Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кој шампон го препорачувате како најефикасен, немам кој знае какви проблеми ама сепак се плашам,пошто имам слаба коса,наследно може да е а и во последно време поминувајќи ја косата гледам по некое влакно в рака?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Јас ако гледам на наследно треба да паднам у депресија,надај се дека ќе бидеш првиот што нема да оќелаве по 2-3 генерации у фамилија:icon_lol:.Иначе шампон нема да ти помогне,нема везе тоа.Другар на дедо ми 76 год. има човекот,откоа знае за себе си ја мие косата со Билјана прашок,влакно не му фали,четка му е косата.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
распрашај се со кој метод работат ?
дали ти сечат кожа од задниот дел од главата (лошиот метод но поефтиниот кој остава лузна потоа на задниот дел)
ти ги вадат влакната со ушмукување со посебна машина , можно е и рачно да го работат ама побавно оди (поскапиот метод)
и се наплака од колку влакна ке ти извадат од задниот дел на главата

ова ти е вториот метод вадење на корењата

цените на овој доктор којшто е еден од најппрочуените во Флорида му се движат од 10 000-20 000 (зависно колку влакна ке ти пресади )долари (мислам дека имаш и смештај за 2 дена во хотел додека се заврши процедурата

еве како би изгледало тоа - типот си правеше трансплантација онлине на youtube

едит : како што видов др. Анчевски ги имаат двата методи само не сум сигурен дали вториот метод го работи со таа машина и колку се добри
прашај за цена за ФУЕ методот и како ги имплантираат и колку максимум влакна можат да ти имплантират на ден (овој докторот на youtube имплантира со таа мачина некаде 2000 влакна на ден)
поздрав
Има ли некој искуство со др Анчевски со транспалатацијата, дали е бил за ваков случај или сеуште ве е страв? Колку треба толку ќе платам. ;)
Колку зима од едно влакно?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Има ли некој искуство со др Анчевски со транспалатацијата, дали е бил за ваков случај или сеуште ве е страв? Колку треба толку ќе платам. ;)
Колку зима од едно влакно?
за страв чисто се сомневам тоа да е проблемот туку парите
ке ти опнат некоја сума која што е невозможна за нашите стандарди
најдобро е да си прашаш
инаку еве ти табела да видеш колку наплакаат другите доктори по странство

http://www.hairsite.com/hair-transplant-cost.htm

и мене ме интересира колку би наплакал овој Анчевски , цени за двата метода
им пишав е-маил па да видам дали ке вратат

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
За сите што се интересирате за пресадување на коса, добро би било да истражите добро на таа тематика зашто пресадувањето коса не значи комплетно решение за цел живот, таа коса потоа треба да се одржува со редовна употреба на миноксидил и други препарати, зашто и пресадената коса исто како и природната ќе биде подложна на штетните влијанија на ДХТ.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
За сите што се интересирате за пресадување на коса, добро би било да истражите добро на таа тематика зашто пресадувањето коса не значи комплетно решение за цел живот, таа коса потоа треба да се одржува со редовна употреба на миноксидил и други препарати, зашто и пресадената коса исто како и природната ќе биде подложна на штетните влијанија на ДХТ.
грешка си
слушајки му ги интервјуата на тој докторот (еден од најдобрите ако не и најдобар) во Флорида објасни дека тие влакна што се земаат од задниот дел на тилот се имуни на alopecia или наследната келавост(затоа старците на сите места се келави ама на тој дел имаат коса), така да тој објасни тие влакна се земаат од таму и се екстрактираат/ трансплантираат во деловите каде е келавоста и на тој начин не може тие влакна пак да опагаат бидејки се имуни како што споменав

еве го тоа што го споменав (од 3:46 минута)
--- надополнето: Oct 28, 2011 11:44 PM ---
изгледа дека тим од Грци од клиниката Bermann kord ви ја вршат трансплантацијата ако отидете кај др. Анчевски
тука имате бесплатно да пополните формулар и да ставете слики и тие ке ви дадат информација

http://www.kord.gr/default.asp?pid=57&la=2

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ај со среќа:), баш ме интересираат резултатите, ако некој се одлучи да пресадува добро би било да ја постира својата приказна и резултати.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Ај со среќа:), баш ме интересираат резултатите, ако некој се одлучи да пресадува добро би било да ја постира својата приказна и резултати.
само лафаме а ништо не правеме :pos:

I

IBIZA SOUND

Гостин
edno prasanje do site sto mu pagja kosata
dali mu pagja kosa koga se banjaat,koga spijat dali naogjaat vlakna na pernicata,koga ja brisat kosata so krpa dali ima vlakna na krpata i dali koga ja pravat kosata so penja ili gel dali mu ostanuvaat vlakna na racete
i uste nesto ako znae nekoj. Dali penjata gelot i lakot se stetni za paganjeto na kosata

Член од
19 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
16
Во шампон од коприви се става една претходно издробена табличка Б-6,ја згуснува косата за многу кратко време.
Баш ќе пробам, јас имав многу густа и јака коса , ама од преголем стрес косата многу нагло почна да ми паѓа и ми се изретчи , сега косата ми е многу мека и влакното тенко , таа расте во должина ама слабо се згуснува ..

Член од
9 ноември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
dali mu pagja kosa koga se banjaat,koga spijat dali naogjaat vlakna na pernicata,koga ja brisat kosata so krpa dali ima vlakna na krpata i dali koga ja pravat kosata so penja ili gel dali mu ostanuvaat vlakna na racete
i uste nesto ako znae nekoj. Dali penjata gelot i lakot se stetni za paganjeto na kosata
Да имам слушнато дека може да бидат причина за опаѓање на косата , а за паѓење на косата во текот на миењето ништо страшно,нормално е на човек да му паѓаат по стотина влакна во текот на денот кои нормално се обновуваат страшно е да не се обнвуваат и да се појавуваат дупки !позз
--- надополнето: Nov 10, 2011 12:57 AM ---
Да имам слушнато дека може да бидат причина за опаѓање на косата , а за паѓење на косата во текот на миењето ништо страшно,нормално е на човек да му паѓаат по стотина влакна во текот на денот кои нормално се обновуваат страшно е да не се обнвуваат и да се појавуваат дупки !позз

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Имам користено пантенол Д против опаѓање на косата. Маст за изгореници која помага во регенерирање на клетките на кожата, го има сличниот ефект и на косата. Тоа го прави пантенолот. Несакани последици кај мене немаше но забележително беше поттикнување на раст на помалите и неразвиени влакна и зајакнување на постоечките. Јас сум многу задоволен. Никогаш не сум користел од скапите пепарати кај кои ретко има ефект. А го користам речиси еден месец и забележав добар напредок.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
пробал некој со saw palmetto како делува ефектите ??? нешто штетни последици ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
пробал некој со saw palmetto како делува ефектите ??? нешто штетни последици ?
се што е билка е корисно за телото и не е штетно
иако прочитав некаде дека и saw palmetto може да има некакви негативни ефекти ама не верувам и тоа би било во многу мала мера бидејки знам колку се ефективни чаевите ....(многу се слаби освен ако пиеш по литар-два дневно)

него дај тие што сте во Скопје распитајте се кај овој докторот Енчевски што се врши пресадување од некаков грчки тим како што можев да разберам
мене не ми вратија на емаил , изгледа сакаат да им наплатам за секоја консултација па не сакаат да одговараат на емаил :pos:

кај алопециа алореата не гледам попаметно решение

Kajgana Shop

На врв Bottom