Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Аааа младичу три кригли пиво и простено ќе ти бидеДа, сите ми се копија, семоќен сум само јас
Аааа младичу три кригли пиво и простено ќе ти бидеДа, сите ми се копија, семоќен сум само јас
Оној на средина е прилепчанец?Човекот и човеколиките мајмуни (шимпанзо, бонобо, орангутан, горила) имаат заеднички предок. Ниту човекот настанал од мајмун, ниту мајмуните настанале од човек. Ова го знаеш. Време е да почнеш и да го комуницираш.
Знам дека си љубител на сликици + не беше тука деновиве, па може ти се лизнала оваа слика:
Како тоа Јахве ги направил човеколиките мајмуни баш по подобието Адамово? Немал боља идеја?
Кај три па и 6, шо .... бог не е циција....Аааа младичу три кригли пиво и простено ќе ти биде
Дали можеш да ми линкуваш нешто каде се тврди дека постои стандарден број на генерации кои се потребни за да се создаде нов вид? Јас не знам за таква бројка.Ја имаш забелешката у мојот пост погоре. Лоша калкулација на време и услови, лоша генерализација дека ако е точно за бактерии, истото важи и за останати видови на пример од класата цицачи
Тој е. Лево од него е мајмунката Кала. Лево од Кала е Тарзан. Десно од прилепчанецот е Луи од Jungle Book.Оној на средина е прилепчанец?
Го имаш поставено во сто наврати и секогаш добиваш исрпно објаснување. Сега ќе добиеш концизно:Иако веќе го имам напишно ова прашање барем во два наврати, по мое сеќавање, еве го пак:
Каде се формира новата информација во генетскиот запис/геномот:
1, Кај родителите?
2. Кај породот?
3., Некаде помеѓу?
Ааа јок, не е до изворот, ама ај. Бројката на 500 до 600 илјади генерации е вештачки индуцирана во лабораториски услови врз бактерии чиј животен век е 15 минути.Дали можеш да ми линкуваш нешто каде се тврди дека постои стандарден број на генерации кои се потребни за да се создаде нов вид? Јас не знам за таква бројка.
Лично, сметам дека е невозможно да дојдеш до конкретна бројка на генерации потребни за промена на видот, поради тоа што промените се случуваат поради промените во окружувањето во кое живее единката. Оттука, на некој вид кој живее во искучително предизвикувачки околности ќе му бидат потреби еден број генерации. Некои од ајкулите се немаат променето ама ИЧ во последниве 300 милиони години од проста причина што немало промени ВО СРЕДИНАТА кои би условиле такво нешто.
Нешто смрди тука, навистина, само мислам дека смрди изворот на информацијата кој го цитираш
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 14:50 ---
Тој е. Лево од него е мајмунката Кала. Лево од Кала е Тарзан. Десно од прилепчанецот е Луи од Jungle Book.
Штотуку ја опиша еволуцијата. „причинско-последични односи кои придонесуваат понекогаш да се создаде нов вид.Вака поставена може само да се вметне во теоријат ан ахаосоти причинско последични односи кои допринесуваат до создавање на таканаречен нов еволутивен вид.
Не постои такво правило.Колку време е потребно од заедничкиот предок да се добие човек?
ОК. Значи, тебе ти се проблем цицачите. Што конкретно те буни кај еволуцијата на цицачите?Адам и Ева се последните вонземјани кои паднале тука на земјава
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 14:26 ---
Истите, нека биде шимпанзото, слонот или кој сакаш цицач.
Да, од Варош ет....Највероватно.Оној на средина е прилепчанец?
Штотуку ја опиша еволуцијата. „причинско-последични односи кои придонесуваат понекогаш да се создаде нов вид.
Новиот вид е последица од механизмот на еволуција. Не е цел на тој механизам.
Еволуцијата нема план или намера. Можеби тоа те буни во сето ова. Оттаму, нема ниту однапред дефиниран систем за КЛАСИФИКУВАЊЕ на живиот свет.
Класификацијата е човекова конвенција која нас ни помага подобро да ги опишеме и категоризираме организмите. Во природата не постојат видови, родови и класи. Постојат само живи суштества.
Абе оваа мојава, ме буни, , ако не и удра една по тил, се заборава, стварно ме збунуе човече, не знам шо да правам веќе, руката ме заболеОК. Значи, тебе ти се проблем цицачите. Што конкретно те буни кај еволуцијата на цицачите?
Епа ако не постои правило, како можеш да тврдиш дека се е еволуција?Не постои такво правило.
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 15:07 ---
ОК. Значи, тебе ти се проблем цицачите. Што конкретно те буни кај еволуцијата на цицачите?
Ни биг бенгот ни теоријата на еволуцијата имаат врска со атеизмот. А што ако не се точни?Биг-банг и Теорија на Еволуцијата не се единствен аргумент на страната на Атеизмот. Колку што знам во Библијата е напишано дека Господ ја создал земјата и животот на неа за 7 дена ако не се лажам, а има потврдени научни докази дека денешниот облик на земјата е последница на низа од вулкански ерупции, како и други трансформации настанати под дејство на природата и космосот кои се одвивале илјадници и илјадници години. Се што треба да направите е да ја баталите Библијата малку и да земете да читнете некоја Енциклопедија, верувајте многу повеќе ќе ви користи .
Проблемот не е во Библијата - него во оние кои ја толкуваат буквално.Биг-банг и Теорија на Еволуцијата не се единствен аргумент на страната на Атеизмот. Колку што знам во Библијата е напишано дека Господ ја создал земјата и животот на неа за 7 дена ако не се лажам, а има потврдени научни докази дека денешниот облик на земјата е последница на низа од вулкански ерупции, како и други трансформации настанати под дејство на природата и космосот кои се одвивале илјадници и илјадници години. Се што треба да направите е да ја баталите Библијата малку и да земете да читнете некоја Енциклопедија, верувајте многу повеќе ќе ви користи .
И шо вика твојата енциклопедија за настанокот на чоекот, на слонот, на крокодилот, на кајсијата?Биг-банг и Теорија на Еволуцијата не се единствен аргумент на страната на Атеизмот. Колку што знам во Библијата е напишано дека Господ ја создал земјата и животот на неа за 7 дена ако не се лажам, а има потврдени научни докази дека денешниот облик на земјата е последница на низа од вулкански ерупции, како и други трансформации настанати под дејство на природата и космосот кои се одвивале илјадници и илјадници години. Се што треба да направите е да ја баталите Библијата малку и да земете да читнете некоја Енциклопедија, верувајте многу повеќе ќе ви користи .