Таксират 13 од 25.11 до 3.12.2011

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Вашиот личен вкус не е мерило за квалитетот на изведувачите што ќе настапат на Таксират.
Да е, затоа што има долгогодишни фанови и подржувачи на таксират кој се изоставени на цедило. Луѓето кој што го правеа таксират тоа што е.
Годинава е само дувло на сељаци...фет џо...ебате идиотизмот. Ако носите рап донесете ги паблик енеми нешто асално а не сељачаана....идиотизам се надевам од догодина ќе им дојде памет.

А боље да не кажувам за недостоатокот на квалитетен рок/метал бенд/ови....факју таксират дај боже само кремци да ви идат и да рикнете!!!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Да е, затоа што има долгогодишни фанови и подржувачи на таксират кој се изоставени на цедило. Луѓето кој што го правеа таксират тоа што е.
Годинава е само дувло на сељаци...фет џо...ебате идиотизмот. Ако носите рап донесете ги паблик енеми нешто асално а не сељачаана....идиотизам се надевам од догодина ќе им дојде памет.

А боље да не кажувам за недостоатокот на квалитетен рок/метал бенд/ови....факју таксират дај боже само кремци да ви идат и да рикнете!!!
Не е мој Таксират пријателе, па да мене ми рикне! За рап изведувач кого ќе донесат не ме занима пошто слабо пратам рап сцена, ама да ми каже некој дека Asian Dub Foundation, Kaiser Chiefs, Clawfinger или Buraka Som Systema не се доволно добра причина да одам на Таксират... не се слагам. Секако тука се и одличните кумановци Т.Б. Трачери.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не е мој Таксират пријателе, па да мене ми рикне! За рап изведувач кого ќе донесат не ме занима пошто слабо пратам рап сцена, ама да ми каже некој дека Asian Dub Foundation, Kaiser Chiefs, Clawfinger или Buraka Som Systema не се доволно добра причина да одам на Таксират... не се слагам. Секако тука се и одличните кумановци Т.Б. Трачери.
Го пцуев онака, не ради тебе.
Инаку се се ова трето и четвртокласни изведувачи така да ќе се стрпам наредна година...

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
2000 ЕВРА за златна вип карта!!! Одамна не сум останал со вилицата на земја ради некоја информација. Толку пари кај нас луѓе за лекување нема(ат) да дадат.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
2000 ЕВРА??? Па тоа се пари и пари за да се дадат за такво нешто..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Да правеше MTV некој фестивал овде и да ставеше 2.000 евра карта ќе разберев...
Ама Таксират? Што е улично познат каков фестивал на хардкорците? Организаторите очекуваат они да најдат 2.000 евра за да ги третираат ко ѕвезди??? :eek:

T

theTinule

Гостин
Никој нема да купи таква шо ви е.
--- надополнето: Nov 16, 2011 5:16 PM ---
Никој нема да купи таква шо ви е.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Планира некој да иде на B Real? Некој поупатен да ми каже дали може да се очекува на сет-листа нешто од Сајпрес, или само негов материјал пичи?

Ако ја има атмосферата препознатлива за концертите на Сајпрес, би идел. :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Еј ај доста. Фет Џо сељак, ти не си. :tapp:

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Што ти се бенефициите со таа прдеж вип карта, ти ги носат дома после настапувачите?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
слушам рап али овој фет џо не му помина времето од толку артисти кај најдоа него да го донесат ваљда најевтино поминале

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Music without borders Day @ offTaksirat

Таксират го најавува отворениот музички хепенинг Music Without Borders Day кој ќе се одржи на 26ти ноември, во рамките на offTaksirat програмата. Концертната програма на овој настан ги вклучува настапите на Нежни Далибор, Канон, Scratch That Drum, Kreepr, Таксират резидент диџеи, како и проекции на музички документарци. Music Without Borders Day ќе се случи во сабота, на новоотворениот паркинг под Железничка Станица од 18:00 часот, а влезот е слободен. Посетителите можат да очекуваат и бесплатен чај, а за настанот ке биде обезбедено и специјално греење.

Нежни Далибор е инди рок состав, дел од новиот музички бран во Србија, кој започна како средношколски бенд во 1995. во Врање. По периодот на промени во составот, во 2005. конечно започнува нивната кариера како трио, а после две години го имаат и своето дискографско деби на компилацијата Јутро че промјенити све, со хит синглот "Značajan dogadjaj". Од тој момент групата бележи значително поголем број на настапи во Србија и регионот. Во 2008 година Нежни Далибор го објавува и својот прв албум Средства и вештинe за издавачката куќа Одличан Хрчак, а минатат година истиот беше реиздаден и поставен за бесплатно интернет превземање под Exit Music етикетата. На Таксират доаѓаат промовирајќи гоНормалан Живот, нивниот нов актуелен албум на кој се наоѓаат 11 нови песни, карактеризирани со приметливо поенергичен стил на Нежни Далибор.

Canon е друштвен колектив, кој како маалски бенд постои од 2000 година. Во 2003. почнува да свири реге музика, а синглот „Излези“ го објавува во 2006, снимен со Нелектронски Гуру од E Go East Records, со кого групата го објавува и првиот албум Глобално Засмејување. Веќе подолго време, реге колективот Canon ги подготвува песните за вториот албум Macedonian Atra Roots, а некои од нив веќе ги презентираат на нивните настапи.

Scratch That Drum е проект соработка на DJ Goce D'Sauce (Raw N Wicked - грамофони) и Александар Ванчовски - Џигер (Screaming For Change/ HIDEOUT - тапани). Хипхоп микс зачинет со инструмент во живо, тапани, кој додава една нова димензија и јачина на целиот сет.

Алек Ангелов е шестнаесетгодишно момче од Скопје кое навидум изгледа сосема обично, но под тоа „обично“ се крие неговото мрачно алтер-его Kreepr. Најновото дабстеп изненадување доаѓа од DJ кујната на Kreepr. На Music without borders од Kreepr очекувате агресија, еуфорија, шутки и солзи.

FB event

Kajgana Shop

На врв Bottom