Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
се додека ја обвинуваме среќата како причина за тоа што не победивме во предходните натпреваре нон стоп ке губиме и ке се тешиме дека нашите го дадоа "срцето" на натпреварот.
мора да почнеме да се однесуваме професијонално и да знаеме да го цениме противникот и кога водиме со 10 разлика.
Зошто секогаш мораме да комплицираме кога може да биде едноставно.
Мора да се прилагодуваме на тактиката на противникот, тие се прилагодија на нашата кога пикерот Стоилов ни ја вршеше целата работа, ние касно се освестивме! Кога требаше да се стави фластер на Хенсен на никој не му текна, она простачиштето на клупата ги советуваше нашите да не прават 2 мин исклучување и им кажуваше дека е многу битно да се даде гол, небаре играчите не знаат што е целта на играта.

Е тоа ти е македонче, не сме сеуште созреани за вакви натпревари, со вакво однесување никогаш нема да не биде, нон стоп ќе ни бидат судиите криви или ќе ни фали среќа.
Нека идат сите у 3 пички материни, не гледам веке спорт!

Ем се изопијанив и пак не можам да преболам што направивме!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
За 4 ебани секунди успеаа да дадат гол. Можда и не требаше да се шутне, чувај топка до крај.
http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/130/Рукомет/1031072/Велики ударац "фалангама".html

Mondo.rs напиша:
Mondo.rs напиша:
"Braćo Makedonci, ostanite da podržite Orlove", zamolio je, kada je već postalo jasno da navijači Srbije neće ispuniti Arenu za meč sa Njemačkom.

"Kao što se i pretpostavilo, u Areni je prvog dana druge faze EP bila paklena atmosfera, ali nisu je stvorili navijači Srbije. Napravili su je Makedonci. Naši južni susjedi očekivano su ispunili dvoranu u Novom Beogradu i podržali svoju ekipu . A što je sa Srbijom?

Kako je moguće da u glavnom gradu Srbije makedonska reprezentacija ima veću podršku, a Srbija se bori za plasman u polufinale?", pitaju se srpski novinari....

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
1 greska - epten slab strateg koj ne znae da predvidi nisto na natprevarot t.e da predvidi deka dancite vo vtoro poluvreme ke pritisnat i deka ke treba da se igra lepenka na toj so ni dade 5 gola po red. Ovoj strateg pravese izmeni vo odbrana koga dancite veke so site 6 igraci ja pravea strategijata za gol vo nase pole. ovoj strateg mu dozvoli na golmanot da sutira od gol na gol za da gi ponizi dancite koi se rakometna velesila i pritoa namesto da odime na poluvreme so 6 ili 7 gola razlika, posle toj kiks nie odime so samo 3 gola i pr napat za protivnikot. Alusevski koj bese tapa vo odbrana mozese da go zameni so mladiot i silen manaskov no sepak toj ne go paravi toa i ete gi osnovnite greski.
2 Navivacite kako i obicno namesto da motiviraat vo sportski duh( sekoja cest za navvanjeto vo pogolemiot del na natprevarot no jas pisuvam za onoj mal del koga pocnuvaat da navreduvaat nacii i peat patriotski pesni) tie peat patriotski pesni koi potsetuvaat na edno loso vreme koga makedoncite bile gazeni i unistuvani. Pri toa navreduvaat nacija koja ne im e za nisto vinovna. Ovaa pesna A bre makedonce, sekogas ke vlijae loso na nasite sportisti i primetete deka koga i da se pee nie gi gubme utakmicite( ist bese slucajot i so germanija zatoa sto ova makedonce ubiva vo poim). Edno treba da vi e jasno na site nie veke sme razbudeni i ne sme vo vojna so nikogo, ne ne ceka borba za nisto tuku eden sportski natprevar vo koj kako site ostanati nacii treba da vleguvame rastereteni i od politika i od se ostanato. Dosta si nabivame kompleksi i plukame po drugite, dajte da zalicime na edna nacija koja e kulturna i bez predrasudi, bez kompleksi od minatoto.Zamislete samo so bi se desilo dokolku francuskite navivaci peat pesni protiv germancite so koi od sekogas vojuvale a denes zaednicki ja formiraat eu.
3. igracite ne bea svesni so kogo igraat i deka eden poen so danska e kako najgoem podarok. Tuka vo prilog ni odea i drugite rezultati a i motivot na igracite pa i navivacite vo utakmicata protiv polska ke bese uste pogolem. Koga veke ja imavme topkata i uste 7,8 sekundi do kraj, iskusnite lazarov, alusevski i dr morase da znaat deka tuka se sutira pri poslednite dve sekundi i ili se postignuva gol ili se dobiva poen , a ne se sutira od neizgradena pozicija kako da nie brkame neresen rezultat.

