Нека запамти само ако има вин7, control panel>sound>default playback device Wave Out 2/3 не мастер миксер, пошо има проблеми на вин7.И запамти по дифолт kx наместо зелениот порт за звучници ги мести на црниот, пошо има боље ТХД и остало,а зелениот користи AC'97 chip.Така да тури ги у црното пред да пушташ музикаECS плоча? Задржи ја Creative-от, ја имав баш оваа пред доста години -сигурно е подобра од интегрушата на ЕCS.
Ги препорачувам и овие драјвери: http://kxproject.lugosoft.com/
Проверив, подржан е и SB0100 моделот на SB Live.
Ах бе quadro surround, боље да не си играш.Имам quadro сараунд систем.. 350 w 5 звучника + вуфер...
е сеа.. имам едни стари звучници (2) hi-fi од по 100w .. 4 ома...
како можам 2та звучника да ги ставам да работат заедно со сараундот?
има шанси да изгорам некој излез или билокаков друг проблем?
јас пробав и ги извадив жичките од еден мал звучник од сараундот и ги поврзав со еден од овие големите.. дава добар звук, али сепак страв ми е да не направам некоа беља.. помош од некој? :/
Имаш во секоја продавница за електроника, еве види кај Тефик , тој ти е карши олимписки базен, види и во MTV - Electronics позади универзална, Логинг во Беверли...ај мало мислење за мене имам Aura Evolution VA II и потенциометарот што е за јачината на звукот кога го вртам до четвртина малку од малку грчка, ми рекоа дека требало да го прснам со некој си графитен спреј дека не бил некој си страшен дефект е сега може ли некој од вас да ми каже каде можам да го најдам јас тој спреј во Скопје ? пошто и јас се сеќавам татко ми од време на време го прскаше ама и тој самиот сега незнае од каде го купил тој спреј со кој го прскаше xD
Еве ти нешто по пристапно за македонски џебaudiofil или други фили шо ќе кажите за ова
не дека ќе купам само така си гледав денес и се изнагледав едно шо имаат добар дизајн туку и се квалитетни или има други поквалитетни од овие?
http://itsvet.com/proizvod/bose-companion-5/comp_tehn_speakers/801/967
тука има еден куп марки само на некои нема цени и ги нема на лагер
од овие попознатите и подобрите нема на лагер и нема цени - B&W,JBL Harman Kardon...
Кај го има ова во Македонија да го најдам????Еве ти нешто по пристапно за македонски џеб
иначе да,врвот се босе плус bang and olufsen. Али тоа ти е научна фантастика.
А за мене лично како систем FUNKTION ONE - ВРВОТ за звучник!!!