Го пратам фан клубов повеќе од година, и не се решавав да напишам било каков пост бидејќи никаква дискусија неможе да се развие. Тука се пишува само за шпекулации за нови играчи, плукање по тие што зафркнале утакмицата, и сите знаат како може да се реши проблемот. Фергусон не треба да се замара, едноставно нека отвори еден ден пред натпревар кајгана и само нека примени што кажале стручњаците. (трол рулз)
Дојде тоа време кое никој од нас не го посакуваше (и тие што плукале и тие што не плукале по серот и играчите, сите ваљда си го сакаме клубот). По очајниот пад у играта по поразот од Сити, и не можноста постигнување на 2 погодици во последните 5-6 натпревари, не ме разочара толку ова.
Ајде од почеток, да пишам тоа што ми лежело на душа од почеток на сезона.
Со неколкуте трансфери (кои според мене се сеуште одлични), оваа сезона имаме поинаков состав од предходните. Споредете ги првите 11 против Барселона во финалето во мај, и сегашните први 11 (добро бе секоја утакмица иаме различни први 11 ама отприлика ја имате сликата кој игра прва постава
). Оваа сезона играта на Манчестер падна на грбот на гуштерите. Додека не почнаа повредите, тимот функционираше перфектно, но подоцна почнаа да не бијат малерите. Клеверли изигра само неколку утакмици, и тој што требаше да ја води играта го изгубивме. Андресон по обичај не го покажува својот максимум, ама со него колку толку функционираше средината, но и он е повреден. Сколс (легендо!), Керик и Флечер што не држеа до лани, оваа сезона ги нема. (не ги бројам неколкуве утакмици што ги изиграа) Во одбраната Рио и Евра не се тоа што беа изминативе години, а Видич има слична судбина со Клеверли оваа сезона. Што значи главните мидфилдери и столбот и генералот во одбрана ги нема. Оваа сезона имаме премногу напаѓачи, Руни, Чича, Берба, Овен, Македа, Велбек... Неможе головите да паднат, ако целиот тим лошо игра. Малкуте шанси што се создаваат преку Нани и Јанг се тие голови што носат. Тоа пали само кај екипите од долниот дел на табелата. Според тоа Фергусон мора постојано да менува формација за некако да упали работава, ама играјќи играчи што не се на нивната оригинална позиција неможе да донесе многу успех инстантно. Целиот тим некако се крпи, и прикрпува. Не навлегувам у тоа дали ни требаат и кои ни требаат играчи за во зимскиот преоден рок, но само ке ви кажам дека не сме Сити, за да земеме кој сакаме. (моја новогодишна желба е да се вратат сите повредени, да се вратат јачи него икада
)
Според сето ова мојата констатација е дека повредите (со нив постојаната промена на формација) не донесоа до кај што сме сеа. Далеку од тоа дека плачам на повредите, "ние сме најјаки само неаме среќа", како што тоа го прават фановите на Арсенал последниве 5-6 години, само пробувам да најдам одговор на оваа криза во кој западна нашиот драг Манчестер (покрај одговорот дека секоја сезона околу крисмас (нивниот) играме јако, сеа нормално е да губиме, така секогаш било) и малце да ви разбијам монотонија со постовиве кои очигледно се едното исто. (поголемиот дел)
Конкретно денес од коа ви ги прочитав коментарите сосема ја ублажив сликата што ми се создаде од поразот. Проблемот во фановите на Јунајтед е што се навикнати секоја година да гледаат трофеј. Фергусон ве разгалил, најтрофеен клуб во Англија, 3 финалиња во ЛШ во последните 4 години... Само Барселона е поуспешна од нас последно време. И кога дојде кризата на Јунајтед, Фергусон го сменивте. Не иде тоа така, треба да се знае да се биде голем во поразот. Да се прифати и да се оди понатаму верувајќи во клубот (Манчестер ако не се дигал после вакви кризи, незнам кој...)
Со тоа што глеам сите кажавте дека ке си го сакате клубот, еве и јас кажувам..??!?!? Абе втф, после пораз не ја ставам на тест мојата љубов кон клубот, не ни помислувам воопшто на тоа... Таман работа после порази да се откажувавте, и да ви прекинуваше љубовта кон клубот. (морав да исхејтам ова
)
Се прашувам само зашто е измислено она BELIEVE...
п.с. Немојте да добиете претстава дека сум светец
и ја си ги пцујам играчите дур трае натпреварот, ама тоа е ради реда и инстанта нервоза (тоа македонското
), ама знам дека никој намерно нејке да згреши, и да му наштети на клубот.
п.п.с На лисецов му станаа опсесија комшииве, отиде у Лига Европа за да ги остави без ниеден трофеј