Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не ми се верува,ова се вика спортска несрека.Добро бе господе еднаш ајде де двапаи ајде де ама трети пат без срека ма ова не е могуче.:(:(:(2 порази во последна секудна ова многу влијае на моралот.Се надевам ке успеат да се вратат од ваков шок.:place:
Како и да е идеме понатака МАКЕДОНИЈА <3333333333

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ubavo kaža eden pogore.Kakva nesreka,kakvi bakrači.Jajca treba.Nie so Germanija,Švedska a eve sega i so Danska ja imame pobedata vo race i lesno si ja ispuštivme.Momcite si izigraa fantastično poluvreme,vtoroto bea za nikade.Trenerov trebaše podobro da reagira vo odredeni momenti a ovoj spieše (Hansen trebaše pod itno flaster,takov rakometar ne se ostava na šut).
Sreka faktorot ne e vo prašanje,karakter e vo prašanje(nie očigledno go nemame).Taka lesno od +6 dojdovme do -3,toa ne beše za veruvanje.Ke rečete danska e svetska sila vo rakometot,jas ke vi odgovoram bullshit.Podobri bevme od Danska i zasluživme da gi pobedime! Glupavo e da se bara alibi koga se gubi,neka se poglednat u faca site i neka baraat pričina zošto taka lesno zagubivme koga mečot go imavme vo raka,samo taka ke naučat kade grešat i deka rakometot se igra 60 minuti a ne 10 minuti.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Европсково што утнавме полуфинале утнавме, ама...видовме и покажавме дека можеме да се носиме со апсолутно секој. Поука од ова европско за наредното светско нека остане истиот костур само да се донесе асален и авторитативен тренер.
Значи хансен ти дава 10 гола на селекторот не му текнува фластер да стави, водиме 4 ни израмнуваат не му текнува тајм аут да даде. Тоа се двете клучни грешки, инаку Данците ги имавме. Кире има уште макс 3-4 години играње, мораме да искористиме инаку ништо не правиме. Шундовски е еден обичен мизерен селектор, катастрофа!!!
И на крај, па дали е можно толку несреќа да имаме, само малце среќа ни треба.
Реално, колку сум јас убиен, можам да замислам ракометарите какви се, осеќам ништо не праиме на наредни утакмици....дај боже да грешам.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Кормиларот на македонската репрезентација, Звонко Шундовски, исто така е без одговор на прашањето како може Македонија да игра така добро против најдобрите селекции во Европа, а извонредните изданија да не бидат наградени и со добар резултат. Дуелот со Данска дефинитивно боли, ако се знае дека бевме многу близу до два, а останавме без ниту еден бод.

Немавме среќа, топката едноставно им дојде во раце и експресно заврши во нашата мрежа. Можеби требаше да почекаме уште некоја секунда, навистина не знам што да кажам во една ваква ситуација. Повторно играме одлично, а мораме да си заминеме од теренот со наведнати глави, со уште еден поразителен резултат. Ова беше многу тежок натпревар, бевме супериорни во првото полувреме, а во вториот дел паднавме, најверојатно поради фактот дека ова ни беше четврта тесна средба во серија. Успеавме да се вратиме, имавме напад за победа, но сите видовте што се случи“ - разочаран беше македонскиот селектор на прес-конференцијата по средбата.
Ма немој бре Шундо покер фејс да ме јебеш и мене и цела нација која во трилер завршници срце ги стега. Единствениот виновник за ова првенство си само ти и никој друг. Дали ти како селектор еднаш кажа. Ќе играме фластер тој играч ќе го чуваат тие или тие. Дали еднаш кажа топка преку крила. Твоите епик фаил совети кои цела јавност ги гледа се, полека полека само да не направиме фаул, полека само ова само она. Дали некогаш си слушнал за тајм аут. Е за тајм аут пости нешто што се вика чувство кога да го побараш. Зашто го побара кога имавме 5 разлика а не го побара кога Хенсен не тресеше и сите голови ги постигна сам. Не се работи за среќа. Денеска покажавме знаење, борба и ја клекнавме ракометната Данска на колена пред цела Европа, водевме 5 против неа. Сакам кога ќе се вратиш прво нешто што како селектор, спортист и маж ќе го направиш е да дадеш отказ.
ОДИ СИ !!!!!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е ако некој промрчел вечерва за Кире, сите колективно шутка да му направиме. Поише од ова што можеше???
КАКО БЕ??? КАКООО??

