http://www.one.com.mk/default.aspx?SectionID=920&pos=2Мене пакетот до 400 гига ми е доволен. Пример Rage играта (18 Gb) десет такви да симнам месецов се 200 и нешто гига. Едино ако симнуваш блуреј цели дискови...тоа е друго.
Кои се овие Blizoo?
Blizoo e vo sopstvenost na svedski investiciski fond i iden sopstvenik na denesniot Cabletel:
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&eventId=82736
Ова малку не ми одговара. досега даваа бесплатни за сите фиксни мрежи.
Треба да се види колку е разлика фиксен импулс према другите мрежи од овој пакет во однос на другите тарифни модели. Да не излезе дека од овој пакет кон т-мобиле или космофон има некоја ненормална цена по импулс...додуша не ни знам колку ми е импулс на екстрим.
Тогаш Близу е далеку за мене Мислам дека овие ги нема во БутелИ мене 6 мега битен и 400 гига ми се доволни. Сега сум 512 неограницен (повеќе од 100 гига неможам да поминам )
Телефонот не ме интереисра како ќе го стават и така ќе остане.
--- надополнето: Nov 11, 2011 2:43 PM ---
A blizoo
http://www.it.com.mk/cabletel-se-rebrendirashe-stana-blizoo/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Се јавив и рекоа дека е нов пакетот дека денес го поставиле на страната(јас на среќа ја упалив после 100 години) и дека од понеделник ке има основни информации.Ке треба да се јавеме на 181 да питаме шо како,јас имам фикс,нет,тв ама нет ми е со таа антената и ми е катастрофа за тоа сеа кое ке заврше договорот ке идам ке уклучам телефонска линија од телеком за да можам по брз нет да користам....
Мислам дека најмногу трае 15 дена..Јас сум на интернетот кај нив од 40 гига. Можам да се префрлам на ова 3 во 1 за 1000 ден?
И уште нешто да прашам, колку време трае промена на телефонската линија (пошто сега ми е од телеком) и дали во меѓувреме ќе можам да си го користам интернетот или ќе ми биде во прекин?
А да не знаеш случајно дали интернетот ти е во прекин во тој период?Колку е добро кога се има конкуренција..
Јас од нив користам само интернет (40 гб), значи ќе можам да мигрирам во Тотал пакетот?
--- надополнето: Nov 11, 2011 3:12 PM ---
Мислам дека најмногу трае 15 дена..
Исто и јас имам од телеком телефонска линија, па во неколку наврати сум ги прашал за промена на операторот, така ми кажаа.
Не би требало да ти биди во прекин, јас имав една миграција до сеа т.е веќе две од 10 на 20 и од 20 на 40 гб, и никогаш интернетот не бил во прекин, е сеа плус што телефонската линија ќе се менува, тоа не би знаел, ама не би требало да има никаков прекин, од УАН само ти ги префрлаат тие додатни гб ..(неограничен интернет ко што гледам) ..и си останува истото.А да не знаеш случајно дали интернетот ти е во прекин во тој период?
П.С. Конкуренцијата е најдобра работа после тркалото
Да, за миграциите на интернет знам... но незнам за кога менуваш телефонски оператор (од Телеком на Оне) дали ќе биде интернетот во прекин - пошто нели оди преку телефон.Не би требало да ти биди во прекин, јас имав една миграција до сеа т.е веќе две од 10 на 20 и од 20 на 40 гб, и никогаш интернетот не бил во прекин, е сеа плус што телефонската линија ќе се менува, тоа не би знаел, ама не би требало да има никаков прекин, од УАН само ти ги префрлаат тие додатни гб ..(неограничен интернет ко што гледам) ..и си останува истото.
Абе види, нема шанса само 999 денари да се плаќа, секој разговор на телефон надвор од мрежата на УАН ќе ти се наплаќа, рачунај околу 1200денари ќе ти иди сметка најмалце.. знаат тие да си напраат план, паметни се. А народот а види малце намалени цени и „добри“ пакети, трчи одма да се приклучи на нив.Да, за миграциите на интернет знам... но незнам за кога менуваш телефонски оператор (од Телеком на Оне) дали ќе биде интернетот во прекин - пошто нели оди преку телефон.
Добра е понудава, ако нема некој дополнителни заврзлами и глупости.
И уште нешто да си прашам, можда е мал оф топик, ама дали на секој дополнителен дигитален приемник (ако сакам да поврзам повеќе телевизори) треба собна антена?
Јасно ми е, само што јас и така сега плаќам 600 денара за 40 ГБ, сега ќе плаќам 1000-1200 за 400 гига, плус каков таков Бум тв пакет, плус телефонска линија која не ја користам и така а ми стига 400 денари од телеком секој месец.Абе види, нема шанса само 999 денари да се плаќа, секој разговор на телефон надвор од мрежата на УАН ќе ти се наплаќа, рачунај околу 1200денари ќе ти иди сметка најмалце.. знаат тие да си напраат план, паметни се. А народот а види малце намалени цени и „добри“ пакети, трчи одма да се приклучи на нив.
Иначе за секој бум тв приемник ти треба антена.. без разлика дали е еден или повеќе.
SIROMAV VO PAMET SIROMAV VO GJEP!A bidejki mnogu luge se so supliva glava normalno deka i djebot ke im bide postojano prazen.Абе види, нема шанса само 999 денари да се плаќа, секој разговор на телефон надвор од мрежата на УАН ќе ти се наплаќа, рачунај околу 1200денари ќе ти иди сметка најмалце.. знаат тие да си напраат план, паметни се. А народот а види малце намалени цени и „добри“ пакети, трчи одма да се приклучи на нив.
Иначе за секој бум тв приемник ти треба антена.. без разлика дали е еден или повеќе.