Elder Scrolls V: Skyrim

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Епа скокни ги.

Или нема слобода да се скокнат?
Има слобода, многу нормално. Не ти доаѓаат со нож под грло да ти речат да се зачлениш. Него веќе кога се ставени како дел од играта, ќе ги играм фала богу.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Пробав во windowed mode, помалку сецка ама пак во двемер руините многу кочи, а резолуцијата ми ја спушти на 800х600. Она време што стои по неколку секунди на отворено можда е за вчитување на дел од мапа и/или текстури. Негде е скроз неигрива (додека да се откочи, некој ме плеснал).
Затоа и се вика игра на иднината. Ти треба хардвер кој просечно ќе го имаме за некоја година

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пробав во windowed mode, помалку сецка ама пак во двемер руините многу кочи, а резолуцијата ми ја спушти на 800х600. Она време што стои по неколку секунди на отворено можда е за вчитување на дел од мапа и/или текстури. Негде е скроз неигрива (додека да се откочи, некој ме плеснал).
Затоа и се вика игра на иднината. Ти треба хардвер кој просечно ќе го имаме за некоја година
Кој просечно ќе го има секој гејмер на запад во иднината.
Во македонија не се инвестира во хардвер се дур машината не цркне скроз.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Човече играва е 3 години назад со времето, што значи НЕ ти треба хардвер кој ќе го имаме за некоја година бидејќи јас, а и многу други со постари конфигурации ја играме без проблем (јас дури и на Ultra).
Ти нешто не правиш ко што треба.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нема шанси, ја на мојава машина стара 4 години (океј 6 гига рам) си ја терам на medium-high на пристојна резолуција. Ја би ти препорачал да не се замараш и купи со xbox, ем за тебе ем за децата :)

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Fuck it, купувам нов компјутер само ради играва.
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:25 PM ---
Нема шанси, ја на мојава машина стара 4 години (океј 6 гига рам) си ја терам на medium-high на пристојна резолуција. Ја би ти препорачал да не се замараш и купи со xbox, ем за тебе ем за децата :)
Многу е боље игри од типот на Elder Scrolls да ги играш на PC, ако за ништо друго бар за тоа што модови моеш да симињаш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Fuck it, купувам нов компјутер само ради играва.
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:25 PM ---

Многу е боље игри од типот на Elder Scrolls да ги играш на PC, ако за ништо друго бар за тоа што модови моеш да симињаш.
Добро Skyrim да, зашо можеш да ја играш. На Oblivion на времето гореа PC-ја од што бараше хардвер јак :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Во кој град се наоѓа Dark brotherhood?

K

Khabs Staadnau

Гостин
Во кој град се наоѓа Dark brotherhood?
Не е во град. Во Windhelm има квест, едно дете ти вика да убиеш една бабетина во Riften. После тоа, кога си во некој град ќе ти се убаци курир и ќе ти дае нивно писмо. После тоа, ко на обливион идеш, спиеш било каде и почиња quest line-от.
--- надополнето: Nov 20, 2011 7:49 PM ---
Квестот се вика Innocence Lost, детето е во така една поголема куќа, проаѓаш низ тоа едно ко тунелче лево кога ќе искочиш од палатата.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Кој е фраер да ја помини без убиства и без смрт?
Не е возможно.Мора да се направат убиства за да се извршат одредени квестови,а main квестовите не се прескокнуваат.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Видете, не мора ништо да се прави во играва (нити во некоја од последните 4-5 игри од Bethesda). Може 300 саати да потрошите на собирање цвеќенца и занимавање со алхемија, или цепење дрва ако сакате :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Видете, не мора ништо да се прави во играва (нити во некоја од последните 4-5 игри од Bethesda). Може 300 саати да потрошите на собирање цвеќенца и занимавање со алхемија, или цепење дрва ако сакате :)
minecraft style

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дојдов во Windhelm,сакам да истражувам друг град,доста ми беше Whiterun.И баш добро се најде кочијаш кој може да ме превезува во други градови.Нормално немам намера да запоставам истражување ама вака си заштедувам време кога ќе завршам со една област па да изгубам време пешачејќи.Се надевам дека тука ќе најдам добра опрема за rogue/archer/assassin.

Добивам баеги поени користејќи мечови и дагери,веќе имам 40 поени за еднорачни мечови а имам вложено само во еден перк.
--- надополнето: Nov 20, 2011 9:42 PM ---
Дојдов во Windhelm,сакам да истражувам друг град,доста ми беше Whiterun.И баш добро се најде кочијаш кој може да ме превезува во други градови.Нормално немам намера да запоставам истражување ама вака си заштедувам време кога ќе завршам со една област па да изгубам време пешачејќи.Се надевам дека тука ќе најдам добра опрема за rogue/archer/assassin.

Добивам баеги поени користејќи мечови и дагери,веќе имам 40 поени за еднорачни мечови а имам вложено само во еден перк.

Kajgana Shop

На врв Bottom