И што ако Грците и Литванците имале успеси пред ние да имаме лига? Тоа само го прави нашиот успех уште поголем! Зашто да ги потценуваме нашите? Можат и се способни. А тоа дали сме најслаби на првенството, истиот муабет беше и по кладилниците и за кошарката. Успехот на кошаркарите само го дигна моралот кај нацијата и со право имаме верба во себе! Доста беа муабетите: А бе Македонче, оди само за да се прошета! Доста беше самопотценување и наведната глава!Ептен навивачиве се во облаци после успехот на кошаркарите.Кога беше со кошарката сите славеа и ги "дисаа" Литванците и Грците а они имаат успеси пред ние лига да имаме.
Сега и со ракометов сите којзнае што очекуваат.
Шведска е јака екипа и е фаворит.Според бвин ние сме најслаби на првенството.Згора на тоа и групава ни е зафркната.Ама сепак ние ги имаме најдобрите стрелци во ЛШ и добри голмани.Така да....ќе видиме.
Напред Македонија !
Во тоа немој да се соменваш мора да ѓи згазимо вечерИч не ме интересира дали Швеѓаните биле прваци, какви биле, што биле! Сакам само нашите да го остават срцето на терен и Ниш да грми!!
Не треба да се потцениме ама не треба и да се преценуваме.Кој високо лета ниско паѓа.Лазаров убаво кажа на пресот.Немаме големи очекувања,да влеземе во втората рунда ќе биде супер.Значи може да отпаднеме и во прва рунда.Тоа воопшто не е страшно ама како ќе реагираат сите тие навивачи што сега се удираат во гради дека сме најјаки?И што ако Грците и Литванците имале успеси пред ние да имаме лига? Тоа само го прави нашиот успех уште поголем! Зашто да ги потценуваме нашите? Можат и се способни. А тоа дали сме најслаби на првенството, истиот муабет беше и по кладилниците и за кошарката. Успехот на кошаркарите само го дигна моралот кај нацијата и со право имаме верба во себе! Доста беа муабетите: А бе Македонче, оди само за да се прошета! Доста беше самопотценување и наведната глава!
Дечко, битно дечките да играат најдобро што можат, а ние сме тука за да ги поддржиме. Нереална сум да, ама за мене они се најдобри. Преку глава ми е вечното потценување на нашите можности. И да, можно е да испаднеме во прв круг, ама доколку играат со срце и дадат се од себе, нема никој ништо да им замери. Затоа што дале од се од себе. Може да се мрчи ако не играат со полна снага, а сите овде знаеме дека момците ќе изгинат на терен! И не сакам да гледам пораз, размислувам на победа, на натпревари во Белград, затоа што ми се може и знам дека е остварливо!Не треба да се потцениме ама не треба и да се преценуваме.Кој високо лета ниско паѓа.Лазаров убаво кажа на пресот.Немаме големи очекувања,да влеземе во втората рунда ќе биде супер.Значи може да отпаднеме и во прва рунда.Тоа воопшто не е страшно ама како ќе реагираат сите тие навивачи што сега се удираат во гради дека сме најјаки?
Им праиме публика на Чесиве и Германциве. Супер ја украсила салава, дури и овие што дошле порано.Гледам во живо Германија- Чешка, македонци уште сега има во салава трешти “Излези момче“