Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Вака, дали ги поистоветувате поимите “класа“ и “легенда“?
--- надополнето: 29 декември 2011 во 21:19 ---
бтњ, ај испуцајте се сеа, зашо за неколку саати коа ќе почне журката, сакам сите да бидете ин д муд!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Според статистиките кои ги милуваш, Фаулер ја изгуби класата во моментот кога го напушти Енфилд.
Да, според статистиките.

Но, бидејќи напомена дека класата не може да се изгуби доколку се има „сушен период“, тогаш не може ни да се добие со „богат период“.
Или ја имаш или ја немаш.
Јас тврдам дека Керол ја има. И тоа е тоа.
Керол ЌЕ ја има класата... :)))

S

Stivie G

Гостин
Алваро Переира, играчот на Порто, а воедно сонародник и репрезентативен колега на Луис Суарез даде мислење за случајот во кој Суарез е обвинет за расистички напад врз Евра.

"Тоа што се случува на теренот, останува на теренот. Што ако почнеме да обрнуваме внимание на тоа што го говорат сите играчи? Што ако некој од трибините дофрли нешто? Имам сомнежи дека Манчестер Јунајтед сака да го спречи враќањето и подигањето на Ливерпул. Луис Суарез е најдобриот играч во Ливерпул и е вистинска закана за Манчестер Јунајтед. Инаку, кога некој ќе ме нарече НЕГРО или НЕГРИТО јас не се замарам и на тоа возвраќам со насмевка. Јас не го познавам Евра, но ваквите работи треба да останат на теренот а не да се носат на суд. Изгледа Евра не е горд поради тоа што е црн, или пак можеби пати од комплекс на мала вредност." - изјави Алваро Переира

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.227
Инаку, кога некој ќе ме нарече НЕГРО или НЕГРИТО јас не се замарам и на тоа возвраќам со насмевка.
Добар човек, со големо срце. Ги има и кај нас такви. Некои се навредуваат, некои не, кога ќе им се обратиш со Каур или со оној навредливиот збор што е забранет на форумов, што асоцира на Албанец. Веројатно тие што се навредуваат патат од комплекси...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Алваро Переира, играчот на Порто, а воедно сонародник и репрезентативен колега на Луис Суарез даде мислење за случајот во кој Суарез е обвинет за расистички напад врз Евра.

"Тоа што се случува на теренот, останува на теренот. Што ако почнеме да обрнуваме внимание на тоа што го говорат сите играчи? Што ако некој од трибините дофрли нешто? Имам сомнежи дека Манчестер Јунајтед сака да го спречи враќањето и подигањето на Ливерпул. Луис Суарез е најдобриот играч во Ливерпул и е вистинска закана за Манчестер Јунајтед. Инаку, кога некој ќе ме нарече НЕГРО или НЕГРИТО јас не се замарам и на тоа возвраќам со насмевка. Јас не го познавам Евра, но ваквите работи треба да останат на теренот а не да се носат на суд. Изгледа Евра не е горд поради тоа што е црн, или пак можеби пати од комплекс на мала вредност." - изјави Алваро Переира
Океј, значи по 500ти пат. Оди во Англија и кажи му на некој црнец вака и после пиши ни ја адресата да ти праќаме колачиња во затвор.

Ти ако би играл фудбал во Саудиска Арабија би го соблекол дресот кога би прославувал гол?

Секоја држава си има свои правила и регулативи, аман, не значи дека ако тука кај нас во секојдневен живот народов меѓусебно се дофрла со секакви зборови, во другите држави тоа е дозволено. И џабе „плачете“, мислам дека и Обама да беше белец и од него ќе побаравте стручно мислење за случајов.

Добро што не испадна тоа со средниот прст дека во Уругвај било поздрав за Merry Christmas.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Океј, значи по 500ти пат. Оди во Англија и кажи му на некој црнец вака и после пиши ни ја адресата да ти праќаме колачиња во затвор.

Ти ако би играл фудбал во Саудиска Арабија би го соблекол дресот кога би прославувал гол?

