Ова не е ништо ново , втор пат за неколку дена што десетина навивачи напаѓаат индивидуи , не само што се неколку пати повеќе , туку користат и разни предмети , не само што тепаат , туку тепаат основци.
Но Фамили А. не се ни први ни последни , беа и Комитите кои му загрозија живот на 11 годишно дете и на старци , и на овие им требаа 50-100 лица за да го направат делото, а им требаа и камења.
Полиција како и секогаш немаме , има соодветна тема за тоа. Само кај нас може да се соберат 30-100 навивачи , да претепат некого , и полицијата да не успее да им влезе во траг на ниеден (ако најдат еден тогаш ги нашле сите). Меѓутоа НЕ.
((( А колку време сум поминал во разговори со вас во убедувања ,кога вие велевте НЕЕ НЕ ние никогаш 10:1 , ние никогаш Деца и Старци ,ние никогаш со ножеви и палици , ние никогаш неуниформирани навивачи не дираме ------ Сакате да ви ги соберам тука ваквите мислења
Мене ми пречи палењето на знамето исто колку што ми пречеа фашистичките повици во кои се пее За ш**тари гасна комора , и Мртов ш**тар , добар ш**птар.
Убаво ви беше кога Мајмуни пееја против албанците? Рече некој нешто? Излезе Македонската федерација со реакција? Политичарите?
Енциклопедија = Палење на знамето во Приштина.
Гасна Комора во Прилеп = Палење на знамето во Качаник.
Помогнете себеси.