Na krajot ke kazam samo steta sto tolku kvaliteten sostav nema da go dobie zasluzenoto i navistina uste pogolema steta za cela nacija i navivacite koi se istrosija i so nervi i so pari i otidoa do srboja da ja bodrat svojata zemja. Sepak spored mene nasata reprezentacija moze da bide gorda zatoa sto gi preplasi najgolemite svetski rakometni sili i im pokaza zabi. od sega pa natamu site ke znaat deka so ovie momci i so ovoj narod nema zaebancija. Nie samo treba da porabotime na verbata vo nasite kvaliteti i na sportskata kultura vo koja sto ne smeeme da mesame politika.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
1 greska - epten slab strateg koj ne znae da predvidi nisto na natprevarot t.e da predvidi deka dancite vo vtoro poluvreme ke pritisnat i deka ke treba da se igra lepenka na toj so ni dade 5 gola po red. Ovoj strateg pravese izmeni vo odbrana koga dancite veke so site 6 igraci ja pravea strategijata za gol vo nase pole. ovoj strateg mu dozvoli na golmanot da sutira od gol na gol za da gi ponizi dancite koi se rakometna velesila i pritoa namesto da odime na poluvreme so 6 ili 7 gola razlika, posle toj kiks nie odime so samo 3 gola i pr napat za protivnikot. Alusevski koj bese tapa vo odbrana mozese da go zameni so mladiot i silen manaskov no sepak toj ne go paravi toa i ete gi osnovnite greski.
Слабоста на стратегот ја гледам во тоа што дозволи да биде потиснат од Лазаров. Често на тајмаут Кире е погласен од него, се однесува доминантно небаре се работи за индивидуален спорт.

Во прилог иде и следната негова изјавa по вчерашниот меч:

- Ако ни одат другите резултати од групата може да се вратиме. Ќе биде тешко психолошки да се вратиме, а физички не толку. Загрижен сум за тимот, а не толку за мене, како психолошки ќе го издржи ова – рече Лазаров.

Реално доколку Кире е психолошки јак вчера можеше поинаку да изреагира 5 секунди пред крајот.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
И 11 рандом машки од форумов постари од 15 години ќе направат поголем успех од нив.Што очекуваш ти од репрезентација што капитен е Величе Шумуликовски?
Повеќе би рекол, од репрезентацијата која е понесена од товарот на искуството и талентот на едниот едини Муарем Муарем.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.097
Поени од реакции
1.662
Слабоста на стратегот ја гледам во тоа што дозволи да биде потиснат од Лазаров. Често на тајмаут Кире е погласен од него, се однесува доминантно небаре се работи за индивидуален спорт.

Во прилог иде и следната негова изјавa по вчерашниот меч:

- Ако ни одат другите резултати од групата може да се вратиме. Ќе биде тешко психолошки да се вратиме, а физички не толку. Загрижен сум за тимот, а не толку за мене, како психолошки ќе го издржи ова – рече Лазаров.

Реално доколку Кире е психолошки јак вчера можеше поинаку да изреагира 5 секунди пред крајот.
Судиите 3 пати кренаа раце, значи пасивен напад, МОРАШЕ да шутира.Ама претходно дадовме ЧИСТ гол јас сеуште не сваќам зашто ни го поништија тој гол.И кога ги гледам двеве нерешени од групата ми се плаче!

P

PewDiePie

Гостин
Повеќе би рекол, од репрезентацијата која е понесена од товарот на искуството и талентот на едниот едини Муарем Муарем.
Муарем муарем,фазли мазли,буњамин шабани......еден куп се.

Туку ај да не одиме оф топик. Само ќе кажам тешко на фудбалот во Македонија.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не измислувајте и вие сега, после војна генерали, знам колку е тешко дојде друг ден а чувството на товар уште не ми е тргнато, можеби утре доколку тепаме една утакмица без стресови.И колку за информација, не знам дали намерно го правите ова или толку разбирате, последниот напад го имав од 58:55 значи 1 мин и 5 сек имавме и одлично напарвивме до 9 сек за да нема напад за Данците, па доколку не се шутира на 7 сек до крај, се прави фаул времето поминува, мораше да се шутира позицијата беше тешка, голманот ја фати со врвот од патиките, несреќата беше што можеше сегде да се одбие а таа дојде право во Хансен кој фрли контра.Истото беше со Шведска кога го имавме последниот напад, нели тогаш пплукавте како не сме успеале да шутниме, сега зошто сме шутнале, па ваљда нема пичкарски цело време на нерешено да играме.

