Windows 7

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Дечки, да не сте имале некогаш проблем со Kernel Power id 41? Имам Win 7 64 bit, сп1, и одвреме навреме се исклучува системот, во Event View ја пишува оваа грешка, Critical error kernel power id 41. Ако имате решение, пишете. Ако сум ја згрешил темата, се извинувам.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Зависи сеа за што го користиш компјутерот, можеш да го ставиш и Адобе пакетот, гимп, мимп, такви работи.
Можеш да си инсталираш и cnet tech tracker, скенира кога ќе сакаш ти и ти кажува ако имаш софтвер кој ти е outdated.
па најчесто за интернет и некоја игрица ретко за друго

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Како да му објаснам на компјутеров/ windows - ов, дека јас сум Administrator !?
Многу работи ме кочи да напраам, неможам да напраам save на notepad во system32 ( помалку битно, колку за пример).
Кога ќе пробам да отворам Photoshop (portable) "you are not allowed to write registry", така нешто, па мора да идам "run as administrator".<-- ------Колку за пример исто така.
etc...

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Како да му објаснам на компјутеров/ windows - ов, дека јас сум Administrator !?
Многу работи ме кочи да напраам, неможам да напраам save на notepad во system32 ( помалку битно, колку за пример).
Кога ќе пробам да отворам Photoshop (portable) "you are not allowed to write registry", така нешто, па мора да идам "run as administrator".<-- ------Колку за пример исто така.
etc...
Мислам дека треба да го исклучиш UAC.

Направи го следново:
1. Оди во Start > Control Panel > User Accounts and Family Safety > User Account
2. Кликни на Change User Account Control Settings
3. Повлечи го слајдерот најдоле (Never Notify)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Мислам дека треба да го исклучиш UAC.

Направи го следново:
1. Оди во Start > Control Panel > User Accounts and Family Safety > User Account
2. Кликни на Change User Account Control Settings
3. Повлечи го слајдерот најдоле (Never Notify)
Тоа така и си стои откако е ставен windows - от.:)

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Значи кога го уклучам компјутерот и се обидам да бутирам во вин7 тој се рестартира. Единствен спас ми е шо го имам линуксот и во него бутира. Шо ќе биде работата? Дали да го форматирам или има некое друго чаре? Кога го стартувам Startup Repаire и пробам да го уклучам system restore не ми дозволува... Го стартував memory diagnostic и не најде никаков проблем.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Значи кога го уклучам компјутерот и се обидам да бутирам во вин7 тој се рестартира. Единствен спас ми е шо го имам линуксот и во него бутира. Шо ќе биде работата? Дали да го форматирам или има некое друго чаре? Кога го стартувам Startup Repаire и пробам да го уклучам system restore не ми дозволува... Го стартував memory diagnostic и не најде никаков проблем.
Пробај од менито каде што е Safe Mode, оди на Last Good Configuration или како и да беше. Имама средено вака, ако не, па бапни еден формат и стави добра заштита ако не знаеш каква прашај и дај конфигурација па ке ти кажиме и добро сочувај го, оти ова е дело на штетен софтвер :)

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Глеј сеа, коа го стартувам и изберам да бутирам во вин7 ми излегува само strart windows normaly(при што пак се рестартира) и startup system repaire (при што наведов погоре што се случува). Пробав да го форматирам, ама кога ја стартувам инсталацијата и кај шо е менито да бирам у која партитиција да се инсталира ми ја покажува само онаа со податоците а другите две (едната со вин7 и другата со податоци) ги нема. Коа е стартуван линуксот ги наоѓа и двете партитиции со податоци но таа со вин7 не. Шо да му правам сеа? Мислам дека тоа ќе биде поради Partition Magic, или како и да се викаше програмата. Ама не можам сега никако да ја тргнам од компјутер. Не се стартува system restore. :(
A заборавив за конфигурација, слаба машина е ова: Intel Celeron, 2,00 GB RAM, Intel вградена графика и 1,90 Ghz процесор....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Глеј сеа, коа го стартувам и изберам да бутирам во вин7 ми излегува само strart windows normaly(при што пак се рестартира) и startup system repaire (при што наведов погоре што се случува). Пробав да го форматирам, ама кога ја стартувам инсталацијата и кај шо е менито да бирам у која партитиција да се инсталира ми ја покажува само онаа со податоците а другите две (едната со вин7 и другата со податоци) ги нема. Коа е стартуван линуксот ги наоѓа и двете партитиции со податоци но таа со вин7 не. Шо да му правам сеа? Мислам дека тоа ќе биде поради Partition Magic, или како и да се викаше програмата. Ама не можам сега никако да ја тргнам од компјутер. Не се стартува system restore. :(
A заборавив за конфигурација, слаба машина е ова: Intel Celeron, 2,00 GB RAM, Intel вградена графика и 1,90 Ghz процесор....
Форматирај ги партициите во NTFS преку линуксот или преку Partition Magic

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Форматирај ги партициите во NTFS преку линуксот или преку Partition Magic
Епа шо коа ја нема вин7 партитицијата? Во линукс ги имам само двете со податоци шо се.
бтв и линукс ми е на таа партитиција, заедно со вин7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа шо коа ја немам вин7 партитицијата? Во линукс ги имам само двете со податоци шо се.
бтв и линукс ми е на таа партитиција, заедно со вин7
Ете ти ја грешката....
Со кој памет си ставал 2 оперативни системи на иста партиција? А двата системи бараат различен тип на партиција....
Одбери еден и инсталирај си (на една партиција).

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ме интересира дали некој знае кога ќе форматираш Лап-топ со Оперативен Систем Win7 на пример од марката HP дали драјверите за камерата и Touch падот и HP пакетите (HP media smart) ќе треба поново да ги инсталирам или автоматски ќе бидат симнати со симнување на апдејтите од Windows updates ?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ме интересира дали некој знае кога ќе форматираш Лап-топ со Оперативен Систем Win7 на пример од марката HP дали драјверите за камерата и Touch падот и HP пакетите (HP media smart) ќе треба поново да ги инсталирам или автоматски ќе бидат симнати со симнување на апдејтите од Windows updates ?
повеќето автоматски ако нешто не се инсталира тогаш сам ќе го симнеш

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Ете ти ја грешката....
Со кој памет си ставал 2 оперативни системи на иста партиција? А двата системи бараат различен тип на партиција....
Одбери еден и инсталирај си (на една партиција).
И двaта се NTFS. Не е до тоа проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom