Koментари за контрацепција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А како тоа андол или Ц витамин делуваат ко контрацепција?:nesvest:
Мислам објасни подобро зошто е така и како е тоа докажано. Пошо да не биде ова да е текст од рубрика верувале или не, па да се чудат некои девојки кога со ваква "метода" останале трудни.

Ацетилсалицилната киселина ги уништува сперматозоидите уште пред да навлезат во вагината.
По ефикасна и по научно докажана метода од оваа нема, само штета што не се применува толку често.

Ацетилсалицилната киселина ги уништува сперматозоидите уште пред да навлезат во вагината.
По ефикасна и по научно докажана метода од оваа нема, само штета што не се применува толку често.
Ок штом е така. За ова првпат слушам. Али колку време дејствува ацетисалната киселина? Мислам со пилули и кондом знаеш до кога си заштитен од несакана бременост. А како можеш да знаш до кога ацетисалната киселина убива сперматозоиди?
И членот шо претходно го цитирав рече кафетин. Ако е така онда и морфиум или кафе(пошо има кофеин, како и кафетинот) се контрацепција.

Можеби не сте знаеле, но еве сега ќе научите, како многу ефикасно средство (апче) за контрацепција е АНДОЛ !
Да, добро сте прочитале, имено земете (девојки) едно апче Андол и црвсто стиснете го со колениците... се додека андолот е меѓу колената... безбедни сте... тој делува...

ПС
Ако сте алергични на Андол, може како замена да се употреби витамин Ц.... Кафетин....

Sto zboris covece, nemoj da lazes narod po forumov, moze nekoja devojka ke poveruva, pa ke ostane bremena blagodarenie na tebe.
Znaci, kako prvo i prvo ANDOLOT spagja vo grupata ANTIBIOTICI (lekovi protiv bolka) sto nema ama bas nikakva vrska so kontracepcija.Isto i KAFETIOT. A da ne zboram za toa kolku samo se iznasmeav koga procitav deka VITAMIN deluva kontraceptivno.
Mnogu me interesira da ne znaes mozebi i na koj nacin deluvaat ovie nekolku medikamenti koi i gi nabrojal.
Patem, apcinjata za kontacepcija sodrzat zenski hormoni (koi vo nikoj slucaj ne se naogaat vo lekovite koi ti gi nabroja). Tie zenski hormoni onevozmozuvaat da se sozdavaat jajce kletki (zenski polovi kletki) i na toj nacin i da navlezat spermatozoidi vo jajnicite ili jajcevodite na zenata nema da imaat sto da oplodat. Toa e oralna kontacepcija i so nea ima 100% zastita, no samo od bremenost, a ne i od seksualno prenoslivi bolesti (od niv stitat samo kondomite).
Tie apcinja se pijat 21 den, pa se pauzira 7 dena za vreme na koi treba da se javi krvarenje i otkako ke se javi se prodolzuva so druga doza odprviot den od pocetokot na krvarenjeto. Znaci za da deluva kontraceptivot mora da se ispie cela doza, a vonikoj slucaj ne edno apce i toa pa tie tvoite nabrojanite.:pos2: :pos2: :pos2:
Moze malce poveke napisav otkolku sto trebase ama mnogu se zadlabociv, zasto gledam deka postojat luge na koi nekoi raboti ne im se jasni.No, ova neka bide molba do site,barem za vaka seriozni temi, ne postirajte se sto ke slusnete bez da znaete dali e toa navistina taka.
Posledicite moze da gi trpi nekoj sosema drug.

Sto zboris covece, nemoj da lazes narod po forumov, moze nekoja devojka ke poveruva, pa ke ostane bremena blagodarenie na tebe.
Znaci, kako prvo i prvo ANDOLOT spagja vo grupata ANTIBIOTICI (lekovi protiv bolka) sto nema ama bas nikakva vrska so kontracepcija.Isto i KAFETIOT. A da ne zboram za toa kolku samo se iznasmeav koga procitav deka VITAMIN deluva kontraceptivno.
Mnogu me interesira da ne znaes mozebi i na koj nacin deluvaat ovie nekolku medikamenti koi i gi nabrojal.
Patem, apcinjata za kontacepcija sodrzat zenski hormoni (koi vo nikoj slucaj ne se naogaat vo lekovite koi ti gi nabroja). Tie zenski hormoni onevozmozuvaat da se sozdavaat jajce kletki (zenski polovi kletki) i na toj nacin i da navlezat spermatozoidi vo jajnicite ili jajcevodite na zenata nema da imaat sto da oplodat. Toa e oralna kontacepcija i so nea ima 100% zastita, no samo od bremenost, a ne i od seksualno prenoslivi bolesti (od niv stitat samo kondomite).
Tie apcinja se pijat 21 den, pa se pauzira 7 dena za vreme na koi treba da se javi krvarenje i otkako ke se javi se prodolzuva so druga doza odprviot den od pocetokot na krvarenjeto. Znaci za da deluva kontraceptivot mora da se ispie cela doza, a vonikoj slucaj ne edno apce i toa pa tie tvoite nabrojanite.:pos2: :pos2: :pos2:
Moze malce poveke napisav otkolku sto trebase ama mnogu se zadlabociv, zasto gledam deka postojat luge na koi nekoi raboti ne im se jasni.No, ova neka bide molba do site,barem za vaka seriozni temi, ne postirajte se sto ke slusnete bez da znaete dali e toa navistina taka.
Posledicite moze da gi trpi nekoj sosema drug.

