Koментари за контрацепција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
и јас не сум имал секс со девојка која немала кондом, ми рече дека во дугата ташна имала кондоми а во таа не. Мене тоа мнгу ми стана сомнително а гледаќи ја нејзе како секој еден би и го ставил јас се воздржав. Се зависи до девјојката, ако легнувам со некоја простача која знам дека немала повече од 2 или 3 со кој имала секс не се секриам, но кога имам до мене некоја опасна девојка тогаш се ми е сомнително.

Многу ме интерсира методологијата на утврдување точен број партнери кои ги имала девојката, која пак (замисли!) не носела кондоми. А ти, шо понесе, бојане. Виното?

Aceva напиша:
Мистичен, тоа се твоите искуства со жените. Моите искуства со жените .. упс, со мажите се малку поинакви.
Веднаш да кажам дека јас пазарам кондоми, иако (јас барем така сметам) би требало да си носи тој шо си го облекува органот. Ако јас голтам апои - јас си ги пазарам, исто како и вагиналетите контрацептивни.
Тоа беше прво.
Второ - Сум налетувала на мажи, и тоа мажи у години што не знаат како се става кондом. Макумина биле и сум ги научила.
Трето - Има људичиња кои не сакаат да облечат кошулче. Нив ги има доста.
Четврто - само еден единствен човек (французче, Мацо!) се воздржал од пенетрација затоа што немаше кондом при рака.
Да сумирам - мал дел мажи, за жал, природно, спонтано и одговорно се однесуваат кон кондомизацијата.

Pocit kon tebe, inaku da si kazam nesto i za sebe. Obicno sekogas koga treba da se sluci nesto imam vo sebe kondomi, a ako se sluci da od nekoja pricina se zaboravi togas ne sum ja prekinal penetracijata, ama mora da naglasam deka sekogas bila nadvor od nepozelna pozicija :)

Aceva напиша:
Многу ме интерсира методологијата на утврдување точен број партнери кои ги имала девојката, која пак (замисли!) не носела кондоми. А ти, шо понесе, бојане. Виното?
Ne vinoto tuku Bravo djus sok :) i koga se vrativ od prodavnica mi tekna deka zaboraviv da kupam kondom, a trgnav so namera da kupam kondom ne sok, no zapraviv muabet so prodavackata i mi letna mozokot neznam kade.

bojan81 напиша:
Ne vinoto tuku Bravo djus sok :) i koga se vrativ od prodavnica mi tekna deka zaboraviv da kupam kondom, a trgnav so namera da kupam kondom ne sok, no zapraviv muabet so prodavackata i mi letna mozokot neznam kade.
Колку што разбрав, Ацева не ја интересира толку виното или џусот Браво, туку како тоа се одредува бројката на партнерите кои ги имала девојката. Бројчаниче имала?:icon_eek:

Најбољи метод за контрацепција е - аспиринче. Девојката си го става меѓу коленца и ги стиснува колената. Се дури аспиринот е таму - трудноќа гарант нема.

Мислам дека го имам еднаш кажано овој рецепт, само не можам да си го најдам постот...

ThA-BiTcH напиша:
A kje bide nekoj dobar da mi kaze, kako edna pilula deluva vrz zenskiot organizam ? Imam slushnato deka moze da se zimaat i ako imas problemi so menzisot a isto pomagale i pri slabeenje.I ima li odredena vozrast za da se koristat oni? Na primer ne smee pod 17,16,15....

Не би знаела до детали да објаснам, ама таблетите (како што е опишано и во предходните постови) се базирани на хормони. Можат да се користат и за лекување на дисбаланс на хормони во организмот, нередовна менструација, полицистични јајници.....

Секоја таблета не одговара на секој организам. Кај нас тоа многу малку се зема во предвид, но пред да почнете со користење таблети, паметно е да направите испитување на хормоните во организмот, Естроген, Прогестерон, Тестостерон (не знам дали има и други битни хормони за ова), и според најдените резултати да се одреди кои таблети одговараат.

Иначе, можно е, не само да се ослаби, него многу почесто да се здебели од користење на таблетите за контрацепција, или, да се предизвикаат проблеми со влакнатоста по телото и лицето, акните... итн.

За подетално, консултирајте се со гинеколог.

И мислам дека во пубертетот не се препорачуваат, поради тоа што организмот, сеуште, пркатично, се развива.

FortunE напиша:
Колку што разбрав, Ацева не ја интересира толку виното или џусот Браво, туку како тоа се одредува бројката на партнерите кои ги имала девојката. Бројчаниче имала?:icon_eek:
Мене увек ми викаат дака сум им втор и дека сум бил бољи од првиот :icon_roll
Ама ја у Дедо Мраз и слични прикаски одамна не верувам.
Кондом нејќам многу, исто како да се бањаш у чорапи, и ако е поозбилна врска и ми се чини фиљан девојката стаам глава у торба.
Се срамам да признаам ама сеуште највише рачунам на математика и вадење пред време. Пилулите за мене се перфектни. Ако измислат за мушки и ја ќе ги пијам.
Али ако е некоја која ич не ја знам каде била, што прошетала, ќе цапам у чорапи, што ќе правам.

„Вадење пред време” не штити од ХПВ, ХИВ, Сифилис, Гонореја, Хепатитис........

:shok::shok::shok:
Зар има некој шо ќе си пушти струја на јајците????
:ne::ne::ne:

У ствари... Не знам...
Колкава е гаранцијата на тоа чудо? Недела дена?
И секоја недела да се електрокутирам? Не знам баш....

Тоа е друже, на глупирањето нема крај.

Наместо да си стават капче, они ќе си ги пржат јајцата.

Za kontracepcija ne se sekiram jas.... toa taa neka si misli.... a iskreno kondomi DA koristam sekogash...... moj licen stav e deka pobavo mi e bez nego.... i taka da koga sum so nekoja posebna devojka vo koja imam beskrajna doverba (deka ne mati i so nekoi drugi osven so mene:ne: ).... i za koja znam deka si e pedantna, cista i tnt..... togash ne ni nosam kondom so mene.... i kejfot mi e maksimalen... :se_ molam

NikolaP напиша:
Мене увек ми викаат дака сум им втор и дека сум бил бољи од првиот :icon_roll

Има само прв понатаму секој е втор.

А иначе дека кондомот штити од Сида само некои 80%. Иначе не е 100% сигурен. Ова го слушнав на документарна емисија на ХРТ и баш ме зачуди. Ама крај краева, поарно 80% отколку ич.

П.С. Па ако водиш статистика, ако ебиш оболен од сида 5 пати, зихер си наебал. :icon_eek: :icon_eek:

Sindikat напиша:
П.С. Па ако водиш статистика, ако ебиш оболен од сида 5 пати, зихер си наебал. :icon_eek: :icon_eek:
Abe statisticki e deka na sekoi 6 lujge vo svetov ima po eden kinez i indiec, a citas nekoj da e kinez ili indiec na forumov.. to statistikite mnogu gi mrazam.. ebi duri mozis ako naebis priklucimu se na site so ima naebano i pak ebi gi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom