Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Дали се подобри дрвените звучници да ги купам? Ми требаат за со лаптопот да ги поврзам некои малечки, за филмови кога ќе гледам, музика, игри. И препорачајте ми некоја марка, или некои што се добри според вас. Јас не се разбирам многу во врска со звучници многу, така да позапознаените со тоа нека препорачаат. ;)
ако ти е за малечки нема потреба да бидат дрвени нема некоја разлика да има

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ако ти е за малечки нема потреба да бидат дрвени нема некоја разлика да има
A тие што ги постирал типот со преубавиот дизајн можам да најдам такви тука или слични?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.449
Поени од реакции
33.563
ај мало мислење за мене имам Aura Evolution VA II и потенциометарот што е за јачината на звукот кога го вртам до четвртина малку од малку грчка, ми рекоа дека требало да го прснам со некој си графитен спреј дека не бил некој си страшен дефект е сега може ли некој од вас да ми каже каде можам да го најдам јас тој спреј во Скопје ? пошто и јас се сеќавам татко ми од време на време го прскаше ама и тој самиот сега незнае од каде го купил тој спреј со кој го прскаше xD
Доста го прскаш потенциометарот... замени го. :)

Како што кажаа кај Тефик имаш по нормални цени, не знам каков е твојот потенциометар ама јас од таму земав пар метални двоканални 50К потови за 100ден.
--- надополнето: Nov 21, 2011 3:03 PM ---
Има ли некој начин да се добие 3д звук во игри со Sennheiser HD 555 и Realtek HD ALC889, или мора да земам нова звучна?
Треба да прочиташ по форуми колку снага бара конкретно овој модел.
Инаку онбоард звучните тешко се справуваат и со најнезахтевните слушалки... и vice versa, за позахтевните слушалки не се доволни ни најскапите звучни карти. Во превод, најдобро решение е едно појачалце за слушалки или во спротовно некоја од Xonar картичките познати по јак излезен сигнал.

Толку од мене, ако те заинтересира повеќе ќе мораш да погуглаш малку... (y)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Ги гледав Xonar D1 и DX, и најверојатно една од тие ќе земам, пробав со headphone virtualization во realtek control панелот али не е тоа тоа... Dolby digital live опција има на Asus картициве и многу ја фалат.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
И прекрсти се кога ќе ја чуеш цената!
Не вредат брат проверено!!

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Скапи се многу за тоа што го нудат!
Кај аудиото дизајнот е од второстепено значење,битно е како свират!!

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Еве ти нешто по пристапно за македонски џеб ;)

иначе да,врвот се босе плус bang and olufsen. Али тоа ти е научна фантастика.

А за мене лично како систем FUNKTION ONE - ВРВОТ за звучник!!!
кој знај колку пари се овие научно фантастични звучници :)
а сигурно слаб звук вадат,ги гледав пред некоја година ама не ми текнува шо ватажа беа

јас ако купам некогаш ќе барам како Босе компанион или слично оти битно ми е да мава басот

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
кој знај колку пари се овие научно фантастични звучници :)
а сигурно слаб звук вадат,ги гледав пред некоја година ама не ми текнува шо ватажа беа

јас ако купам некогаш ќе барам како Босе компанион или слично оти битно ми е да мава басот
Значи праев споредба према Босето шо се 400 и кусур еура!!!!

JBL- ов се од 70 до 100$. Не се воопшто научно-фантастични.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Значи праев споредба према Босето шо се 400 и кусур еура!!!!

JBL- ов се од 70 до 100$. Не се воопшто научно-фантастични.
и сигурно се 15-20 вати РМС

тоа научно-фантастични мислев за дизајнот (фаца се)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Каде во Скопје можам да најдам квалитетни слушалки за да ги поврзам на лаптопот, бидејќи звукот што го даваат интегрираните звучници е многу лош.

Препорачајте ми некои слушалки што даваат длабок бас и наведете ги и цените.

Kajgana Shop

На врв Bottom