Еве дел од изјавата на Кире:

-Играме фантастично, не знам што е ова, кому сме згрешиле што вака ни се враќа. Во второто полувреме, наместо да се дигнеме, ние паднавме, но не физички. Не знаеме да се вратиме назад, а игравме фантастично во првиот дел. Тоа е за книга да напишеш. Три пати судиите ни креваа рака за пасивна игра, имаше уште 5-6 секунди. Голманот можеше да одбрани, можеше топката да отиде и зад гол, но не – таа се одби во терен доволно за да има време за контра и да примиме гол. Неверојатно е ова што ни се случува,
:place::place::place:

M

MrzaRules

Гостин
не е само Шундовски крив за поразов....сите се криви...Шундовски треба прв да превземе одговорност па после играчите...зошто...затоа што во второ полувреме не изиграа никаква одбрана....дозволија Хансен да даде серија голови од една иста ебана акција....играчите на чело со шундовски се одговорни за поразот....натпреварот не го добива само нападот....треба и одбрана да се игра....

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Незнам дали некој напиша претходно за спикерот во салата пред да се пее нашата химна. Вика:
And now, the national anthem of Makedonija.
Не нарече под уставно име :icon_lol:.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Моментот кога се бара оставка од селекторот.:tapp:
А целта на ова ЕП ни беше 12 најдобри.
Во никој случај нема да добие оставка селекторот.. па вие сакате да испишете и 1000 страни.
Ништо чудно и премија да лапнат.:pipi:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.711
Поени од реакции
11.951
Овде лежи проблемот,нас можда овие на север ќе ни ја дадат,ама можно е истото да се случи со Скандинавциве!
Тука си во право.
Сега рачунав имаме теоретски шанси за полуфинале ама се мора да биди наредено максимално прецизно да ни одговара нас што секако е невозможно.
Србија треба да ги тепа Германија и Шведска или ете со Шведска нерешено би било фино за на крај да има 7 бода и прво место во групата па да влезат порелаксирано со нас како ние би ги совладале :D
Германија треба да изгуби од сите и да заврши со 4 бода ( премногу барам а? )
Данска треба да ја тепа Германија и да изгуби од Шведска ама како што рече Инзаги тешко ќе оди тоа. Сепак ако играат први од 16 ќе има шанси и за Шведска па веројатно и тие ќе бараат победа. Така Данска би заврпила со 4 поени.
Шведска треба да ја тепа Данска и да изгуби или нерешено со Србија за да има 4/5 поени
Полска треба да ја тепа Германија и да изгуби од нас за да има 5 поени
Македонија треба да ги тепа двете преостанати за да има 5 поени. Тука имаме круг од 3 со по 5 поени и би требало да одлучи гол разлика. Ако пак останиме ние со Полска би требало да е меѓусебен?
Значи шанси има ама минимални и скоро невозможно е ова да се случи
Или подобро кажано треба ГОСПОД да слези за вакво нешто да се случи

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Добро бе добро сега со пољаците и србиштата да ги скинеме ајде.................

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.438
Реално, колку сум јас убиен, можам да замислам ракометарите какви се, осеќам ништо не праиме на наредни утакмици....дај боже да грешам.
Или тоа, или пак ќе се вратиме со стил како после натпреварот со Германија, и ќе ги демолираме полјаците..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Молим ти се, со овој селектор ги поминавме квалификациите и стигнавме до овде каде што сме сеа. Што значи дека штом е поставен за селектор тој е најдобриот што моментално го имаме на располагање. Што предлагаш ти, да ставиме некој од фб-селекторите да ја води нашата репка?. Е сега победата како таква е условена он многу фактори. Денес оваа игра на нашите беше една од најдобрите ако и не најдобрата на ова европско, Хансен си имаше свој ден, Кире го утна последниот шут за победа топката се одби до противнички играч дадоа гол и ни скршија филм, за тоа ти викам дека ни се случи спорт и тоа спорт од оние кај кои не секогаш фаворизираниот победува(во нашиов случај победи фаворитот).
Значи да биде кристално јасно овој е мажуретка во тимот, квалификациите сигурно не ги доби на тактика туку на квалитет на играчи.Кире не го врти два посто. И не изгубивме оти Кире го промаши последниот, изгубивме оти никој не им кажа како да изиграат, им викаше издржете наместо стратегија за 60 секунди!

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Се виде неучеството на големи натпреварувања на нашата репрезентација...
Ајде ваљда од сеа ќе тргне возот, еве ќе бидеме носители во баражот за ЕП.
Друго што да се каже, трагично МНОГУ ТРАГИЧНО. Секоја чест на ракометариве:cuc::cuc: , се потврди тоа што го збориме со години, пред наша публика нека дојде ако сака и Франција/Хрватска, сите може да ги тепаме!! Тоа е, некогаш треба и спортска среќа, она што го имаа нашите кошаркари у Литванија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom