Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.710
Поени од реакции
11.948
Едно прашање
Ако германците изгубат се докрај, ние тепаме и плус Данска изгуби од Шведска имаме шанси за 1/2 финале?
А да......селекторот да си оди не го бива

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Поразот ме боли исто како што ме болеше тој на Европското првенство во кошарка/ Франција 99 година. Кога примивме кош во последната секунда од репрезентацијата на Израел.
Кој следи спорт ќе знај за што зборам.
Значи по болни порази до сега сум немал.
Ама си викам дека ќе се врати ова во наша полза, кога - тогаш.
Незнам оти се полакомивме.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Не ми е јасно и не можам да му простам никогаш на Шутковски како можеше да стои од страна и да го гледа Хенсен како ни го полни голот и нишо не проба да стори. Јас знам дека е класа ракометар како и Кире и дека повеќето шутеви му беа изнудени и под притисок под пасивен напад али кога гледаш дека му тргна, ондах мораше да имаме промена у одбраната (со фластер, со 5-1, со ситни фаули). Ние немаме селектор ние имаме мажоретка ( за жал).

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Знаете покрај добар тренер што друго ни фали? Јајца. Видете го Мекејлеб пример на мечот со Грузија, никој немаше храброст да шутира, ама му ја дадоа него топката, тој сам имаше храброст да го реши мечот. Треба да го смениме менталитетот, ама тоа се прави со време не може наеднаш.

M

Mario Gómez

Гостин
Sundovski ostavka !!!
Де бе прекинете, и на Кире играа фластер па даде милијарда гола и сеа тренерот на Данска треба да го бесат нели. Кога ке даде Кире многу гола јак е, а кога Хансен ке даде многу гола Шундо е крив. Не тропајте за џабе, грешките на шундо се други.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Сеа треба Србија да ги победи Германија и Шведска, Германија да изгуби од Данска, а ние да ја тепаме Полска и Србија. Така мислам дека имаме шанси за 1/2 финале :mad:

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Кормиларот на македонската репрезентација, Звонко Шундовски, исто така е без одговор на прашањето како може Македонија да игра така добро против најдобрите селекции во Европа, а извонредните изданија да не бидат наградени и со добар резултат. Дуелот со Данска дефинитивно боли, ако се знае дека бевме многу близу до два, а останавме без ниту еден бод.

Немавме среќа, топката едноставно им дојде во раце и експресно заврши во нашата мрежа. Можеби требаше да почекаме уште некоја секунда, навистина не знам што да кажам во една ваква ситуација. Повторно играме одлично, а мораме да си заминеме од теренот со наведнати глави, со уште еден поразителен резултат. Ова беше многу тежок натпревар, бевме супериорни во првото полувреме, а во вториот дел паднавме, најверојатно поради фактот дека ова ни беше четврта тесна средба во серија. Успеавме да се вратиме, имавме напад за победа, но сите видовте што се случи“ - разочаран беше македонскиот селектор на прес-конференцијата по средбата.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да изгубевме бе 20 разлика, само не на овој начин..:place:

И да пак ќе кажам да им се извинат на овие играЧИШТА, на чело со оној што го плукавте и ви покажа кој е кој и како се игра на резултат -3, што им ставија ваков труп од тренер, кој не знае што е промена, што е фластер на тој гнасниот.

Јбг, спортската среќа останала во Литванија.Во трите натпревари заслуживме барем нерешено...:mad:
Уште еднаш за ракометарите.:cuc:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
оставка на тренерот , тоа треба да се случи кога ке дојдат нашите ракометари дома , и да додадам далеку се од тоа што го направија нашите кошаркари .

М

Мартин`

Гостин
Секој што ќе каже дека некој од играчите не играл како што треба дефинитивно нешто му фали, играчите се гледа играа со срце и дадоа се од себе.. одличен тимски дух рамо до рамо со Европски и Светски шампиони како Германија, Шведска, Данска итн. Но главниот проблем е кај онаа марионетката на клупа па бива ли толку некреативен тренер да стават на клупата ? ништо ама баш ништо не кажа, а и никако неможам да преминам преку тоа да има таков тренер без никакви емоции што ќе го води натпреварот.. па да му е... ќерката да беше камен ќе реагираше малце почовечки и во тек на натпревар и после тоа. А најголема грешка на Шутраковски што не знаеше да му стави фластер на горилоно Хансен во второто полувреме со толку разлика и без фластер да се игра.. ни напика 10+ гола.

Разочаран но сепак горд на нашите херои (ракометарите) браво за нив одиме на следни 2 победи! :love:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Де бе прекинете, и на Кире играа фластер па даде милијарда гола и сеа тренерот на Данска треба да го бесат нели. Кога ке даде Кире многу гола јак е, а кога Хансен ке даде многу гола Шундо е крив. Не тропајте за џабе, грешките на шундо се други.
Kога имаше фластер прво полувреме,голот не го гледаше...

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Поооопосрано никогаш не сум се чувствувал. Уште не можам да се соземам. Мака ми е за играта во првиот дел, мака ми е за Стоилов (фантастичен меч), а највеќе за ЛАЗАРОВ, зошто уште еднаш, по којзае кој пат докажа дека е класа меѓу класата. Мака ми е за Македонија и за оваа генерација.

А господинот Ш... го жалам...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.710
Поени од реакции
11.948
Сеа треба Србија да ги победи Германија и Шведска, Германија да изгуби од Данска, а ние да ја тепаме Полска и Србија. Така мислам дека имаме шанси за 1/2 финале :mad:
И Данска да изгуби од Шведска

Член од
23 август 2010
Мислења
39.489
Поени од реакции
114.482
На господинот Шундовски треба да му се објасни за што служи зеленото картонче!
Како може бе никогаш да немаме асален тренер у пм.
Исти курац беше и со кошарката само таму за среќа го имавме црњоно па он не вадеше, инаку и тој исти ѓавол беше, не знаеше тајм аут кога да побара.
Греота за играчите, изгинаа, душата ја оставија на терен, а не победија.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Дај бе, греота е на ваква генерација репрезентативци вакво дрво од селектор! Греота е! Дечките се сите супер, и на секоја утакмица се од себе даваат, и после некој како Шундоски ќе заеба се. Па и мало дете знае дека играч кој постигнал 10 гола или колку и да е се игра фластер. За ништо не ги обвинувам дечките, шо ако имавме 6 гола предност? Па и една Шведска имаше 10 гола предност против Полска па на крајот ќе изгубеа. Ракометот е брза игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom