Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пред околу година дена, може и нешто повеќе прочитав у весник за едно издание на збирка фантастични/научно-фантастични раскази од македонски автори. Да не знае некој каде може да се најде тоа?Кога прашав у една книжарница ме гледаа бледо![]()
Единствено знам за книгата „Господарите на лавиринтот“, збирка раскази од македонски автори, преведени на хрватски.
А еве што содржи:
Istaknuti makedonist Borislav Pavlovski skupio je, izabrao i preveo te ogledom i bilješkama popratio izbor "snova, maštarija i fantastičnih priča iz makedonske književnosti". Knjiga "Gospodari labirinta" prva je antologija te književne vrste iz makedonske književnosti, a izabrani su autori: Slavko Janevski, Petre M. Andreevski, Vlada Urošević, Živko Čingo, Mile Nedelovski, Bogomil Đuzel, Ljiljana Beleva i drugi, sve do najmlađih (Ermis Lafazanovski, Blaže Minevski, Venko Andonovski).
Ти благодарам многу, не е „Господари на лавиринтот“, но твојот пост ми даде идеја за гуглање и ја најдов - „Тешка ноќ“ се викала збирката, 2010 е издадена од Магор
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=834B7663A8A92A46B31A588B250E510B
Уште трае, до 20-ти Февруари е.Уште трае саемот во Матица или до 31 Јануари беше?
Е фала, конечно некој се најде да одговориУште трае, до 20-ти Февруари е.
1. The Torment of Saint AnthonyМислам дека овде е правото место за прашањево.. Ми треба линкче или некој да ми ги напише (по можност на македонски) делата на Микеланџело како сликар... Значи делата само како сликар а не скулптор..