A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

пишува на пакетите нет/тв/фиксен,што значи ова,кои се овие реони ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.932
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

пишува на пакетите нет/тв/фиксен,што значи ова,кои се овие реони ?
Ke se javis na eden od telefonite za tehnicka podrska i ke ti kazat koj paket za koj reon e dostapen odnosno dali ima tenicka moznost.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи чим можат.Сеа док апгрејдуваат, док све ребрендираат, док не го воведат тој 150мб интернет, нема да има спортклуб.Не им е нив приоритет еден канал.Си знаат дека луѓето зимаат од нив само за нет и затоа на нетот се концентрираат.Најефтин и најбрз е.
Тешко дека не им е приоритет, туку не сакаат. И конкуренцијата си има свои меѓудоговори, немојте да мислите дека не. Договор беше меѓу Кејблтел и Телекабел едните да стават Спорт Клуб другите да не стават за на Кејблтел да не испадне жива душа да нема, милион посто сум сигурна дека ова беше вака. Истото е со мобилните оператори, си имаат меѓудоговори за тарифите, мислите не може ВИП или било кој утре да испадне со цени три пати помали од другите оператори? :) Знам како идат тие работи, тетка ми на времето на Мобимак беше во директорскиот борд.

Само не знам што ви смета што се буниме за каналите, сигурно нема да ќутиме. Вас да ви ветеа еве таков 150мб интернет и еве премотај од денешен ден 2 години мислиш ќе ќутевте? Исто како овие што се на Телекабел уште што се бунат за доксис 3.0 ако добро знам.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Само не знам што ви смета што се буниме за каналите, сигурно нема да ќутиме. Вас да ви ветеа еве таков 150мб интернет и еве премотај од денешен ден 2 години мислиш ќе ќутевте? Исто како овие што се на Телекабел уште што се бунат за доксис 3.0 ако добро знам.
Освен ако не планираш да држиш сервер(и) стварно нема потреба од интернет поголем од 10 Mbps. Многу побитно е да е неограничен, а тоа кејблтел ни го овозможи летово.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Тешко дека не им е приоритет, туку не сакаат. И конкуренцијата си има свои меѓудоговори, немојте да мислите дека не. Договор беше меѓу Кејблтел и Телекабел едните да стават Спорт Клуб другите да не стават за на Кејблтел да не испадне жива душа да нема, милион посто сум сигурна дека ова беше вака. Истото е со мобилните оператори, си имаат меѓудоговори за тарифите, мислите не може ВИП или било кој утре да испадне со цени три пати помали од другите оператори? :) Знам како идат тие работи, тетка ми на времето на Мобимак беше во директорскиот борд.

Каде реков дека ми треба/ни треба 150мб интернет?Јас убаво си кажав НИВ им е приоритет ова да го стават пошто ова највеќе го рекламираат, за другото друг пат ќе му ја мислат.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Секој за себе, мене не ми се доволно 10 мегабити, не сакам да чекам 20 мин филм, кога може и за 5

интересно е во пакетов што го нудат
НЕТ 50 Mbps
  • Максимална брзина на симнување до 50 Мbps
  • Максимална брзина на прикачување до 1 Мbps
над 5 мегабајти во секунда ќе симнува, а ќе качува со 100 килобајти wtf :tapp:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Секој за себе, мене не ми се доволно 10 мегабити, не сакам да чекам 20 мин филм, кога може и за 5

НЕТ 50 Mbps
Остај то шо пишува..
И за кај мене треба 1мбпс да качува ама качува со 10мбпс..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

НЕТ 50 Mbps

Коа незнаеш колку иде ќути си.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Коа незнаеш колку иде ќути си.
Де, де полека, многу убаво знам колку оди во пракса, но не е поентата тоа, не е исто во договор да ти стои таа брзина и вака да се добие бонус, односно потпишано на помалце а да ти дадат повеќе, утре ете бидне те скинат на 100 килобајти па оди пожали се , ќе речеш ама јас имав едно време и 80 мегабити....

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Де, де полека, многу убаво знам колку оди во пракса, но не е поентата тоа, не е исто во договор да ти стои таа брзина и вака да се добие бонус, односно потпишано на помалце а да ти дадат повеќе, утре ете бидне те скинат на 100 килобајти па оди пожали се , ќе речеш ама јас имав едно време и 80 мегабити....
Да бараш правда у неправда не бива, имаш право, но сите да бидеме искрени ГЛЕДАМЕ за што помалце пари да добиеме ШТО повеќе.
Искрено, ја за 600 денари неможам повеќе и да БАРАМ...Ма да има некои луѓе нели, кои што необјективно размислуваат..

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Не разбрав за покриеност дали ова користи иста технологија како кабелскава телевизија/интернет значи веројатно сево ова нема да биде достапно за приградски населби?

Член од
22 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
Decki, mene najvise me raduva sto konecno nekoj se trudi da promeni raboti vo odnos na telekomunikacii.
Dosta bese izgor ceni za nesto sto ne ni dobivame. I fala bogu HD, sto ne e RTL ili Kanal 5 il Alfa. ..
Just sayin'....
--- надополнето: Nov 14, 2011 8:40 AM ---
Ou da, i dobredojdov:)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Освен ако не планираш да држиш сервер(и) стварно нема потреба од интернет поголем од 10 Mbps.
Аха добар си, прашај го Psyside.... он коа ќе посака да гледа филм, сака за 5 минути да го симне во 720p! или евентуално за 10 минути 1080p :D

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Аха добар си, прашај го Psyside.... он коа ќе посака да гледа филм, сака за 5 минути да го симне во 720p! или евентуално за 10 минути 1080p :D
Е добро де, ќе го стави на download, ќе почека 1 саат (за тоа време нека седи на форум или нека игра нешто), ќе му се симне и ќе го гледа.

Kajgana Shop

На врв Bottom