Koментари за контрацепција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
абе пилулите за спијајне ви се штетни, ова чудо шо делува на хормонска база не ..абе за врека сте сите,, туку ај..
Куртон и ај чао, вака било така било... па левата града поголемеа, каснело не каснело.

сега за сега не...скраја да е..
иначе мразам период на каснење, макар и 1 ден ко од гроб да сум станал е

Ragazza, се согласувам 100% со тебе. Спирала е закон. Мислам дека е најприфатлив начин за контрацепција за двете страни доколку женското нема организам кој не поднесува страни тела во матката.

Да, ама лошо е што македонките најчесто размислуваат: "Е како не, ќе си бутам спирала у п*****а". Заостанато размислување. Изгледа дека им е подобро непланирано да стапат во брат со некој папак, без пари и работа, отколку да се заштитат од непланирана бременост.

Македонштина.

Ама неможеш да натераш никого нешто на сила. Затоа - кондом рулз.

Нека си става што сака во неа.... јас ако ја знам само онака... па испаднал некој набрзински секс.... обавезно гумче си ставам... :icon_lol:

Само најлонче(кондом) признавам и ништо друго...и никогаш не свршувам внатре дури ни со кондом(ѓаолот ни ора ни копа)...не и верувам на ниедна девојка ако ми речи:не мора најлонче(кондом) да ставаш заштитена сум

E sea da te prasm fortune.Moja drugarka nemala seuste odnosi ama koa bila so tipot onaka se galele so organite,znaes na sto misslam i pocnalo na ovoj da mu tece taa s[er,alnata tecnost.Ovaa ne primetila od pocetokot ama po 2-3 min stanala i od strav posto ne znae mnogu za tie raboti mislela ke ostane bremena i otisla odma da se izmie.E sea od togas ima pominato tocno 21 den a ona trebalo da dobie na 10 ovoj mesec i i kasni,a gradite i se oteceni.Ja posto ne sum iskusna isto u takvi stvari ne znam sto da i kazam,pa ako znes kzi mi ti ili bilo koj sto znae?Da i kazam da napravi od toa testovite za bremenost iako mislam nema mesto za panika tuka,posto kao sto sum informirana neli treba toa spermata da i vleze vnatre ubavo u vaginata za da zabremeni,pa kazete mi!

Ke moze li nekoj/a da mi odgovori:helou:

Нека не паничи девојчето:)
Градите и` се отечени затоа што треба да добие, а и ти самата кажа дека и` доцни.

И од галење со органи не се останува бремена:)

Toa i mislev da i go kazam ali ona bese isplasena se plasese od taa predspermalnata tecnost sto i se liznala po p*****a drugo ne.U sekoj slucaj ke i kazma.Thanks:)

Ja znam deka andol se koristi namesto vijagra koga nemas ama nema veze ...
Jas sum mnogu po zastitata i site moi prijatelki se pravi specijalisti za ovaa tematika , nekoi znaat da go stavaat kondomot i bez race ... sto ti e znaci tehnika i gde ode omladina znaci

Гејшите а у денешно време и секоја втора бугарка знае да намести кондом само со уста:)

Ma nemoj kolku bugarki si prosol statisticki sto stavale taka kondomm kontracepcija ( na temata sum ) ? statisticki me interesira ?

PS u vreme na gejshi nemalo kondomi prc za tebe :)

Можеби не сте знаеле, но еве сега ќе научите, како многу ефикасно средство (апче) за контрацепција е АНДОЛ !
Да, добро сте прочитале, имено земете (девојки) едно апче Андол и црвсто стиснете го со колениците... се додека андолот е меѓу колената... безбедни сте... тој делува...

ПС
Ако сте алергични на Андол, може како замена да се употреби витамин Ц.... Кафетин....
А како тоа андол или Ц витамин делуваат ко контрацепција?:nesvest:
Мислам објасни подобро зошто е така и како е тоа докажано. Пошо да не биде ова да е текст од рубрика верувале или не, па да се чудат некои девојки кога со ваква "метода" останале трудни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom