Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Круз е еден од оние актери кои се „означени“ кај „народот“ со една улога... како Џоли со Томб Рајдер, Шварценегер, Броснан, Ривс... Кога ќе го спомнеш Том Круз - сите ти асоцираат со Мишн Импосибл...
Тоа само за новиве генерации. Инаку Том Круз = Топ Ган.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ми го зема зборот. Дури искрено мислам и дека Том Круз повеќе асоцира на Топ Ган отколку на МИ.
И човекот е добар, не ми е нешто WOW, ама ОК е. Magnolia, Minority Report, Interview with the Vampire, Collateral, The Last Samurai, A Few Good Men сите тие се одлични филмови за кои заслужува респект.
Е сега тоа што рипаше по каучи, беше реметен на сите страни и што менуваше религии е друга приказна, работи на кои што таблоидите извадија пари на големо, ама дефинитивно не треба да влијае на кариерата негова.
И време му е да прекине со МИ, доста делови се изгледавме од тоа, нека се сврти кон малку посериозни филмови и би требало да ќари некој оскар (Во Collateral и во The Last Samurai, мислам дека стварно го заслужи).

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не бе, ја сум од поновите (не од најновите! :D) генерации и мене прва асоцијација за него ми е Круз со наочарите. :cool:

Си се објаснив подоле у постот, али aj, тоа шо го пишав ја како „народот“, нека биде новиве генерации! :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Види: прашај било кој на возраст +30 што не е многу по филмовите, да ти каже една улога на Том Круз, одма ќе ти каже Топ Ган. Пушти им ја Take my breath away и прашај ги од кој филм е, голем дел од нив и тоа го знаат. Повеќето што не се филмомани не ни слушнале за MI.

Едноставно, Top Gun беше многу голем хит во 80-тите.
--- надополнето: 26 декември 2011 во 00:51 ---
Инаку сум заборавил: има доста интересен сајт, иако го тргнале колажот со филмови, многу интересно беше направено тоа. Ова е добро да се погледне: http://www.tomcruise.com/#/retrospective

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Mislam deka Tom Kruz ima mnogu poveke dobri filmovi od Top Gan(spored mene sranje film), DA! toa bese filmot sto go lansirase kako superzvezda ama posle toj film imase uste mnogu drugi dobri filmovi odnosno podobri od TopGan barem spored mene. I voopsto ne go pamtam po toj film.

Redosledno bi rekol najdobri filmovi na tom Kruz se: Rain Man, Far and Away, Interview with the Vampire, Magnolia, Vanilla Sky, Minority Report, Colateral, Valkyrie pa i Knight and Day kako odlicna akcija za da se gleda so nekoe devojce namesto Twillight.

BTW prv film koj sto sum go gledal so Tom Kruz i po koj go pamtam bil Legend.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Mislam deka Tom Kruz ima mnogu poveke dobri filmovi od Top Gan(spored mene sranje film), DA! toa bese filmot sto go lansirase kako superzvezda ama posle toj film imase uste mnogu drugi dobri filmovi odnosno podobri od TopGan barem spored mene. I voopsto ne go pamtam po toj film.
Не, Risky Bussines го лансираше.
А Топ Ган е култен филм, класика од 80-те, кој како и повеќето филмови од тоа време има еден куп мани...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не, Risky Bussines го лансираше.
А Топ Ган е култен филм, класика од 80-те, кој како и повеќето филмови од тоа време има еден куп мани...
како : нагласена хомосексуалност, како Џоел Шумахер да го режирал
http://www.youtube.com/watch?v=cfbjUmG8zGk

А Том Круз (ака Носоња) е секташ што и го испра мозокот на Кејти Холмс која иронично глумеше у Disturbing Behavior не знаејќи дека тоа ја чека. :unsure:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Нан тејкен.
Скиентолог (или како и да се викаа) и секташ, или потејто и потато.
Scientology encompasses the teachings of Dianetics, but once you progress past Clear, you begin to deal with auditing body thetans - the spirits of other beings, often from other planets, who are attached to your body and are causing you additional problems, including physical illnesses.
Кејти Холмс се претвори во зомби откако се земаа, се изгуби девојкава едно време нигде ја немаше почна да се облака како баба и имаше некој изгубен поглед ни емоција да покаже некаква ни ништо, и го испраа мозокот нешто по што е позната оваа "религија" (читај секта). Дури направиле и некој сајт - FreeKatie.
Jason Beghe
is the bravest actor in Hollywood. He’s come clean about his 14 years in Scientology, the religion that
Tom Cruise
reveres. He says the purpose of Scientology is to create a "brainwashed, robotic version of you."
У врска со неговиве филмови... има некои 5-6 у кои стварно добро одглумил (Роден на 4ти јули, Интервју, Џ. Мегваер, Магнолија, Фар Енд Авеј, итн..) али џабе кога нема харизма, антипатичен човек..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Секта-шмекта. Богатите ја измислија за да избегнат разни даноци. Немој да мислиш дека било кој од нив екшуали е религиозен
А и рака на срце не е ништо полуда од останатите. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
Vanilla Sky, по овој го памтам како копиљ. Покасно ги гледав класиците како Топ Ган, Магнолија, Rain Man и слични. Ааама после го излгедав Abre Los Ojos, Том кој Круз?

Сега оценувам/споредувам филмови, актерот како актер е преценет и има глупав нос.
И прилично глупави филмови, кога ги напушти класиците. Радо би гледал нов филм од Maјкл Беј него ли нов филм со Том Круз. И за крај :icon_lol::

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Време е за нова ѕвезда на тапет.

Џони Деп. Актер со завидна филмска кариера. Безброј филмови стојат зад неговото име, некои просечни, некои одлични, па вистинското прашање е дали Џони Деп има филм кој може да се смести во класата лоши филмови? Друго прашање е дали неговата кариера целосно е посветена на одигрување чудни ликови, кои ретко кој би се нафатил да ги игра? Дали Деп комплетно се пронајде во работата на Тим Бартон или таа соработка ќе биде виновна за Џони засекогаш да биде познат по чудните ликови? Уште од времето на Што го мачи Гилберт Грејп, Џони нема одиграно толку просечен лик, а факт е дека тоа го направи одлично, па прашањето е зошто не се осмелува да експериментира на тоа поле повеќе?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
ауу,добар е,добар ее.највеќе ми се допадна во Пиратите од карибите сите делови,во sleepy hallow,вo charlie and the chocolate factory,ма во сите филмови бре :D

Kajgana Shop

На врв Bottom