Добро ти стварно озбилно го свати?
Прочитај уште еднаш што пишал членот, „се додека андолот е меѓу колената... безбедни сте...“ или translated „се додека не се шират нозете, што значи се нема секс безбедни сте“.

Ова ти е стара добра маалска финта.

Прочитај уште еднаш што пишал членот, „се додека андолот е меѓу колената... безбедни сте...“ или translated „се додека не се шират нозете, што значи се нема секс безбедни сте“.

Vo nikoj slucaj ne go svativ seriozno, no ne zatoa sto pomisliv na toa deka dodeka apceto e megu noze, nema da gi rasiri nozete, no sepak kontracepcijata e seriozna rabota i takvo nesto ne smee da se pisuva po forumov za vakvi temi, vo koi stanuva zbor za planiranje na semejstvoto.
Kako i da e, mislam deka na nikogo ne mu steti prethodniot post sto go napisav na temava, nekoi luge naucia poveke pretpostavuvam (ako veke ne znaea)

Добро бе,што го тупиме сите толку многу,факт е дека кондомот ке си остане бр 1:)

Фино што типот е духовит е све тоа, али духовит е на погрешно место. Некоја што не ги знае овие "јаки" маалски финти, може да си бапне андол, ц витамин или што и да е меѓу нозе, таблетата да се растопи и да мисли дека е заштитена. А кога ќе го види плусот на тоа тестот за бременост ич нема да се смее и да и е до сеирџиство.

Фино што типот е духовит е све тоа, али духовит е на погрешно место. Некоја што не ги знае овие "јаки" маалски финти, може да си бапне андол, ц витамин или што и да е меѓу нозе, таблетата да се растопи и да мисли дека е заштитена. А кога ќе го види плусот на тоа тестот за бременост ич нема да се смее и да и е до сеирџиство.

Најдобро е да се нема секс до 21 година и proper education, што велиш?

Оние Pink Floyd биле глупави кога пееле „We don't need no education, we don't need no thought control...“.

E pa ako ostane trudna a stavala acetisali megu kolenici i ne gi sirela nozete ... mislam takov primerok i treba da se rasplodi u sto e pogolema merka ...za da ima mnogu poveke smeh u svetot hahahahahaha

Yasmin Apcinja za kontracepcija

sorry so otvaram nova tema ima veke za kontracepcija no samo e read only a me interesirase nesto poveke za apcinjava dali se stetni posledici i red drugi raboti ako moze poinformiranite neka frlat nekoj post navaka pozz mozete temava da ja frlite vo kanta ili da ja premestite vo toa so vi e read only samo sakam da dadete info za apovive....

sorry so otvaram nova tema ima veke za kontracepcija no samo e read only a me interesirase nesto poveke za apcinjava dali se stetni posledici i red drugi raboti ako moze poinformiranite neka frlat nekoj post navaka pozz mozete temava da ja frlite vo kanta ili da ja premestite vo toa so vi e read only samo sakam da dadete info za apovive....

да.. и мене баш ме интересира нешто повеќе за овие пилули.. знае некој нешто повеќе да каже? Однапред благодариме :pardon:

E vaka ja iskreno ne veruvam 100% vo nitu eden metod za kontracepcija i mislam deka sekoj moze da te zezne, i mislam deka treba da se koraistat kombinirano ali bez preteruvanje.Primer ako se koristi kondom ne mora da znaci deka partnerot mora da kako sto se veli "do kraj " neli bi bilo podobro da ja zavrsi rabotata nadvor pa toa bi bila dupla zastita.

I kako posledno bi sakala ako nekoj moze podobro da mi ja objasni logikata na presmetuvanje na plodni i neplodni denovi?

kontracepcija = sloboda na zenata
ako zavisis od maz da ne te zabremeni, ke gledas po 15 deca kako u staro vreme.

пфффф ама не си у право , зашто мора да свршува у мене , зашто не и дурекс...

А контрацепција , апчиња глупости не користам , 1 да заборавиш мислам дека е можен проблем...

Така да кондомите се сосема безбедни и нема потреба од страв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom