A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па пише ти на твојот линк што го постави....
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps; кај WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps.
Не го приметив, ама би одговарало зашто е 95% за работа (мејлови и скајп).

Повеќе ми врши работа овој новиот што е 999 ден. ама немам телефонска линија.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Не го приметив, ама би одговарало зашто е 95% за работа (мејлови и скајп).

Повеќе ми врши работа овој новиот што е 999 ден. ама немам телефонска линија.
Јас го користам овој WADSL брзината е лоша,инаку е стабилен за таа намена што си ја посочил ке ти врши работа,а за симнување на филмови и остали работи ке мора малце повеке време да чекаш....:)
При крај ми е договорот и сум во план и јас за тој пакет од 999 али ке мора да видам што и како со телефонската линија....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Јас го користам овој WADSL брзината е лоша,инаку е стабилен за таа намена што си ја посочил ке ти врши работа,а за симнување на филмови и остали работи ке мора малце повеке време да чекаш....:)
При крај ми е договорот и сум во план и јас за тој пакет од 999 али ке мора да видам што и како со телефонската линија....
Чим си на WADSL сврти им на 181 и прашај ги за линија чим си постоен корисник уште повеќе.Сигурно нема да те откачат зашо си веќе постоен корисник не се луди да губат корисници

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
А бе нема телетекст на Бум? Има некој слушнато дали е во план да се воведе?
П.С. Незнам зошто телетексот би бил проблем!?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Нема. :D
Од кога имаат план тие, уште кога влегоа на пазарот..

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Нема. :D
Од кога имаат план тие, уште кога влегоа на пазарот..
ее уште во првите нивни флаери имаше објаснување што е ХД, и дека ке има такви канали, поминаа 2 години сеуште ништо од тоа, исто така и со телетексот, и дека ке има повеке од 40 канали

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
А да не знаеш случајно дали интернетот ти е во прекин во тој период?

П.С. Конкуренцијата е најдобра работа после тркалото :)
Денес бев во салонот на ONE/Germanos ..прашав за тоа дали телефонот/интернетот ќе е во прекин тие неколку денови.. и вработената ми рече дека само додека работат на префрлување на бројот(на линијата) ќе се има мал прекин, е сеа колку е тој прекин не ми кажа.
Иначе промената на бројот т.е миграцијата од една фирма кон уан трае 10 работни дена, или околу 2 недели ..

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
за кој канал ти треба телетекст? ако е за хрватскиот нати линк http://teletekst.hrt.hr/?str=100-01
и да не се замараш со телетекст на ТВ па да чекаш дури да врти, a ако е за друг канал тогаш не знам

инаку шо ти прај конкуренцијата
браво за близу

не помина шо се вели зборот ни ден и оп ван овај уан одма со "неограничен" (т.е 400 гб со никаква и како dial up брзина од 6 мбит) па како неогранилен да е со таква брзина
јас на телекабел со 5-6 мбпс за 1 месец потрошив 400 гб вкупно ама со мнооооогу мака

ај да ве видам ако ви стиска понудете ФЛЕТ и со 30-40 мбпс а не со 6 мбпс:mad:

битно се будат конкурентите колку толку ама кога газот им е под кирија и не можат да добијат поголема брзина поради телекомот вака ќе не заебаваат а барем нема сега да му ја мислите вие кој сте на Оне

значи заклучок - добра понуда (ама не одлична) на Оне иако јас кај овие НИКОГАШ НЕ СУМ БИЛ И НЕМА ДА БИДАМ КОРИСНИК на интернет фиксна и ТВ услуги оти мил ми е животот
*ова за мобилната не важи (на припејд сум)

на ред е телекабел само греој се тие па можно е дури од декември да понудат ФЛЕТ (читај барем 300-400 гб да даваат за 500 ден ако е сеуште со 8 мбпс брзина) а можи и потаму негде од 2012 г да нудат и тие "ФЛЕТ".....
оти сега не знаат кај се (можен е и банкрот или продажба)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Денес бев во салонот на ONE/Germanos ..прашав за тоа дали телефонот/интернетот ќе е во прекин тие неколку денови.. и вработената ми рече дека само додека работат на префрлување на бројот(на линијата) ќе се има мал прекин, е сеа колку е тој прекин не ми кажа.
Иначе промената на бројот т.е миграцијата од една фирма кон уан трае 10 работни дена, или околу 2 недели ..
А пример доколку склучам договор со телеком за фиксна линија и после неколку дена сакам да се префрлам кај Оне ке може ли тоа или...?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
А пример доколку склучам договор со телеком за фиксна линија и после неколку дена сакам да се префрлам кај Оне ке може ли тоа или...?
Ќе си плаќаш пенали, бидејќи сеа договор се склучува на 2 години, а ти сакаш одма после тоа да го прекинеш договорот.. лоша варијанта ти е таа.
Фиксна линија немаш ли ти?
Оди прашај во УАН дека го сакаш овој пакет и дека немаш никаква фиксна линија, па тие ќе ти го дадат одговорот..

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Ќе си плаќаш пенали, бидејќи сеа договор се склучува на 2 години, а ти сакаш одма после тоа да го прекинеш договорот.. лоша варијанта ти е таа.
Фиксна линија немаш ли ти?
Оди прашај во УАН дека го сакаш овој пакет и дека немаш никаква фиксна линија, па тие ќе ти го дадат одговорот..
Немам фиксна линија исклучена ми е пред едно 8 год....
Читам на страната на Оне дека е бесплатно префрлувањето на број од еден оператор на друг...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Немам фиксна линија исклучена ми е пред едно 8 год....
Читам на страната на Оне дека е бесплатно префрлувањето на број од еден оператор на друг...
Па за мигрирање од T-Home во ONE треба да ги однесиш последните две сметки платени, и после нивна работа е миграцијата ништо нема потреба од плаќање.. зборам за ОNE, тие ќе го завршат целиот процес.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Се јавив денес пак,и миграцијата е исто како што си била и претходните пати (на пр.јас од соло3 на дуоЕкстрим се ти е бесплатно и најверојатно трае околу 10 дена(моја проценка,за ова не прашав :tapp:) мада знаат и да подзаебат работа околу ова) :) Најверојатно утре или задутре ке одам да прашам и мигрирам па ке ви кажам што како.

Kajgana Shop

На врв Bottom