Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Кај нас не прават проблем давај лична карта и влегуј, порано ако беше пијан не пуштаа на врата а сеа нз не сум пробал :ROFLMAO:

И Мартин Нешковски беше вмровец, па го претепаа на сред плоштад и тоа на вмровска прослава и од бодигардот на Пајо Паторот...
Така да, не ме чудат вакви дешавања уопште...
Иначе Лупус агенцијата на Урко е ако не се лажам...

И Мартин Нешковски беше вмровец, па го претепаа на сред плоштад и тоа на вмровска прослава и од бодигардот на Пајо Паторот...

Не се лажеш :)

Добро памтиш.А дел од Лупус се бивши/сегашни специјалци од АРМ (Волците - од таму најверојатно и името Лупус) како и луѓе од ЕБР и Алфи (дечките во Процес во 2006-та) итн.

Ако се решат да ги тужат ќе им биде џабе зошто Лупус е на Урко,а Урко е сеќурити на Груевски.
Овој чуваров од клипов нашол 6 пати послаби и помали од него па ќе изиграва Чак Норис се додека не налета на погрешен и не му ги стават зубите у чаша.Некој ден ќе удри погрешен човек па ќе гледаме реприза од Процес и цимолење по вести како они никогаш не удриле или вратиле некој онака без врска итн.

Децава можат сега фино да си извадат лекарско уверение и да тужат, најдобар доказ ќе им биде тоа.Безбедносниве камери не смеат да снимаат тонски запис, а и не се релевантен доказ во суд ако не се лажам.Ама сепак оваа агенција е од власта така да ништо нема да биде.
Инаку иста ваква вмровска агенција за нова година вечерта буквално кршеше глави со палки во кафич во прилеп, али тепаните си заслужија така да не секогаш гостите се во право.

Било и пострашно. Ништо особено, ке им платат оштета и утре пак ке ги натепаат. Охрид вратарите се покрвави. Работев како менаџер во клуб нема зборување со нив. Не ги знаат законите, и како намерно да прават да влезат во затвор. Многу лесно пагаат на провокација, како диви животни. Затоа ако те вратат патот под нозе и во друг локал. Секогаш ги советував на тие што ги вракаа да не се бунат едноставно да си заминат- не губат тие ,локалот губит, а тие што немаа разбирање неможеш ништо да им помогниш- едноставно јадат котек и си одат пак дома.

Безбедносниве камери не смеат да снимаат тонски запис, а и не се релевантен доказ во суд ако не се лажам.

А што е релевантен доказ ако не се камерите? Да не се случајно оправдувањата на обезбедувањето?

Ако камерите се наместени од ПОЛИЦИЈА можат да важат како доказ, во спротивно не.Нека ме поправи некој друг ако грешам.
Погоре ти пишав дека за дечкиве најдобар доказ е лекарско уверение, сигурно имаат некоја повреда

Абе ајде не трескајте немало место или малолетни биле... Момциве ништо не направија за да бидат така брутално нападните од говедава. Значи нешто што највеќе мразам е вратар, дефиниција за глуп, подпросечно интелигентен и огромен човек кој не гледа повеќе од својот нос без морални човечки вредности и пред се, без грам култура.

Секоја чест на исклучоци али ретки се. Мене само еднаш ми се има десено културен вратар а тоа беше лани во клуб 69, еден дечко сосема културно ни рече на сите да почекаме и да не се гураме бидејќи сите ќе влезат и така и направи, без притоа никого да удри, рогне, убие или навреди.

Децава што се натепани си имаат непобитен доказ, а тоа е снимката од безбедносната камера така да право на суд и најдебелата казна за простациве. Се додека не се воведат некакви стандарди за да станеш обезбедување ќе си гледаме вакви насилства и ние младите ќе го јадеме стапот. Кога велам стандарди пред се мислам на тоа да биде ЧОВЕК тој што ќе биде секјурити, да знае да сврзе две реченици и да си ја знае работата, а не работата да му биде ТЕПАЊЕ и ништо друго.
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 03:38 ---
Ако камерите се наместени од ПОЛИЦИЈА можат да важат како доказ, во спротивно не.Нека ме поправи некој друг ако грешам.
Погоре ти пишав дека за дечкиве најдобар доказ е лекарско уверение, сигурно имаат некоја повреда
Нема врска дали се од полиција или не, камера си е камера па макар случкава да е снимена и од мобилен. А лошо за насилнивие е тоа што многу чиста слика има на снимкава и плус мислам дека им се гледаат фаците на тие од обезбедувањето или барем на еден од нив, тој прв што излага од вратата и што го удира детето. Камера си е камера, не може никој да ја уништи повеќе снимката, ставена е на Јутјуб и веќе ја видоа доста луѓе, плус и се гледа дека не е монтажа. :)

Треба ко кај нас у Куманово кога вратија Шќиптари т.е кога ги избркаа од клуб и после овие со кола влетаа у клубот :pos:

Тој првиот што ги рашлака ко баба удара. Му се погодија овие дечки така слаби...ќе налета на некој поспремен ќе прашува за табличките на камионот што го згазил.

Копилиња гнасни !!! Мочковци кои било кога ќе ги начекаш без колеги ќе ти се правдаат дека тоа им било работа ....

Ја мислам дека требаше да пробаат уше едно 10-на пати да влезат, тогаш може немаше да ги излупаат. И да типот што го попи прв, беше многу напорен, се гледа и на видеото од 2 минути, ставот му е ептен провокаторски, и константно напињаше. Пијани беа 100% иначе, сите со став пасив-агресив :icon_lol:

Класика е ова по клубовиве и дискотекиве. Не ми е јасно каква е таа селекција на луѓето што може и на луѓето што несмеат да влезат. Ако има некој што работи као вратар би го замолил да ми каже кои услови треба да ги исполнам за да влезам јас у диско/клуб. Овој дечково запнал дека у право се овие вратариве, па исусе христе во ниеден момент дечкиве не беа агресивни, а колку и да се досадни несмее да има ваква рекација...

Тоа е проблемот, што дечките беа фини и не беа агресивни. Со овие вратари треба само агресивно, ако имаш муда(секако), во спротивно ако не те пуштат нема што да бараш пред врата да ги молиш, бидејќи резултатот се знае што е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom