Ke se javis na eden od telefonite za tehnicka podrska i ke ti kazat koj paket za koj reon e dostapen odnosno dali ima tenicka moznost.*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.
пишува на пакетите нет/тв/фиксен,што значи ова,кои се овие реони ?
Тешко дека не им е приоритет, туку не сакаат. И конкуренцијата си има свои меѓудоговори, немојте да мислите дека не. Договор беше меѓу Кејблтел и Телекабел едните да стават Спорт Клуб другите да не стават за на Кејблтел да не испадне жива душа да нема, милион посто сум сигурна дека ова беше вака. Истото е со мобилните оператори, си имаат меѓудоговори за тарифите, мислите не може ВИП или било кој утре да испадне со цени три пати помали од другите оператори? Знам како идат тие работи, тетка ми на времето на Мобимак беше во директорскиот борд.Значи чим можат.Сеа док апгрејдуваат, док све ребрендираат, док не го воведат тој 150мб интернет, нема да има спортклуб.Не им е нив приоритет еден канал.Си знаат дека луѓето зимаат од нив само за нет и затоа на нетот се концентрираат.Најефтин и најбрз е.
Освен ако не планираш да држиш сервер(и) стварно нема потреба од интернет поголем од 10 Mbps. Многу побитно е да е неограничен, а тоа кејблтел ни го овозможи летово.Само не знам што ви смета што се буниме за каналите, сигурно нема да ќутиме. Вас да ви ветеа еве таков 150мб интернет и еве премотај од денешен ден 2 години мислиш ќе ќутевте? Исто како овие што се на Телекабел уште што се бунат за доксис 3.0 ако добро знам.
Каде реков дека ми треба/ни треба 150мб интернет?Јас убаво си кажав НИВ им е приоритет ова да го стават пошто ова највеќе го рекламираат, за другото друг пат ќе му ја мислат.Тешко дека не им е приоритет, туку не сакаат. И конкуренцијата си има свои меѓудоговори, немојте да мислите дека не. Договор беше меѓу Кејблтел и Телекабел едните да стават Спорт Клуб другите да не стават за на Кејблтел да не испадне жива душа да нема, милион посто сум сигурна дека ова беше вака. Истото е со мобилните оператори, си имаат меѓудоговори за тарифите, мислите не може ВИП или било кој утре да испадне со цени три пати помали од другите оператори? Знам како идат тие работи, тетка ми на времето на Мобимак беше во директорскиот борд.
Само не знам што ви смета што се буниме за каналите, сигурно нема да ќутиме. Вас да ви ветеа еве таков 150мб интернет и еве премотај од денешен ден 2 години мислиш ќе ќутевте? Исто како овие што се на Телекабел уште што се бунат за доксис 3.0 ако добро знам.
Остај то шо пишува..Секој за себе, мене не ми се доволно 10 мегабити, не сакам да чекам 20 мин филм, кога може и за 5
интересно е во пакетов што го нудат
НЕТ 50 Mbpsнад 5 мегабајти во секунда ќе симнува, а ќе качува со 100 килобајти wtf
- Максимална брзина на симнување до 50 Мbps
- Максимална брзина на прикачување до 1 Мbps
Секој за себе, мене не ми се доволно 10 мегабити, не сакам да чекам 20 мин филм, кога може и за 5
интересно е во пакетов што го нудат
НЕТ 50 Mbpsнад 5 мегабајти во секунда ќе симнува, а ќе качува со 100 килобајти wtf
- Максимална брзина на симнување до 50 Мbps
- Максимална брзина на прикачување до 1 Мbps
Де, де полека, многу убаво знам колку оди во пракса, но не е поентата тоа, не е исто во договор да ти стои таа брзина и вака да се добие бонус, односно потпишано на помалце а да ти дадат повеќе, утре ете бидне те скинат на 100 килобајти па оди пожали се , ќе речеш ама јас имав едно време и 80 мегабити....
Коа незнаеш колку иде ќути си.
Да бараш правда у неправда не бива, имаш право, но сите да бидеме искрени ГЛЕДАМЕ за што помалце пари да добиеме ШТО повеќе.Де, де полека, многу убаво знам колку оди во пракса, но не е поентата тоа, не е исто во договор да ти стои таа брзина и вака да се добие бонус, односно потпишано на помалце а да ти дадат повеќе, утре ете бидне те скинат на 100 килобајти па оди пожали се , ќе речеш ама јас имав едно време и 80 мегабити....
Аха добар си, прашај го Psyside.... он коа ќе посака да гледа филм, сака за 5 минути да го симне во 720p! или евентуално за 10 минути 1080pОсвен ако не планираш да држиш сервер(и) стварно нема потреба од интернет поголем од 10 Mbps.
Е добро де, ќе го стави на download, ќе почека 1 саат (за тоа време нека седи на форум или нека игра нешто), ќе му се симне и ќе го гледа.Аха добар си, прашај го Psyside.... он коа ќе посака да гледа филм, сака за 5 минути да го симне во 720p! или евентуално за 10 минути 1080p