Elder Scrolls V: Skyrim

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Џабе и е на BF3 графиката и оптимизираноста кога сингл плеер кампањата е кратка и очајна. Овде три саата потрошив во првото селце изигравајќи селанец, се гледа одма добриот стар Elder Scrolls со огромен свет исполнет со Lore и интересни ликови.
Офтипик, али BF3 (всушност цела BF франшиза) сјае во мултиплеер, и ќе поминеш мнооогу повеќе време на мултиплеер отколку на синглплеер :)

Иначе за играва тек на крај на месец ќе ја симнам па ќе споделам импресии :( Кој ќе чека...

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Го симнав BlackBox рипот, ми фалат звучни ефекти и некои ефекти на спеловите. Дали некој ја има симнато целосната верзија, дали има такви проблеми и со неа? Ако не да ја симнам таа ако е до BlackBox . Имаше некаков Black Box фикс како демек, тој го инсталирав, драјвери, менував херцажа веќе не знам што да правам ќе полудам.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Фала али више се снајдов после 15 минути вртење камења хах
Сега седнав малце да поиграм и малце потака од тоа има една врата каде што треба пак некоја комбинајција да се направи. Кај што се покажува костурска рака.... Која е комбинацијата тука :)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Сега седнав малце да поиграм и малце потака од тоа има една врата каде што треба пак некоја комбинајција да се направи. Кај што се покажува костурска рака.... Која е комбинацијата тука :)
Ја имаш комбинацијата на golden claw одоздола. И така намести ги на вратата на круговите и ќе си ја отвориш :) Немаш проблеми со звукот?

M

marko 1996

Гостин
Најверојатно имаш слаб хард диск чим ти укочува на неколку минути, најверојатно за да лоадира текстурите (претпоставувам тоа ти прави).
А исто така можеш да пробаш и да го исклучиш auto-savе-от. Во options -> gameplay мислам дека беше негде најдоле.

Btw пиши што конфиг имаш?
--- надополнето: Nov 11, 2011 6:27 PM ---

Update:

This is some serious shit :eek:
Кофигурација шит
3 ram
Ati radeon 1650x series мислам вака е
Дуал кор 2.0 мислам
Друго незнам :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Concurrent Steam Users: 4,131,422

Ова изгледа e апсолутен рекорд до сега заради Skyrim, a? :)

*се враќа во игра*

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Уште се мислам дали да трошам гб на играва... незнам дали ке се игра на core 2 duo 2.66, 3gb ram 9500gt 512мб.
Батлфиелд3 ни на лоу не се играше (7-8 фпс) , а MW3 ја играм на хај со 60 фпс.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ај онака да пишам некој збор пред легнување.
Ја поиграв неколку саати и се разочарав.
1. Играта е тежок console port. (n) Веќе спомнаа неколку луѓе - UI-то е катастрофа.
2. Графиката SUCKS! Малце е тешко за верување дека игра во 2011та ќе има толку лоша графика. Што е уште пострашно, на моменти Oblivion која е 5 години стара делува ко да има боље графика од Skyrim. Исто така, The Witcher 2 на Low изгледа поубаво од Skyrim на Ultra. :tapp:
- btw текстурите на играва на low се ко некој да се исповраќал низ цела мапа и врз сите објекти.
3. Усложнет е целиот систем на бирање оружја, магии и напивки...
4. Не делува мазно.
5. Звукот е многу лош.

Bethesda - фаќај се за работа. Имаш бајаги за исправување. Сите мислеа играва со сигурност ќе биде GOTY, ама сега-засега не делува ни најмалце на тоа. Јас сепак си стојам на изборот дека Portal 2 и повеќе од заслужено ќе ја земе таа награда.
Дали ти воопшто ја имаш играно Обливион?
Ти делува дека Обливион има подобра графика од Скајрим? :pos:
UI-то катастрофа? Да си ја играл Обливион ќе знаеше дека tab-ception UI-то (таб во таб во таб) на Обливион беше десет пати полошо од сегашново на Скајрим.
Не ти делува мазно? Стај си појше лубрикант.
Звукот лош? :pos::pos::pos:
Играва го има дефинитивно најдоброто аудио.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Дали ти воопшто ја имаш играно Обливион?
Ти делува дека Обливион има подобра графика од Скајрим? :pos:
UI-то катастрофа? Да си ја играл Обливион ќе знаеше дека tab-ception UI-то (таб во таб во таб) на Обливион беше десет пати полошо од сегашново на Скајрим.
Не ти делува мазно? Стај си појше лубрикант.
Звукот лош? :pos::pos::pos:
Играва го има дефинитивно најдоброто аудио.
Знам дека си хејтер и саркастичен за многу работи, али сепак ќе ти реплицирам.

