Македонија - Чешка - ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД!

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
Не го замислував вака, никад не искача како што мислам ццц тапа сум, подобро во Црвен Крст да работел него ли во доктори без граници :pos:
Ако не сте информирани, тој што бараше ФЛАСТЕР, е Ристо Магдинчев поранешен тренер на репрезентацијата, и е далеку поголем стратег од говедото Шундовски

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мали сме на карта, големи во душа,
Тапан нека бие, светот нека слуша!
Каде и да бидеш верувај во себе
и кога ти е тешко,
ние сме со тебе!
Сите да пееме:
ЦРВЕНА; ЦРВЕНА БОЈА МИ Е НАЈМИЛА, СО ТЕБЕ СЕКОГАШ, ОДИМЕ НА ПОБЕДА!
ЦРВЕНА, ЦРВЕНА, БОЈА МИ Е НАЈМИЛА ЗА ТЕБЕ ПЕЕМЕ, НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!
... И ЃАВОЛ ДА ТИ СУДИ, НИЕ ЌЕ ТЕ СЛАВИМЕ!:vozbud::vozbud:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Германциве нас ни дадоа за цел меч 24 гола а еве на Шведска им дадоа 20 за едно полувреме. Не очекував вакви гомна да испаднат швеѓаниве.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Ne otlkazuvajte od sveganite.
Låt oss gå Sverige

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Да ти е*ем андерсон едн гол не може да даде голманов ко да го нема на гол све се врти против нас

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
МАКЕДОНСКАТА РАКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ГО ОДРАБОТИ КЛУЧНИОТ ТРЕНИНГ ЗА ПОСЛЕДНИОТ МЕЧ ОД ГРУПНАТА ФАЗА НА ЕП ВО СРБИЈА

Атмосферата падна пред решавачкиот дуел со Чешка

Според мене атмосферата не е на завиднo ниво , како што беше на претходните два натпревари. Но, полека се враќаме во нормала. Во натпреварот со Чешка одиме на се или ништо

Македонската ракометна репрезентација го одработи клучниот тренинг пред последниот натпревар во Б- групата во Ниш против Чешка во групната фаза на Европското првенство во Србија. Црвено жолтитее само со победа ќе го чекираат билетот за Белград, пораз и нерешен резултат значи крај на првенството.
Победата над Чешка воопшто нема да биде лесно остварлива, особено ако не се запре нивниот најдобар играч Филип Јиха и не се намалат гршките во нападот и реализацијата од седум метри. Што се однесува до атмосферата во екипата не е на нивото како на претходните два натпревари со Шведска и Германија. Но, тоа не значи дека избраниците на селекторот Звонко Шундовски нема да го дадат максимумот за пласман во наредниот круг од шампионатот.
-Атмосферата во екипата е малку падната по поразот од Германија, но ништо не е страшно. Секој пораз тешко го поднесуваме. На тренингот пробувавме како да реализираме напад со играч помалку и да ја пробиеме нивната пет - еден одбрана. Како да го запреме нивниот најдобар играч Филип Јиха преку кој тешко се пренесува топката. Работевме и на овој елемент во нашата игра и мислам дека ќе вроди со плод. Одбраната на овие два натпревари одлично функционираше, а се надевам дека така ќе биде и со Чешка. Мора да се подобри нападот, односно да се реализираат зицер нападите, а треба да ја подобриме и реализацијата од седум метри. Доколку ги отклониме овие недостатоци, мислам дека ќе успееме да го сопреме Јиха кој е 70 -80 % од екипата, вели Наумче Мојсоски.
Идентична изајва по клучниот тренинг даде и голманот Петар Ангелов, кој во натпреварот со Германија имаше 11. одбрани.
-Според мене атмосферата не е на завидни ниво , како на претходните два натпревари. Но, полека се враќаме во нормала. Во натпреварот со Чешка одиме на се или ништо. Доколку во овој натпревар влеземе со ладни глави и ја повториме играта од натпреварот со Германија, можеме да се надеваме на победа. Притисокот и амбициите се едно, но ние одигравме машки и против Шведска и Германија. Грешките се дел од ракометот, а во натптреварот со Чесите ќе се обидеме што помалку да ги правиме, но и да ја подобриме реализацијата , изјави Ангелов.
За ВЕЧЕР од Ниш
Славе ТАСЕВСКИ

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Шведска го јаде ни Инге не ги спасува, каква е сега пресметката нас ни треба победа со Чесиве, да не треба и гол разлика да бркаме ?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Дупки швеѓаниве

:facepalm:
Проклети северњаци (скандинавци,Данци, Германци), ако треба ќе идат без бодови понатаму ама и другиот да иде. Кога ќе ми текне на Nordic Victory на Шведска и Данска од ЕП во фудбал 2004 ми се крева коса на глава. Ние пак во ЕП на кошарка ја исфрливме Босна за да иде Финска. Сега дури и ми е криво за тоа. После ќе рече некој на Балканот имало матни работи во спортот. АБЕ ПРОКЛЕТИ СЕВЕРЊАЦИ!!!!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Шведска го јаде ни Инге не ги спасува, каква е сега пресметката нас ни треба победа со Чесиве, да не треба и гол разлика да бркаме ?
Победа со 1 гол разлика ни е доволна за да се пласираме понатаму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom