочитам книгава,се шо пишуе во неа ке го земам за точно.Ne se zamaraj be brat so toa sto pishal nekoj tip sto bil na pecurki dodeka pishuval. Od kaj znae on (Benedict) deka site se na 30 godini i ostali gluposti od slicen vid. Tresenje zeleni bezveze.