LCD телевизори

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Чекај бе, погоре спомна вработен ти кажал.

Кој вработен, некој од Техно-маркет или Нептун? :ROFLMAO:
Не е важно од каде е. Станува збор за мој човек, така да, не ме излажал.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Oк поздрави го другар ти од мене и кажи дека си ја нема завршено домашната задача, ако се ослањаш на Македонски продавачи, си ја завршил работата :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не е важно од каде е. Станува збор за мој човек, така да, не ме излажал.
Не сфаќам што ти значи тоа "твој човек"?

Ако е твој човек, зашто би знаел све?

Ако ти не знаеш нешто, како знаеш дека он го знае? :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не сфаќам што ти значи тоа "твој човек"?

Ако е твој човек, зашто би знаел све?

Ако ти не знаеш нешто, како знаеш дека он го знае? :)
Епа ај ти кажи со прост пример од што е плазмата подобра од ЛЦД-то?

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Може не е баш за тука прашањево ама гледам нај активна е темава ....неможе да добијам звук од тв на звучките од двд па помош телевизорот е самсунг CW-29Z404 a двд-то LG Позз

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Епа ај ти кажи со прост пример од што е плазмата подобра од ЛЦД-то?
Види, јас во принцип мразам генерални дискусии на оваа тема.

Се зависи од телевизор до телевизор. LED е боље од LCD генерално така, ама Quart LED и Sony LCD позадинско?

No way man.

Затоа само сакав да ти кажам дека зависи од моделите, на крај некој неупатен ќе се залета по плазма, ќе земе 4 години стара 50 инчна што за кур не ја бива. :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може не е баш за тука прашањево ама гледам нај активна е темава ....неможе да добијам звук од тв на звучките од двд па помош телевизорот е самсунг CW-29Z404 a двд-то LG Позз
Имаш ли Audio-OUT на телевизорот?
Имаш ли Audio-IN на плеерот?

Ако имаш, земи кабел и само поврзи ги преку овие излези и влезови.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
JAs veruvam na ludje koi imaat dolgogodisno iskustvo so tehnika, kako sto e krbo na prijevodi-online, i samiot e sopstvenik na plazma i sekomu preporacuva plazma i nikoj ne se vrati na forumot vo istata tema da go pcue i pluka zosto gi zaebal so plazma. Ako veruvas na prodavaci po neptun i amc i slicni, do tuka, jas ne bi.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
мојот стар телевизор TELEFUNKEN му дојде крајот и време да си обновам нов телевизор и тоа PANASONIC NEO/PDP Panel со 42 инчи деновиве треба да купам за дневна соба над 40м квадрати,а тоа што викаат за плазмата влијае за дневна светлина тоа проблем веќе е надминато решено,но прво ќе си прошетам низ продавници која серија ќе бирам;)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Pane, ako planiras plazma so usb podrska, ponesi si nesto epizodi primer avi od 350mb so prevod pokraj niv, mkv filmce so prevod pokraj nego em latinica, em kirilica, pa seto toa probaj pred da izberes. Zaebano e ako ne napravis taka posle cel zivot ke pcues zosto ne ti pusta ova, zosto ona. Razgledaj go modelot na LG 42pt353.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
фала icemaher и еЛЏито ќе го имам предвид,ама сакам поасален телевизор цената над 45000ден плус-минус и најнов модел нејќум од оние што стојат на излог повеќе една година,а оние усб приклучок не ми е пресудно но и пожелно како фул пакет:D иако имам WD media player сепак ќе прошетам низ продавници па ќе видам ме влече накај панасоник:)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
мојот стар телевизор TELEFUNKEN му дојде крајот и време да си обновам нов телевизор и тоа PANASONIC NEO/PDP Panel со 42 инчи деновиве треба да купам за дневна соба над 40м квадрати,а тоа што викаат за плазмата влијае за дневна светлина тоа проблем веќе е надминато решено,но прво ќе си прошетам низ продавници која серија ќе бирам;)

Па не би рекол дека ова што го пиша е вистина.Докажи ми спротивно и јас ке бидам првиот што одма ке оди да купи плазма со оглед колку бев загреан за тоа.Денес бев низ техномаркет и нептун.И во двете продавници гледав и плазми и лцд-еа.Иако одма очите идат на тие модели што се далеку над финансиските можности застанав на тие модели кој ме интересираа и видов навистина дека има разлика во рефлектирачкиот сјај кај плазмите и кај овие другите.Па уште и кога го видов LG 42 pt353 а бе тоа екранот како огледало и детали на лицето си гледав :mad: Што е уште полошо и на модели панасоник и тоа доста поскапи ништо подобри не беа :(:( Кај ЛЦД телевизорите овој проблем го немаше.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Види, јас во принцип мразам генерални дискусии на оваа тема.

Се зависи од телевизор до телевизор. LED е боље од LCD генерално така, ама Quart LED и Sony LCD позадинско?

No way man.

Затоа само сакав да ти кажам дека зависи од моделите, на крај некој неупатен ќе се залета по плазма, ќе земе 4 години стара 50 инчна што за кур не ја бива. :D
MAC)) nemoj sea i ti vaka so prost primer saka da mu objasnis... :pos:
@Marick14 da bese se taka ednostavno za objasnuvanje site ke bevme experti... ednostavno koga ke ti kazat poveke luge za istata rabota deka e taka, 96% od slucaite e taka!!!
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 02:02 ---
Па не би рекол дека ова што го пиша е вистина.Докажи ми спротивно и јас ке бидам првиот што одма ке оди да купи плазма со оглед колку бев загреан за тоа.Денес бев низ техномаркет и нептун.И во двете продавници гледав и плазми и лцд-еа.Иако одма очите идат на тие модели што се далеку над финансиските можности застанав на тие модели кој ме интересираа и видов навистина дека има разлика во рефлектирачкиот сјај кај плазмите и кај овие другите.Па уште и кога го видов LG 42 pt353 а бе тоа екранот како огледало и детали на лицето си гледав :mad: Што е уште полошо и на модели панасоник и тоа доста поскапи ништо подобри не беа :(:( Кај ЛЦД телевизорите овој проблем го немаше.
Vrska nemaat klipcinjava i jas gi gledav pred da kupam TV, vrska nemaat.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
А и нема потреба толку да ми кажува и пријателот. Туку и сам си воочив дека ЛЦД-то е подобро. Имам дома и Плазма. Ги ставив пред некој ден еден до друг и ја видов разликата.

Kajgana Shop

На врв Bottom