Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Дајте нешто психолошко како батерфлај ефект, прекрасен ум.Шо потешко то поарно:D
memento, inception, fight club, shutter island, the prestige, vanilla sky...

И за мене ако може да ми дадете mindfuck филмови, кога сме веќе на таа тема

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Дајте нешто психолошко како батерфлај ефект, прекрасен ум.Шо потешко то поарно:D
да се надоврзам на претходните (иначе одлични) предлози:

Mr. Nobody; The Fountain; Oldboy;

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Go gledal nekoj Another Earth i dali go preporachuva? Dali poveke e sci-fi nego "dark drama/romance ti rekov - mi rece" film?

Rage!

Анархист
Член од
23 ноември 2011
Мислења
78
Поени од реакции
33
Donnie Darko, 12 Monkeys, A Clockwork Orange и најтежок според мене ERASERHEAD David Lynch
--- надополнето: Nov 30, 2011 10:37 PM ---
Дај предложете некој Јапонски филм со тепање (нинџи, самураи и слично)
Досадно ова на тв нема такви филмови и нема што да се гледа.
Ако сакаш филм со тепање, класика и според мене најдобар Fist of Legend но тој е кинески. Фантастичен е Jet Li, мн реални тепачки.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
3
помош за уште еден фиилм значи се работи за мистерија и акција во филмот се зборува за едно богато дете на кое мајка му е умрена и во наслеството оставила дијамант кој детето неможе да го има се додека татко му е жив така тој заедно со уште 2 девојки прават план заз убиство на татко му и се до крајот на филмот не се знае кој е вмешан во делото на крајот излегува дека полицајката кој ги брка е мајка на една од девојките и адбокатот се вмешани во целиот план. Мислам дека има повеке делоби од овој филм.
има некој што го знае името на овој филм или тешка работа :(

D

dystopian

Гостин
Ме тераат да го гледам Midnight in Paris, гледам има 93% на ротентомејтос, што викате, добар ли е или да планирам да се разболам за у сабота?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Еден мал поглед што се случува зад сцената кај некои филмови.Гандалф ме насмеа до таа мера да ми го продолжи животот за 101029292 години.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
wohoooo
le masterpiece

патем, nuovo cinema paradiso... некој да ги гледал повеќето верзии? читам има оригинална италијанска верзија, 155 мин, па скратена интернационална 123 мин и director's cut 173
не знам кој да го симнам :( а страв ми е да читам по нет да не налетам на некој спојлер
Ме тераат да го гледам Midnight in Paris, гледам има 93% на ротентомејтос, што викате, добар ли е или да планирам да се разболам за у сабота?
Мислам дека пишав рецензија за филмов(да, сум пишал :D). Јас и уште еден другар со нетрпение го чекавме да излезе филмов и сме тотално разочарани од Вуди. Не е лош меѓутоа не е ништо посебно. Не би ти препорачал да го глеаш. Нека не те лажат оценките по имдб/ротентомејтос.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.942
Поени од реакции
7.054
Абе...го гледавте ТФ3 во Рамстор? Како за 2 и пол саати опуштање и адреналинско уживање ок беше. Посебно оваа сцена беше лудило:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Anon, што имам правено муабет со жабари, ми викаат дека италијанската верзија е најдобра. Не дека е нивна, туку таа интернационалната била направена ко демек оние преку океанот да не цмиздрат за должината :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Horrible Bosses одличен спој на врвни актери colin farrell kevin spacey jennifer anniston

на комичен начин се прикажани газдите на компаниите кои на нај различен и комичен начин им вршат мобинг на своите вработени

Чим ја има Анистон, ауто-фејл, немој да ме сфатите погрешно, голем фан на Friends, ама после тоа женава ми стана многу антипатична, за глума не ја бива, филмовите кои ги бира се копи-пејст, (некои лигави романтични комедии, без трошка инвентивност) цело време едно исто па исто....незнам само како не и здосади неа лично...јас би полудел....налет и пари и све.

Kajgana Shop

На врв Bottom