- Член од
- 8 октомври 2009
- Мислења
- 821
- Поени од реакции
- 301
Па никој не може да ти гарантира каква ќе биде риболовната сезона.Еднаш веке бев во УСА преку коузон во NY и не сум задоволен од услугата на агенција...затоа сеа барам мислење за Аљаска и преку која агенција е најубаво да се иде затоа што сум спремен на тој ризик и предизвик.Имам правено муабет со студенти што биле и се презадоволни,направиле над 10.000$ иако им било мн тешко.....додека има и незадоволни студенти кои се вратиле без пари ради лошата риболовна сезона во тој крај на Аљаска...токму поради тоа сакам да се информирам во кој крај на аљаска и преку која агенција е најубаво да се отиде.Благодарам однапред
А за тоа дека можеш да заработиш преку 10000, малку тешко - скоро невозможно.
За агенција пробај преку Викинг. Имаа лани за Аљаска колку што паметам.
Имам другар што беше во тој крај и ми рече дека добро поминал. Не прашував колку заработил и не ме интересираше.Мислам дека предходно имав прочитано дека сте работеле во Cape Cod. Има повеќе понуди за работа за во Ocean Edge. Ако можиш да ми кажиш твое лично искуство во врска со работа, финансиски како си изджувала и од прилика како се движат цените таму.
Јас не бев таму, бев во Њујорк (во градот) и не работев баш .. барем не онаква работа како што нудат агенцииве. Заминав преку Зип, ама бев во Њујорк за шетање а не за работа.