Да, ја имам играно Oblivion. ПРЕМНОГУ!!! На стариот компјутер имав некои добри 100тина саати гејмплеј. И тоа рачунај дека играта имаше голем недостаток со тоа што послем неколку саати играње се успоруваше целокупното движење и лоадирање, а башка мене ми беше слаб компјутерот, па некогаш чекав и по 15 минути за да ми лоадира одреден град. Па удри му математика колку повеќе време сум поминал на неа.
Кога земав нов компјутер решив пак да ја изиграм, овојпат сосем експанзиите и DLC-ата, па за околу 50 саати ги поминав сите можни мисии (пошто све ми беше веќе познато).

Oblivion излезе во 2006та и беше хорор филм за тогашните графички. Ретко се наоѓаше компјутер што може да ја игра со све на very high без да сецка. Играта беше ultimate benchmark test. Требаше да поминат 3 години за просечен гејмерски компјутер да може да ја игра на very high. Значи сепак имало нешто во играта што барала толку јак компјутер.
А што е муабетот со Skyrim? Секој компјутер понов од 2008ма може да ја игра. Заклучок? Oblivion е 3 години пред времето, Skyrim е 3 години после времето.

Барем Oblivion беше правена со рс гејмерите на ум, и све функционираше со маус. Секој што знае да ракува со маус многу побрзо се снаоѓаше отколку овдека.

very funny. -.-

Звукот е мање-више ист од Oblivion. Веќе кажав неколку пати - играта е од 2006та. Редно е да видиме некоја промена. И не зборам за аудио од типот на саундтракот (сите знаеме дека тоа е маестрално), туку за сите останати звуци во играва. Едноставно - не се доволно добри. Знам дека Battlefield многу ми ја дигна границата кога е во прашање звукот и звучните ефекти, али сепак може и во вакви игри да се подобрат.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Знам дека си хејтер и саркастичен за многу работи, али сепак ќе ти реплицирам.

Да, ја имам играно Oblivion. ПРЕМНОГУ!!! На стариот компјутер имав некои добри 100тина саати гејмплеј. И тоа рачунај дека играта имаше голем недостаток со тоа што послем неколку саати играње се успоруваше целокупното движење и лоадирање, а башка мене ми беше слаб компјутерот, па некогаш чекав и по 15 минути за да ми лоадира одреден град. Па удри му математика колку повеќе време сум поминал на неа.
Кога земав нов компјутер решив пак да ја изиграм, овојпат сосем експанзиите и DLC-ата, па за околу 50 саати ги поминав сите можни мисии (пошто све ми беше веќе познато).

Oblivion излезе во 2006та и беше хорор филм за тогашните графички. Ретко се наоѓаше компјутер што може да ја игра со све на very high без да сецка. Играта беше ultimate benchmark test. Требаше да поминат 3 години за просечен гејмерски компјутер да може да ја игра на very high. Значи сепак имало нешто во играта што барала толку јак компјутер.
А што е муабетот со Skyrim? Секој компјутер понов од 2008ма може да ја игра. Заклучок? Oblivion е 3 години пред времето, Skyrim е 3 години после времето.

Барем Oblivion беше правена со рс гејмерите на ум, и све функционираше со маус. Секој што знае да ракува со маус многу побрзо се снаоѓаше отколку овдека.

very funny. -.-

Звукот е мање-више ист од Oblivion. Веќе кажав неколку пати - играта е од 2006та. Редно е да видиме некоја промена. И не зборам за аудио од типот на саундтракот (сите знаеме дека тоа е маестрално), туку за сите останати звуци во играва. Едноставно - не се доволно добри. Знам дека Battlefield многу ми ја дигна границата кога е во прашање звукот и звучните ефекти, али сепак може и во вакви игри да се подобрат.
Па ти како поискусен гејмер би требало да знаеш што точно го спречува и забавува развојот на ПЦ игрите, а тоа се конзолите.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Па ти како поискусен гејмер би требало да знаеш што точно го спречува и забавува развојот на ПЦ игрите, а тоа се конзолите.
Па знам, затоа и толку ги хејтам компаниите што се' повеќе се фокусираат на правење игри за конзола, а ги игнорираат рс гејмерите.

Kajgana Shop

На врв Bottom