Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И двaта се NTFS. Не е до тоа проблемот.
Не реков дека до тоа е проблемот.... еве пак да се цитирам, очигледно не си ме прочитал:

Ете ти ја грешката....
Со кој памет си ставал 2 оперативни системи на иста партиција? А двата системи бараат различен тип на партиција....
Одбери еден и инсталирај си (на една партиција).

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Не реков дека до тоа е проблемот.... еве пак да се цитирам, очигледно не си ме прочитал:
Те сфатив шо сакаш да кажеш, и го знаев тоа уште кога ги инсталирав ос. Но не гледам решение на сегашниов проблем.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Те сфатив шо сакаш да кажеш, и го знаев тоа уште кога ги инсталирав ос. Но не гледам решение на сегашниов проблем.
Со кој памет си ставал 2 оперативни системи на иста партиција?
Ај ако не разбра, стави ги двата OS на посебни партиции.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Ај ако не разбра, стави ги двата OS на посебни партиции.
А вие сфаќате дека кога правам формат со вин7 цедето ми излегува само една партитиција со податоци шо ми е, а другите две ги нема? Или треба да нацртам веќе бре...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А вие сфаќате дека кога правам формат со вин7 цедето ми излегува само една партитиција со податоци шо ми е, а другите две ги нема? Или треба да нацртам веќе бре...
Да де, зачувај податици што ти требаат од компјутерот на хард диск или usb, избриши ги партиците или направи една голема, и после со некое ново (не истото)
Windows 7 цеде форматирај и направи си партиции по желба.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Па нормално дека ќе ги нема.... микрософтовите производи не ги препознаваат линукс датотечните системи.
Ако сакаш два ОС-а прво се инсталира Виндовс и тоа така што делумно хард дискот се остава непартициониран, значи партиционираш само онолку колку мислиш дека ќе ти треба за под виндовс т.е... ја формираш С партицијата, можеш да формираш и Д, Е.. итн но секогаш ако мислиш да паралелно инсталираш и линукс остави доволен дел од хардот непартициониран... во тој дел линуксот најлесно самиот ќе си формира своите партиции и linux swap партицијата.
Оставањето непартициониран дел е најдобра опција за линукс почетници, имаат најмалку шанси да при инсталацијата на линуксот го поебат виндовсот и направат каша попара од хард дискот...
Најдобра опција за еден компјутер со два ОС-а е да секој опетативен систем биде инсталиран на засебен хард диск...

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Па нормално дека ќе ги нема.... микрософтовите производи не ги препознаваат линукс датотечните системи.
Ако сакаш два ОС-а прво се инсталира Виндовс и тоа така што делумно хард дискот се остава непартициониран, значи партиционираш само онолку колку мислиш дека ќе ти треба за под виндовс т.е... ја формираш С партицијата, можеш да формираш и Д, Е.. итн но секогаш ако мислиш да паралелно инсталираш и линукс остави доволен дел од хардот непартициониран... во тој дел линуксот најлесно самиот ќе си формира своите партиции и linux swap партицијата.
Оставањето непартициониран дел е најдобра опција за линукс почетници, имаат најмалку шанси да при инсталацијата на линуксот го поебат виндовсот и направат каша попара од хард дискот...
Најдобра опција за еден компјутер со два ОС-а е да секој опетативен систем биде инсталиран на засебен хард диск...
Фала на образложението. Полека полека и јас самиот го сфатив ова и сега си опраив работа. :)

*Можеби не е за тука прашањево но ја ќе го поставам:
Како да се направи dual boot за вин икс пе и вин7? На различни партитиции се, секако

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала на образложението. Полека полека и јас самиот го сфатив ова и сега си опраив работа. :)

Како да се направи dual boot за вин икс пе и вин7? На различни партитиции се, секако
Инсталирај прво ХР на една партиција па 7 на друга и ќе имаш dual boot без да се замараш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Можеш и така корун како што ти кажа може и вака ако веке имаш инсталирано Windows 7 па од после можеш да инсталираш XP само ке немаш dual boot туку само xp ке се укл за да имаш dual boot ке го ставиш windows 7 цд и ке ботираш место инсталација ке одбереш repair па после startup repair и со тоа ке ти се врати dual boot во случај да не се врати,ке ти се врати само win 7 а преку 7 можеш да го ставиш и xp со помош на EasyBCD

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Можеш и така корун како што ти кажа може и вака ако веке имаш инсталирано Windows 7 па од после можеш да инсталираш XP само ке немаш dual boot туку само xp ке се укл за да имаш dual boot ке го ставиш windows 7 цд и ке ботираш место инсталација ке одбереш repair па после startup repair и со тоа ке ти се врати dual boot во случај да не се врати,ке ти се врати само win 7 а преку 7 можеш да го ставиш и xp со помош на EasyBCD
е така и ја направив, оти првин го имав инсталирано вин7. :)

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Дечки ај ако може малце помош... кој пробувам да ставам „гаџети„ на декстоп ми се појавуваат некој чудни фигури, нешо без веза или па ништо не се појавува. Еве и Скиншот да видите.(тоа од страна со бело шо е ја ги покрив фолдерите мој шо се на декстоп, гаџетите се во средина )
Дали знае некој што е работава и како може да се поправи ? asga.png

M

Mr.InF3ction

Гостин
^ Од кога ти прави вака? Инсталираше некоја глупост па после почна вака?

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Хммм ... па неам инсталирано нишо посебно за да почне вака да ми прави...едно време све убоо работеа

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Од неправилна деинсталација се зезнуваат гаџетиве. Мене два пати до сега ми се случило истото, со Revo Uninstaller деинсталирам KIS 2012, а тој има гаџет. После деинсталацијата сурпраааааајз гаџетите усрани :tapp: сега прво го деинсталирам гаџетот па после KIS 2012 и гајле немам. Инаку сега вака ко што се зезнати гаџетиве јас не најдов начин да ги поправам, освен со преинсталација или backup recovery. :unsure:

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
ај заеби .. кај и да е треба да го преинсталирам Ц па би требало да се поправат сами :)

Kajgana Shop

На врв Bottom