Спорт е ова, наредна ќе не послужи среќата, битно е што сме страви трепет за сите велесили, и се нема респект према противникот, така е момци само гази ги.:cuc:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Незнам што да речам нов ден дојде уште неможам да се помирам со ова што се случи, како само среката ни го сврти грбот од напад за победа загубивме сепак утре имаме нова утакмица се мора да се заборави и да се продолжи понатаму

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.351
Поени од реакции
5.413
Браво бе алал да ви е гледам СИТЕ ЕКСПЕРТИ СЕ НАПРАЈВТЕ !!!
Уште малце и првите луѓе од ЕХФ ќе ги замените, дур беше Европското во Литванија сите експерти за кошарка бевте, сега сите експерти за ракомет...
Па дај ве молам да отвориме тема за Ватерполото и таму играме Европско не заборавајте...
И таму ќе има експерти 10000000% сум сигурен !!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
После проспиената ноќ можам само да кажам дека сум неизмерно горд на нашите момци. Тие се нашите херои, нашите јунаци. Никого не обвинувам за поразот па дури ни толку плуканиот Шундовски. Едноставно немавме среќа во финишот, ја имавме судбината во наши раце, победа или нерешено, но среќата облече дански дрес на момент и тоа е тоа. Сега е битно да не паднат психички по овој пораз и да одиграат на исто ниво во следните два меча па кое и место да освојат да бидат пречекани во Македонија како што всушност и заслужуваат, како херои.
П.С. Кире вчера покажа кој е тој во светскиот ракомет и се надевам дека им ги затвори устите на неговите критичари.

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Судиите 3 пати кренаа раце, значи пасивен напад, МОРАШЕ да шутира.Ама претходно дадовме ЧИСТ гол јас сеуште не сваќам зашто ни го поништија тој гол.И кога ги гледам двеве нерешени од групата ми се плаче!
Да, мораше да се шутира но притоа и да се мисли дали има останато уште време за овие да организираат брза контра знаејќи ги какви се.....ЈБГ тоа е, но нашите т.е Кире најверојатно немаше/а претстава дека преостануваат уште 5 секунди до крајот.Не кривам никој, најмалку Кирцата но мораше да се има бекап план да не мора да се даде по секоја цена гол, колку што мораше да го дотроши времето дали со шут или не или по цена на пасивен, па макар и со задржавање на топката... и да добиеше исклучување се` веќе ќе беше завршено а шансите ќе ни беа поголеми отколку моментално....
Јас уште нема да се помирам, тешко и дека некогаш ќе се случи тоа. Не само за овој натпревар туку за сите 3 кои заслуживме да ги добиеме... а ете кај сме сеа :notworthy:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не измислувајте и вие сега, после војна генерали, знам колку е тешко дојде друг ден а чувството на товар уште не ми е тргнато, можеби утре доколку тепаме една утакмица без стресови.И колку за информација, не знам дали намерно го правите ова или толку разбирате, последниот напад го имав од 58:55 значи 1 мин и 5 сек имавме и одлично напарвивме до 9 сек за да нема напад за Данците, па доколку не се шутира на 7 сек до крај, се прави фаул времето поминува, мораше да се шутира позицијата беше тешка, голманот ја фати со врвот од патиките, несреќата беше што можеше сегде да се одбие а таа дојде право во Хансен кој фрли контра.Истото беше со Шведска кога го имавме последниот напад, нели тогаш пплукавте како не сме успеале да шутниме, сега зошто сме шутнале, па ваљда нема пичкарски цело време на нерешено да играме.

Спорт е ова, наредна ќе не послужи среќата, битно е што сме страви трепет за сите велесили, и се нема респект према противникот, така е момци само гази ги.:cuc:
за целиот пост си во право. за последниот напад данска имаше МНООООООООООООГУУУУУУУУУ среќа и то е то...
само финтата не е во тоа! финтата е во тоа како ние им дозволивме да се вратат од -6 и да дојдат до позиција да не победат и како гледаме дека еден играч не решета од една иста акција а ние не превземаме ништо!!! е тука е проблемот!!!
за тоа некој мора да превземе одговорност!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom