Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Мислев дека кошаркарите малку од малку ментално не подготвија за спорт. Јас очигледно сум била голема грешка. Па толку бедни луѓе од навивачи не знам дали некаде ќе најдам од нашиве. Кире не чинел. Кире денес растури. Е сега Кире е закон. Е сега сите играчи колективно врска немале ( да не користам исти погрдни зборови ко што прочитав), ама Кире чинел. Решете се мајке му. Или бидете со нив или ич не ги гледајте. Добро бе сериозно мисли некој дека на секој натпревар треба да се победи? Спорт е ова, победуваш, губиш, ќе играш инфаркт натпревари тоа е тоа. Тој што нема нерви ич нека не гледа. Го потекоа со тие шест гола. Па денес Швеѓаните водеа 11 човече. Светска ракометна сила си дозволи во едно полувреме да и одиграат реми на тоа водство.

Искрено ми се слоши од сите глупости што ги прочитав на Фејсбуков. Работава сум гледал две утакмици во животот, па можам лекции да им држам.:facepalm: Баш се прашувам што би се случило ако ја победат Србија? Најдобри ќе бидат нели?:tapp:

Одиме понатаму момци. Направете шоу со Полска. И онака не ви требаат навивачи ала куда дува ветар.
Занемаруваш две работи кои не ги спомна а кои се КЛУЧНИ за победа или пораз, кондиција и добар тренер. Го немаме ни едното ни другото и затоа на три утакмици, со Шведска, со Германија и со Данска ни се лизнаа победите од раце.

Срамота е да идеш на европско првенство со толку квалитетни играчи кои не се кондиционо спремни да издржат во силно темпо 60 мин. Не се криви играчите, кога немаш кондиција ти паѓа концентрацијата и грешиш.

Некој од РФМ треба да заврти телефон во КФМ и да рече: Што (не) направивме!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Колку само посакував победа против германските племиња ама у гз се правени да ги ебам... победа против Полска па дури и Србија ништо не ми значи во споредба со победа против Германија и Данска... крвта да им ја ебам. :гомце:

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Доста се курчите Борко па Борко, а во 2009 кога шутираше исто од гол на гол арно ви беше

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Колку само посакував победа против германските племиња ама у гз се правени да ги ебам... победа против Полска па дури и Србија ништо не ми значи во споредба со победа против Германија и Данска... крвта да им ја ебам. :гомце:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Кој го стави овој за селектор и тој треба да си оди! Без разлика на конечниот исход на ова првенство ракометна федерација треба до корен да се исчисти!
Е многу ме боли поразов, иако знам да подадам рака на пораз, но овде глава мора да лета!
Да имаме екипа и да не сакаме да вложиме во неа!Заради плата не сакаат да најдат некој подобар или што е работава?Кога го гледам Рондо на тајмаут се убивам од смеење!Ги гледа играчиве и само ова им вика мора да дадеме гол/мора да се одбраниме!Па ова и дете знае да го каже....

P

PewDiePie

Гостин
Е борко борко.......ееееееееее борко борко

СВИЊО !

Она не е хумано што ни го направија бе.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
За него не ни ми се збори,не заслужува да го спомнам веќе.Слепец.
Кога ги стигнавме,требаше да викне тајмаут да го смири темпото,да се смири тензијата,да им даде некој совет. А него кур не го боли.Бот.
шундо немааааа куууууу.........ееееееееееееееееее... му паднало по пат за србијаааааааааа............

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Другото европско ќе го земеме Лестер Бо Мекелб да има кој да ни ги решава утакмиците на крајот

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Е колку ми криво бе...сами што си се тепаме. НА 2 репрезентации кои не заслужија ни нерешено им поклонивме победа. Само ние правиме вакви глупости, добро и Шведска прокоцка 11 разлика ама не изгубија на крај и не верувам дека ќе им се случи пак. А ние тоа го правиме стално. Покажуваме дека со сите можеме да се носиме, покажуваме дека сме поквалитетни а на крај... некое 10-то место. :noze::(

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Мора вака у одбрана да играме а не да го оставаме тој хансен педерот

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Почнаа на фб :tapp:

se vide makedonija kolku znaj.. :)
И статусов му се допаѓа на 14 гревчиња....

Иначе едно големо БРАВО за нашите ракометари кој изиграа машки, на секој натпревар имавме активен резултат секогаш бевме поблиску до победа али џабе е се кога немаме среќа. Хансен се здиве (да му еб*м се) и ниеднаш не беше изблокиран. Шундовски бе сељак еден кога виде дека не им иде на нашиве зошто не повикаш тајм аут и не смениш нешто во играта ?
Ллелелелеле неможам да поверувам што ни се деси. :place:

Член од
17 јули 2010
Мислења
79
Поени од реакции
5
После ова немаме никакви шанси за понатаму ?

В

Вори

Гостин
Доста се курчите Борко па Борко, а во 2009 кога шутираше исто од гол на гол арно ви беше

Ништо и тогаш не ни беше арно.Утакмицата со Србија немаше значење тогаш,па сите играа курот.Оваа имаше значење.Да победевме можеби ќе се боревме и за полуфинале.
А вака не.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.901
Поени од реакции
6.978
Можда водевме 6 и ги прокоцкавме, можда и тренерот ни е слаб, без план, ориентација, искуство, можда и се држевме на Кире цело време АМА ОВА МОРАШЕ ДА ГО ДОБИЕМЕ НА СРЕЌА И НИКАКО ПОИНАКУ!!! Супер изиграа момците, јас очекував да не растурат со едно 7-8 разлика ама во прво полувреме им начукавме 19 гола. То е за :cuc:. Франција во финалето лани не им даде толку гола. Тие ја имаа кондицијата, спремноста, тактиката, ние ја имавме техниката, умот на Кире, разноврсноста во нападот...ама до толку па да не се имало среќа не знам....:facepalm: Sta reci...којзнае како сега ќе се осеќаат нашиве, дали воопшто ќе најдат сила за следните натпревари после еден ваков пораз. Искрено се надевам ДА! Македонскиот инает ќе проработи и мора во оваа втора фаза да земиме барем една победа, како и во првата. Би било доволно за краен успех да се бориме барем за 9-то место.

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Зошто, зошто тој тренерот не постави фластер на Хансен кога се виде дека му тргна на типот, се што шутна влезе во голот. До кога ваква бе во последните секунди ние да губиме бодови и шанси за подобар пласман. Со Шведска 20 секунди за напад, не направивме ништо, со Германија исто два напади не постигнавме ништо, денес овој натпревар минута и 10 секунди неможеше да се организира напад за гол (кога бодот го имавме 99.99%). АМАН !
Европското во Литванија, ова во Србија и уште едно вакво и без нерви ќе останеме

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.421
Поени од реакции
16.698
А да изиграа нерешено, да ја чуваа топката до крај. Пола од вас овде ќе кењаа како тоа играчите немале муда да превземат одговорност (првенствено Кире, зашто нели тој е најдобар па ќе беше најплукан) за да шутнат.
Баталете ја утакмицава, у понеделник се игра друга. Играчите треба да се соземат, да си ја повратат самодовербата.
П.С. Прочитајте ги изјавите после натпреварот, ќе видите како на нив им е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom