Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ja na vremeto bev metalec thrasher i imav dugacja kosa, poso punk metal e slicno baska kosata nema veze , imav duga kosa i bev fraer ipol i ebavav pichki, ali posle mi padna kosata i stanav skinhead posto punk metal e srodno i posto na potentni muzi im paga kosata od visok testosteron i toa!

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Mu porasna samo od sebe?Nema sansi izgleda staval nesto, inace nema sansi.Od se imam probano i realno izgubiv nadez veke.Inace sum zensko, hormonite se vo red, ne e od geni, koristev Fitoval sampon, kopriva, luk, limon, zolcki, merz drazei pilfud, stranski losioni i uste ne zznam sto I NISTO NE MI POMOGNA. Kosata mi e izretcena, sega ne znam dali imam osminka ostanato kosa.A inaku koristev valera gel (zolt).
oni probaa uste ne znam sto,bea kaj site mozni lekari,bea kaj babi-zabi abe bash sekade....stavase trista cuda i sega pocnuva da mu raste od sto ne znam

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Татко ми има проблеми со опаѓање на косата, истите проблеми ги имал и дедо ми, колкави се шанситеи јас да го имам тој проблем?Досега не сум имал знаци на опаѓање на косата но јас сум сеуште млад (17) и има уште многу време,колку што знам првите симптоми се појавуваат подоцна.
Генетски се наследува по фамилијарна линија од страна на мајка ти, не по татко... значи види дали она, мајка и, татко и, дедо, баба... имаат проблеми со опаѓање на косата. Ако имаат, големи се шансите и на тебе да ти се случи.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Во шампон од коприви се става една претходно издробена табличка Б-6,ја згуснува косата за многу кратко време.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.245
кога бев основно и малце од средно дека имам бушава коса воопшто не си ја сакав косата, и каде и да одев ставав гел, лакови и триста други глупости, фала богу ми дојде паметот и сфатив дека имам прекрасна коса и веќе ништо не ставам. Инаку да почна да ми опаѓа косата кога си миев глава почна да ми се темни кога ќе видев колку влакна ми паѓаат од главата. Отидов на лекар ми ги напрвија тие тестови со корнење на коса од главата ( колабрирав бидејќки немав спиено и јадено тоа сабајле хаха) и .. ми рекоа дека малце ми опаѓа а од што е незнаат, нешто гените улога бла бла, ми дадоа Шампон за тушираше Алпецин, тој го користам со години, пијам омега 3, јадам храна со железо блабла, и пиев едни многу скапи апчиња ама воопшто не ми текнува како се викаат (тие исто и за нокти биле нешо). Е сеа дали уште ми паѓа незнам зошто сеа кратка ја носам а од тоа (или можеби генетски ми е) мислам дека имам поголеми залистоци кај челото друго се ми е во ред.
И јас имав нешто слична приказна:)
Порано имав прегуста коса, кога одев да се шишам се чудеа фризерите. Али ете млади години, се заинатив и од 14 до 16 години се немав шишано:pos: Ми викаа од дома, одржавај ја барем, пошто ќе почне да ти паѓа, јас се курназев. И ми прдна после, одеднаш се потшишав кратко. Али веќе беше касно, штетата беше направена. ОД 17 години пшочна бајаги да ми паѓа косата. Знам почнав да приметувам негде пред ексурзијата во средно. Ептен беше тоа шок за мене. Бев препознатлив по густата коса. Не сум спиел навечер у пм...
Мислам дека години ми требаа да ја прифатам реалноста али тоа е тоа...:)
Во почетокот од четврта одев кај еден сдоктор, што беѓше најпознат во македонијава за тоа (не ми текнува име), и исто ми собра неколку влакна од позади и ми рече не е етолку страшно. Ми даде едно за мачкање, и божем имаше подобрување па пак земав али се откажав. и јас пиев некои апчиња, ваљда истите како тебе.
После незнам што ми текна купив од Франција некои исто за мачкање, и мојот фризер беше воодушевен од напредокот, али и од тоа се откажав пошто едноставно веќе не ми беше гајле дали паѓа или не :D
Сега од страните и од позади имам бајаги како порано, али горе е ретка ептен. Очекувам до 27-8 (сега имам 22) да бидам џоа Зидан :)
Ваљда ќе измислат нешто во иднина за растење за коса. Дотогаш ич не асе замарам. Се е до тоа, да не изгубиш самодоверба. Да бидеме реални, изгубената коса не се враќа. Можеш само да го спречиш паѓањето, или поубаво кажано да го одложиш за некоја година ;)

С

Спенсер

Гостин
Ваљда ќе измислат нешто во иднина за растење за коса. Дотогаш ич не асе замарам. Се е до тоа, да не изгубиш самодоверба. Да бидеме реални, изгубената коса не се враќа. Можеш само да го спречиш паѓањето, или поубаво кажано да го одложиш за некоја година ;)
? :)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Има измислено нешто за враќање на косата. Тоа нешто се вика Миноксидил т.е Рогаин. Ставаш 2 месеца и бум коса ти расте. Да, баш така. Пролистајте ја темава, изгубете малце време и ке најдете многу одговори.

Btw, има ли некој користено лосион од фитовал? Мрсен ли е многу?

dsk

Член од
28 август 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
Zdravo.

me interesira dali nekoj od vas ima ideno na laserski tretmani za kosa.
Znam deka ima vo dermamedika i kaj dr. vais. a sega gledam i ancevski ima takvi tretmani.

Koi se vashite iskustva.

Dali nekoj gi ima koristeno pantogar apcinjata. od ista firma se kako i Merz
http://www.pantogar.com/en/index.php

Poz

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Што е подобро да земам плифуд или киркланд миноксидил,според коментариве што ги прочитав пилфудот многу ја мрси косата ... некој искуства со кирkланд ?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
А дали некој слушнал за некои таблети ми кажаа на Нестле биле и многу биле ефикасни

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Што е подобро да земам плифуд или киркланд миноксидил,според коментариве што ги прочитав пилфудот многу ја мрси косата ... некој искуства со кирkланд ?
Пилфудот ја мрси косата претерано.. Миноксидил од kirkland малце понеизразено, ама и тој ја мрси. Ако имаш подолга коса купи од kirkland ако не терај од нашиот, немаш мака не се приметува скоро ич.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
да не знаае некој колку е цената (за наши услови) за трансплантација на коса слушнав дека во др..Анчевски ја прават таа услуга и мислам дека тоа е единствено решение за косопадот та лекови , препарати велформ , апчиња срања бла бла ништо не помага само може да го пролонгира косопадот на одредено време, така да едино решение е трансплантацијата , е сеа претпоставувам дека кај нас кошта многу мада руни за 30 000 фунти се среди
PHP:
http://www.google.com/imgres?q=rooney+hair&um=1&hl=en&sa=N&biw=1280&bih=933&tbm=isch&tbnid=8YA0dhO7jIxbwM:&imgrefurl=http://www.dailytelegraph.com.au/sport/manchester-united-footballer-wayne-rooney-reveals-his-hair-transplant-in-twitter-picture/story-e6freye0-1226070882860&docid=AdsHDRIr4RL07M&w=316&h=421&ei=5SBgTpjOB8XKsgbx4eWeDg&zoom=1&iact=hc&vpx=1045&vpy=407&dur=299&hovh=259&hovw=194&tx=119&ty=115&page=1&tbnh=141&tbnw=106&start=0&ndsp=31&ved=1t:429,r:18,s:0

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
2000 - 4000 евра за фронтален дел на коса. ( Нагаѓам )

Прашај си. Не сум знаел дека вршат трансплатација, ама знам дека во ново време отворија посебен дел во нивната болница за овакви проблеми па не ме чуди. Прашај си, имаат телефони, па ако дознаеш за сигурно сподели ни тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom