ThA-BiTcH напиша:
A kje bide nekoj dobar da mi kaze, kako edna pilula deluva vrz zenskiot organizam ? Imam slushnato deka moze da se zimaat i ako imas problemi so menzisot a isto pomagale i pri slabeenje.I ima li odredena vozrast za da se koristat oni? Na primer ne smee pod 17,16,15....
Не би знаела до детали да објаснам, ама таблетите (како што е опишано и во предходните постови) се базирани на хормони. Можат да се користат и за лекување на дисбаланс на хормони во организмот, нередовна менструација, полицистични јајници.....
Секоја таблета не одговара на секој организам. Кај нас тоа многу малку се зема во предвид, но пред да почнете со користење таблети, паметно е да направите испитување на хормоните во организмот, Естроген, Прогестерон, Тестостерон (не знам дали има и други битни хормони за ова), и според најдените резултати да се одреди кои таблети одговараат.
Иначе, можно е, не само да се ослаби, него многу почесто да се здебели од користење на таблетите за контрацепција, или, да се предизвикаат проблеми со влакнатоста по телото и лицето, акните... итн.
За подетално, консултирајте се со гинеколог.
И мислам дека во пубертетот не се препорачуваат, поради тоа што организмот, сеуште, пркатично, се развива.