Секоја држава си има свои правила и регулативи, аман, не значи дека ако тука кај нас во секојдневен живот народов меѓусебно се дофрла со секакви зборови, во другите држави тоа е дозволено. И џабе „плачете“, мислам дека и Обама да беше белец и од него ќе побаравте стручно мислење за случајов.
Oкеј сето тоа, дури и јас одамна се изјаснив дека законите во Англија се строги по ова прашање. Меѓутоа, муабетов на Перица ме потсети на некои работи и ме поттикна да видам каде грешам. Значи, вака размислувам околу случката со расизмот меѓу Еврејов и Суарез..

Законите во Енглеска се стриктни: за расизам се води постапка, и според постапката ќе се одлучи за казна.
Меѓутоа, навредата на расна основа била направена на фудбалски терен, меѓу двајца играчи, ниту јавно ниту некој друг од нив двајца чул или видел што се случило.

Е сега... мене ме занима... знам дека во секоја земја постои закон за физички напад, односно, доколку некое лице изврши физички напад врз друго лице ќе одговара, и ќе се води постапка. И според „тоа и тоа“ ќе има и соодветна казна (if any). Меѓутоа, што би се случило доколку во Енглеска Суарез му врзеше шамар на Евра? Дали Суарез би идел во затвор? Дали Бојер и Даер заминаа во затвор?
Не прашувам за да постигнам поента, туку стварно прашувам... дали игерата треба да се одвои од јавните начела, и дали воопшто расна процедура може да се поведе доколку навредата не е јавна?

И зошто кога законите се толку строги за расизам, Суарез не беше процедуиран од надлежните законски органи од Енглеска? И зошто ФА го презеде случајот, кога ФА нема закони како UK.
И дали е исто ако во туѓа земја навредиш граѓанин на таа земја или странец?
И што ако двајцата се странци?
И сл...

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714

:facepalm:

Ако не го казнеа Суарез ќе се подигнеше Ливерпул, готово беше се, на 3ти према 4ти спрат...токму најголемата, настрашната и вистинска закана доаѓа од Ливерпул и неговиот најдобар играч...за Манчестер Јунајтед.

Член од
8 август 2011
Мислења
91
Поени од реакции
67
:facepalm:

Ако не го казнеа Суарез ќе се подигнеше Ливерпул, готово беше се, на 3ти према 4ти спрат...токму најголемата, настрашната и вистинска закана доаѓа од Ливерпул и неговиот најдобар играч...за Манчестер Јунајтед.
Па како мислиш, ова со Сити е заблуда, Ливерпул е најголемиот конкурент на Манчестер Јунајтед за титула во последниве дваесет години...:facepalm:. Опасноста постојано демне од 3-4 места подолу :icon_lol:..среќа што го казнија Суарез сега се е полесно :sneaky:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Навивач сум на Ливерпул и секогаш гледам реално на ситуациите....според мене се слагам Суарез да биде казнет ама со 2-3 утакмици неиграње ама 8???? мислам оти малку е претерано, сигурен сум какви се не тешки зборови пагаат на теренот и сите ако се изнесуваат на суд секоја екипа на наредниот натпревар ке има по 4-5 суспендирани играчи, плус Суарез е обвинет без никаков доказ, никој не слушна оти Суарез расистички го навредил

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Навивач сум на Ливерпул и секогаш гледам реално на ситуациите....според мене се слагам Суарез да биде казнет ама со 2-3 утакмици неиграње ама 8???? мислам оти малку е претерано, сигурен сум какви се не тешки зборови пагаат на теренот и сите ако се изнесуваат на суд секоја екипа на наредниот натпревар ке има по 4-5 суспендирани играчи, плус Суарез е обвинет без никаков доказ, никој не слушна оти Суарез расистички го навредил
Има ли поголем доказ од тоа што Суарез изјави дека го навредил Евра? Ама ајде да не се навраќаме назад, 30 страници беше дискутирано за ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom