Скијање Зима 2011/12

Оваа зима на скијање:

• Бугарија

Гласови: 34 40,0%
  • Македонија (на некои од нашиве ски центри)

Гласови: 34 40,0%
  • На подалечно место, ќе наведам на кое

Гласови: 4 4,7%
  • Оваа зима не одам на скијање (финансиска криза)

Гласови: 3 3,5%
  • Србија

Гласови: 2 2,4%
  • Не одам на скијање, ќе одмарам оваа зима

Гласови: 8 9,4%

• Вкупно гласачи
    85
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
M

macgowan

Гостин
:cuc: Ме радва ова...да живни темата! И да ни се множи снегот(еден преѓеска ми рече `во дворо да си го носиш`! Само напред, давајте информации!
Ајде Б`лгари јунаци мои...кажете дума од таму како се состојбите, за да не испадне после она сичко има тешко се намира :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.999
Поени од реакции
1.286
Снежна покривка од речиси еден метар на Кожуф

Снежна покривка од 84 сантиметри е формирана на падините на Кожуф од последните внежи на снег во изминатите неколку денови.
На Маврово е формирана снежна покривка од 48 сантиметри, во Крушево од 33, Лазарополе 32, додека на Попова Шапка има наврнато 30 сантиметри снег.
Снегот на повисоките места ќе продолжи да вее и денеска. Исто така во државава не’ очекува претежно облачно, студено и ветровито време со слаб локален снег. Попладне облачноста ќе се намалува и ќе дува умерен, повремено засилен северен ветер.

Температурата ќе се движи од -1 до 4 степени.
Управата за хидрометеоролошки работи за утре најавува сончево и студено време, особено во утринските часови. Во недела и понеделник ќе има локален слаб снег, а потоа ќе настапи постепено стабилизирање на времето.
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=96491&kategorija=1

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во весник пишеше дека Маврово се отвара од утре додека Кожув после нова година од 2 Јануари...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па ако има на Кожув снег зошто уште сега не го отворат?
Или чекаат 3 метра да падне.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да каже некој повеќе информации за Крушево?
Јас бев во 2007 година, и повеќе не идам. Стазата за нигде со дупки, гужва имаше многу знам тогаш. Ноќен живот НЕМА. Повеќе има кучиња отколку луѓе во градот. Мене не ми се допадна градот. Освен Куќата на Тоше и тоа музејот не вреди ништо таму.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:cuc: Ме радва ова...да живни темата! И да ни се множи снегот(еден преѓеска ми рече `во дворо да си го носиш`! Само напред, давајте информации!
Ајде Б`лгари јунаци мои...кажете дума од таму како се состојбите, за да не испадне после она сичко има тешко се намира :)
Прашаj каквото те интересира...
Во моментот има около 100 см снег на Банско, лифтовите работат, чекат турсти. :)
Информации овде
http://www.banskoski.com

M

macgowan

Гостин
Прашаj каквото те интересира...
Во моментот има около 100 см снег на Банско, лифтовите работат, чекат турсти. :)
Информации овде
http://www.banskoski.com
Супер штом заврна толку снег...минатата година средината на јануари беше малку незгодно, се скијавме на вештачки снег ама барем скијавме! Друго е кога ќе заврне убаво!
Одам таму за две недели.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Супер штом заврна толку снег...минатата година средината на јануари беше малку незгодно, се скијавме на вештачки снег ама барем скијавме! Друго е кога ќе заврне убаво!
Одам таму за две недели.
Побрзаj заштото таа година не се знае дали пак нема да се кара на вештачки снег понатамо во jaнуари и февруари.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Како почетник без разлика дали се работи за скии или даска, што ми треба за да почнам да учам да скијам/бордам?

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Како почетник без разлика дали се работи за скии или даска, што ми треба за да почнам да учам да скијам/бордам?
Желба, изнајмени скии од 300-400 денари и некој да ти ги покаже основите. Скијање е радост другар,само тоа не заборавај,зошто додека не ги научиш основите малку е заморно

Инаку јас денеска отворив сезона! Шапка беше топ спремена! Еден збор:Церипашина! Отворена беше топ спремена, како мали деца бевме со другарите!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Најбитно некој што добро знае да ти ги покаже основите на скијањето, за кога ќе почнеш асално да се пушташ да не изгледаш како дивјак од страна. :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Желба се има затоа и прашувам, што со скафандери, кондури итн итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom