Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали сум на вистинската тема, и се извинувам ако грешам.. Сакам да прашам дали некој знае да ми каже кај може да ја најдам за да ја купам збирката раскази "Миргород" од Гогољ?

ми треба итно состав за писмена на тема поетовото второ јас во песната Гавранот

Ми треба некој состав со наслов „ Музика-убаво“. Фала однапред.

Ми треба име на една книга и писател.
Ја обработувавме во средно, мала е книгата. Содржи десетина приказни со мистерии.
Памтам една од приказните беше со сликар, една имаше со некој дух на пијано, имаше една за некоја девојка во бело...
Мислам и дека Мистерии и беше името, ама не сум сигурна.

Отиди во матица.. ќе најдеш еден куп.. имаш бааѓи голем избор.

Ми требаат 4 книги да ги купам во хард копи. Барав по книжарници и овие тезгиве на старо ги нема.

1. Шундимитар Сармаџиев-Зборгија во серајот

Издание Темплум. Вака изгелда

015-Sundimitar-Zborgija-vo-serajot.jpg

2. Бранко Прља-За секого по нешто за некого ништо

Издание Темплум. Вака изгледа

002-branko-prlja-za-sekogo-po_0.jpg

3. Алесандро Барико-Замоци на Гневот

Издание Или-Или. Изгледа вака

images

4. Итало Калвино-Невидливи градови

Издание Или-Или. Слика немам.

Благодарам однапред.

Vaka sea mi treba bilo shto nekakvi tekstovi, praam pismena vo ponedelnik na temi :
  • 1. karakteristikite na poetskoto pvoreshtvo na bodler
  • 2. egzistencijalnata nemokj na chovekot i nuzhnosta od nejzino nadminuvanje, preku likot merso
  • 3.merso - stranecot otugen od sebesi i od moralnite principi na opshtestvotokoi docna ja osoznava nuzhnosta od vrakjanje kon niv
  • 4.ispraznetosta i besmislenosta na chovechkiot zhivot preku dramata chekajkji go godo
Ako mozhe nekakva pomosh bi bila blagodarna :))

неможам да ти помогнам само знам дека 3.merso - stranecot е зверррр

Вака сега. Ми треба мала помош за 2 писмени. Едната е "Песните на Константин Миладинов со интимистичко-љубовен мотив" преку песните Думание, Бисера, Голапче, Желание, На Чуждина, а другата е "Песните на Константин Миладинов со рефлексивно-родољубив карактер" преку пресните На С'нцето, Т'га За југ, Шупељка и Сираче. Е сега, не дека немам блага веза за што да пишувам, ама пак ми треба помош дали за целата темата, дали за некоја од песните. Ред-два-десет...

I owe you...

Класицизам

Ако има некој било што за класицизам и за претставниците на класицизмот.

е да те прашам ,имаш уште состав за класицизам ? бидејќи мене ми треба :)
благодарам однапред:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom